Saj imas 4.3 za B1 in 5.3 za ostale za 2025. Razen, ce si mislis dvignit?Imam sam podoben problem, prikljucna moc je po novem 14kw....klasicna hisa, 1x indukcija, elektricni bojler, klima, zamrzovalna omara ter hladilnik (naprave so stare do cca. 5 let). Kakor sem gledal ta mesec nisem v nobenem bloku prekoracil 6kw....še čez 5 gre zelo redko (2x)
Verjetno najbolje, da spremenim priključno na 7kw in če se ne motim, v tem primeru padem takoj tudi pod 15 minutne meritve in potencialne penale?
Kako se sploh računajo penali? Recimo da imaš 5kW blok in ga za samo en 15-minutni interval prekoračiš na 6kw. Kako se ta del potem obračuna? Je sploh razlika če večkrat prekoračiš znotraj enega meseca?
Pa to ti pravim! Tega še sam bog verjetno ni videlKoliko pa znaša omrežnina za preseženo moč?
V moj-elektro vidis, kako so prisli na 17kw.Gledam svoj racun. Zaradi EV sem pognala bloke 3-5 konkretno visje.
Imam pri vseh treh 31x10,1kW. Dogovorjena moc je 6,9. Varovalke zmorejo sicer 17kW, ampak imam omejitev na polnilnici 15kW, da mi ne bi kaj ven zabrisalo. Potem pa se to se mnozi s faktorjem 0,9.
Za vse bloke je formula 31x10,1x0,9
Kako do tega pridejo ne vem, ampak pri filanji EV je bilo vedno vsaj 13,5kW. Domnevam, da je vseeno kapica navzgor in sem pac dobila racun za polnih 17kW. Ali pa tudi Petrol ne ve...
Je se kdo imel presežke oktobra pri kakem drugem ponudniku, da pogleda.
Koliko si dobila račun, oz. bolje rečeno za kakšno moč so ti obračunali?Gledam svoj racun. Zaradi EV sem pognala bloke 3-5 konkretno visje.
Imam pri vseh treh 31x10,1kW. Dogovorjena moc je 6,9. Varovalke zmorejo sicer 17kW, ampak imam omejitev na polnilnici 15kW, da mi ne bi kaj ven zabrisalo. Potem pa se to se mnozi s faktorjem 0,9.
Za vse bloke je formula 31x10,1x0,9
Kako do tega pridejo ne vem, ampak pri filanji EV je bilo vedno vsaj 13,5kW. Domnevam, da je vseeno kapica navzgor in sem pac dobila racun za polnih 17kW. Ali pa tudi Petrol ne ve...
Je se kdo imel presežke oktobra pri kakem drugem ponudniku, da pogleda.