GEN-I

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.561
1.152
113
Mogoče je traflc za polnit EV 10.1kVA, trofazni? Tiste sorte 3f, ki zna fazo pravilno obremenjevat, da ti varovalke na fazi ne vrže ven? Čist ugibam, ker kaže na približno 3kW na fazo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.855
685
113
Ok - sem mislil, da se da kako do podatkov direkt na števcu priti.

Ker to ravno to iz Aliexpressa me še čaka - ampak za našo bajto x3, ker imam tako “lepo” speljano.
Imaš varianto da na števec gor obesiš eno fotodiodo in šteješ utripanje tiste lučke.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

B81

22. jul 2007
37.031
10.546
113
Mogoče bi se kao temo odprlo glede teh Energy metrov. Tisti, ki smo ga gledali nekaj strani nazaj, ni povezan z elektrarno, tu se da kaj narediti, da bi imel to v Solaredge appu ali moraš monterja SE klicat? Sicer je že samo števec porabe ok "zdaj".

_jfk_

Fizikalc
23. jul 2007
161
25
28
0.9 je verjetno power correction factor, popravek sinusa po domače, pri pretvorbi iz VA v W, recimo 1.000VA = 900W. Formula P(W) = U(V) * I(A).

Faktor je določen v prilogi 2
Akt o metodologiji......

5. Faktor presežne moči
Evidentirane vrednosti moči izračunane iz 15-minutne porabe električne energije,
ki presegajo dogovorjeno moč uporabnika sistema v posameznem časovnem
bloku, predstavljajo odstopanje od letnega izračuna tarifnih postavk ter se zaradi
tega dodatno obračunavajo s spodbujevalnim faktorjem. Faktor presežne moči
spodbuja uporabnika sistema, da dogovorjeno moč za naslednje obdobje, ko
veljajo tarifne postavke omrežnine, določi na način, da odraža pričakovano realno
obremenitev svojih uporabniških naprav.
Elektrooperater pri obračunu omrežnine za presežno moč v posameznem letu
upošteva naslednji faktor

Koledarsko leto
2024, 2025 0,90
2026, 2027 1,05
od 2028 dalje 1,20

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.708
3.320
113

Ker to ravno to iz Aliexpressa me še čaka - ampak za našo bajto x3, ker imam tako “lepo” speljano.

Ampak ne dela z Landisom. Z Iskro pa bi naj delalo.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.783
6.768
113
pri taščici
evo:

max v ČB3 je bilo 14kW, v drugih blokih manj.

A nihče drug ni imel presežkov, da bi povedal, kako so pri njem to računali?
Jaz nimam teh podatkov ker kot receno mi obracunajo po tekoci moci ker nimajo starih podatkov. Ce ne bi zaceli meriti poleti , bi me pa udarili s pavsalom 7.1
Zanimiva cifre.
A niso enkrat pisali da bodo uposteval povprecje treh najvecjih odjemnih moci?

Ceprav ce si imela spico 14kw, ootem s gremi meritvami prakticno ne mores logicno priti na 10.1
Ali pac.
Po drugi strani pa jaz tole razumem kot "dodatek". Se pravi 6.9 redno +10.1 presezka je 17.
To se mi za 3x25 spet zdi prakticno nemogoca cifra (da ne bi prej odklopnik odklopil)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.586
2.630
113
še v SLO - ampak komaj
Daniel philips

Thx!

Ampak pod črto končamo na prispodobi:
“Dali so mi avto brez števca in se moram voziti po omejitvah, če jih prekoračim pa plačam veliko kazen …”

Ironija pa je, da pametni števci načeloma imajo možnost podatkov v real time.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.708
3.320
113

Ampak ne dela z Landisom. Z Iskro pa bi naj delalo
Daniel philips

Thx!

Ampak pod črto končamo na prispodobi:
“Dali so mi avto brez števca in se moram voziti po omejitvah, če jih prekoračim pa plačam veliko kazen …”

Ironija pa je, da pametni števci načeloma imajo možnost podatkov v real time.
To tako vsi vemo. Sistem je zastavljen, da se kar čimveč pobere, sploh s kaznimi zaradi prekoračitev. In vse kar trenutno sproducira politika so le floskule za naivne, ki si pač ne vedo sami izračunati 2+2 in jim morajo rezultat sporočiti pri večernih poročilih.

Jaz na eni lokaciji lahko spremljam porabo zaradi SE, na drugi pa niti slučajno in če ne bi vedel kako me nameravajo odrti bi kar krepko krepko plačal. Možno situacijo sem že opisal nekje prej. 2 kW dogovorjena moč in kupiš kalorifer. Naslednji račun te bo poslal direkt v grob. Malce ekstremno ampak izvedljivo.

Sem se pa v ihti vseh mogočih avtomatizacij preko HA tudi že zaciklal in pomotoma spravilil porabo po fazi na 50A v soboto zvečer... Itak, da je odletela glavna.