To pa lahko urediš sam ali pa kupiš obstoječe rešitve na trgu.
Imaš varianto da na števec gor obesiš eno fotodiodo in šteješ utripanje tiste lučke.Ok - sem mislil, da se da kako do podatkov direkt na števcu priti.
Ker to ravno to iz Aliexpressa me še čaka - ampak za našo bajto x3, ker imam tako “lepo” speljano.
0.9 je verjetno power correction factor, popravek sinusa po domače, pri pretvorbi iz VA v W, recimo 1.000VA = 900W. Formula P(W) = U(V) * I(A).
Ok - sem mislil, da se da kako do podatkov direkt na števcu priti.
Ker to ravno to iz Aliexpressa me še čaka - ampak za našo bajto x3, ker imam tako “lepo” speljano.
Se da, ampak ti mora elektro na P1/I1 port števca priklopit. In nastavit števec prav.Ok - sem mislil, da se da kako do podatkov direkt na števcu priti.
Jaz nimam teh podatkov ker kot receno mi obracunajo po tekoci moci ker nimajo starih podatkov. Ce ne bi zaceli meriti poleti , bi me pa udarili s pavsalom 7.1evo:
max v ČB3 je bilo 14kW, v drugih blokih manj.
A nihče drug ni imel presežkov, da bi povedal, kako so pri njem to računali?
Se je kdo vprasal, kaj bo Agencija s temi pobranimi jurji od omreznine? Gre za obnove sistema?
Naslednji račun bom imel.evo:
A nihče drug ni imel presežkov, da bi povedal, kako so pri njem to računali?
Se da, ampak ti mora elektro na P1/I1 port števca priklopit. In nastavit števec prav.
Ok - sem mislil, da se da kako do podatkov direkt na števcu priti.
To tako vsi vemo. Sistem je zastavljen, da se kar čimveč pobere, sploh s kaznimi zaradi prekoračitev. In vse kar trenutno sproducira politika so le floskule za naivne, ki si pač ne vedo sami izračunati 2+2 in jim morajo rezultat sporočiti pri večernih poročilih.