jaz sem za mesec februar izvozil podatke iz mojelektro, dal v excel ter naredil primerjavo glede na GENI redni cenik. V mojem primeru bi pri aktivnem paketu februarja plačal 20 EUR več, predvsem zato ker imam cca 65% porabe na MT, ki je ugodnejša od osnovne in konične cene pri aktivnem paketu. nisem pa še naredil primerjave za primer, ko bi veljala nižja sončna cena, to bom naredil naslednji mesec, ko bo tudi poraba TČ nižja.
Je kdo tole že kaj naštudiral, če bi se pri normalnem porabniku splačalo ali ne?
Kako misliš probal? Da je šel k ponudniku ki mu ga "tarifnik" predlaga? Tarifnik uporabljamo vsi, no skorajda vsi ki smo na Alterju.to je že kdo probal? https://www.tarifnik.si/
če kdo uporablja tarifnik me je najprej zanimaloKako misliš probal? Da je šel k ponudniku ki mu ga "tarifnik" predlaga? Tarifnik uporabljamo vsi, no skorajda vsi ki smo na Alterju.

Instaliraj si ga, je res kar precej dobra stvar. Meni osebno se ne splača menjati operaterja el. energije.če kdo uporablja tarifnik me je najprej zanimalojaz ga še ne...
no potem pa še, če ste šli drugam glede na tarifnik podatke?
Sedaj je zajeto precej več statistike kot jo je bilo na začetku. Stalno se nekaj dodaja/posodablja.Jaz ne... Prvic, na voljo je samo mali del statistike, ki jo vodim in ce moram prepisovat potem v excel je vseeno ali iz moj elektro ali od tam. Drugic, karkoli racuna, moram itak preveriti najprej, ce prav (ni samoumevno) in tretjic, ce racuna prav, zakaj se odpovedati edini zabavni stvari pri vsej zadevi![]()
A se je kdo v zadnjem času ukvarjal z dobavitelji električne energije? Ravno sem dobil ponudbo od Bisola, vezava, fiksna cena do konca 2026, kar boljše od Gen-i.
Paket Fikansi99
![]()
Cenejša elektrika po fiksni tarifi | BISOL Energija
FIKSNI paketi električne energije, kot ste jih vajeni pri ostalih dobaviteljih – z občutno nižjimi cenami in 100% obnovljivimi viri.www.bisol-energija.si
kaj pa to, je kdo naštudiral? https://www.gen-i.si/dom/elektricna-energija/ceniki-in-akcije/aktivni-cenik-elektrike-za-dom/
kaj pa to, je kdo naštudiral? https://www.gen-i.si/dom/elektricna-energija/ceniki-in-akcije/aktivni-cenik-elektrike-za-dom/
Prehod na novi cenik se finančno obrestuje predvsem v primeru, če lahko delovanje največjih porabnikov energije (pralni, sušilni in pomivalni stroj) premaknete med 9. in 16. uro, ko je cena elektrike približno trikrat nižja od vaše trenutne tarife. Če se največ električne energije porabi v večernem času (od 18. do 21. ure), bo končni znesek na računu zaradi konične cene, ki je občutno višja od trenutne, zrasel. Za obračun po novem ceniku je prav tako nujno, da distribucijski operater prodajalcu zagotavlja ustrezne 15-minutne merilne podatke o vaši porabi.
nimam sončne, nimam ev, nimam toplotne, razen klimo. pere in suši pa se res največ do 16h.To se ti splača če NIMAŠ (full size) SE in imaš baterije (kar je nekako paradoks). Potem vlečeš v baterije ko je poceni "tarifa" in ji "prazniš" ob konični moči, tako da imaš minimum porabe. S kako poceni opcijo baterijskih hranilnikov in pametnimn planiranjem lahko prihraniš kar veliko. Moraš pa pazit ker se te "aktivne tarife" malo (navz)križajo z omrežniskimi bloki in pri večjih porabnikih znaš hitro zaradi "moči bloka" izgubit vse prihranke na energiji.
Sam sem trenutno še na starem E3 napredni ki ima klasično VT/MT in skoraj razmerje 4:1 v ceni in sem se pozimi šlepal samo na "polni-prazni", vprašanje pa koliko časa bo še ta paket aktiven ker E3 je pervzel petrol in bo slejkoprej ukinil njihove pakete. Ti aktivni paketi so trenutno zanimivo, samo kot rečeno če imaš večje porabnike (EV, TČ, ...) moraš nujno ušoštevat še koliko te bodo dodatno stali bloki, ki niso enakovredni tarifam energije.