Generator QR kode

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://qrcode.kaywa.com/
http://goqr.me/
...

(a je res tak težko v gugl napisat 'qr code generator'?
rolleyes-1.gif
)

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Ni težko vpisat. Ampak ker je teh programčkov kar nekaj, me je zanimalo, če kdo po lastnih izkušnjah lahko predlaga kakšnega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Spet 5 sek guglanja: www.qrcode-monkey.com

Načeloma pa lahko logo dodaš na sredino tudi sam, ampak potem probaj, če ti koda še dela. QR koda namreč dovoli do 30% 'uničenja' (pri dovolj veliki/kvalitetni kodi), to je narejeno za primer, če bi se del odtrgal, uničila tekočina...

Je pa vedno najbolje dat čimmanj besedila, recimo daljši url skrajšat s kakim bit.ly, da tisti s slabšimi fotoaparati nebi imeli težav pri branju.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Spet 5 sek guglanja: www.qrcode-monkey.com

Načeloma pa lahko logo dodaš na sredino tudi sam, ampak potem probaj, če ti koda še dela. QR koda namreč dovoli do 30% 'uničenja' (pri dovolj veliki/kvalitetni kodi), to je narejeno za primer, če bi se del odtrgal, uničila tekočina...

Je pa vedno najbolje dat čimmanj besedila, recimo daljši url skrajšat s kakim bit.ly, da tisti s slabšimi fotoaparati nebi imeli težav pri branju.

Hvala za link... jah lažje je, če ti nekdo pove iz prve roke, kot pa da preizkusim cel kup programčkov, ki ji najde google.
V kodi bo samo link do spletne strani www.123456.si (toliko znakov), zdaj pa bi šef rad še logotip. Koda bo sicer prikazana na katalogu, kasneje pa še na etiketah, ki so recimo na vrečkah... tam se kar bojim, da bo premajhna za scan brez problemov, da bi uporabil še logotip. Po moje bo natisnjena velika 1x1 cm. Upam, da bo to dovolj.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
1x1 nebi upal dat, sem se enkrat igral in s 5mpix povprečnim fotoaparatom (kar je skoraj osnova za prepoznavo kode) je bil minimum nekje 2x2cm.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
1x1 nebi upal dat, sem se enkrat igral in s 5mpix povprečnim fotoaparatom (kar je skoraj osnova za prepoznavo kode) je bil minimum nekje 2x2cm.

Aha.. no sem sprobal sprintati na svojem Canonu to najmanjšo kvaliteto, kar je na papirju 8x8 mm, pa jo Galaxy S3 ne zazna.
Torej bo treba nekako spraviti večjo na etiketo.

Thanks.