Garminova filozofija izračunavanja poti

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Mogoče kakšna fora z Traffic trends? Če so javljali na tem delu veliko zastojev, je možno, da se izogiba tega dela.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Na zemljevidu se dotakni te ceste in shrani oz. pojdi. Ko te vpraša, če nastavi nov cilj ali vmesno točko izberi slednjo.

Se bom danes zopet poigral z vsem tem kar ste mi povedali, pa bom videl, če bo šlo kaj bolje.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Mogoče kakšna fora z Traffic trends? Če so javljali na tem delu veliko zastojev, je možno, da se izogiba tega dela.

Ne, ker sem samo simuliral pot, brez satelitov.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Imam 3790 in si večkrat v njegovem ''Načrtovanje potovanj'' urejam poti. Najprej za vsako pot preverim nastavitve za način izračuna in izogibanja ter prilagodim potrebni relaciji. Dosedaj me še ni pustil na cedilu doma in v tujini. Uporabljam pa CNEU2012.20NTU.
Načrtovanje v njemu pa uporabljam, ker iz MS poti ne morem uvažati (s točkami poti pa v nuviju postane precej nepregledno ).
Zaradi tega mi je kar žal za starejšim nuvijem.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Včeraj sem posodobil programsko opremo na 4.30 in mi je začel računati najhitrejšo pot drugače; tako kot sem hotel po obvoznici.
Bom pa nesel danes napravo še na servis, da preverijo, če je sploh vse v redu z njo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ne rabiš nesti nikamor naprave . Vse posodobi tako software mape - karte ,kar je v tvojem primeru CNENTU 2012.20 in vse dodatke z mapo - karto in hardware vse kar ti ponudi na webupdater .Ko bo vse to narejeno samo reset naprave ponovna nastavitev in ti bi moralo delati vse .

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.018
183
63
Probaj uporabiti karto Adria Route, ki je verjetno bolj natančna za SLO.
Probaj izklopiti Trafic trends.

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
No sedaj lahko povem, da je imel moj garmin 3790 očitno fatalno napako, saj so mi ga na servisu zamenjali z novim.
Sadaj pa vse nastavitve jovo na novo pa bom videl če bo sedaj OK.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
drugače je pa ta alter bolši servis kot uni v šenčurju...tam tko neznajo nč zrihtat...zato pa menjavajo naprave!! Seveda pa to ni tko slaba zadeva..mamo saj nove garmine.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Po vsakem novem nalaganju karte sledi reset! Preverjeno deluje

seveda prej shrani priljubljene v mapsourcu in jih po resetu uvozi nazaj!

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Tako je to. Moja izkušnja je taka, da mora delovati logika, sicer te Garmin lahko pelje tudi po kakšnem travniku (pred Logatcem po stari cesti iz Vrhnike, cilj pa Rovte. Kakih 700m pred križiščem v Logatcu je CNEU hotel peljati kar po neki poljski poti, kao bližnjica....).
Iz Zagreba do Ljutomera smo imeli tudi "cross country".
Tako da je kombinacija z kopilotko
cheer.gif
in zemljevidom priporočljiva....

Nazadnje urejeno:

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Ma je imel kar nekaj težav, za katere sem najprej mislil, da so te pač običajne, ampak ker mi ni delal niti voice command se mi je vseeno čudno zdelo.

Ne vem pa sedaj, ali naj takoj nadgradim zemljevide, ker imam original gor še CN NT 2011.20 ali naj počakam na novo verzijo 2012.30, ampak nihče ne ve kdaj bo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Raje počakaj na CNENT 2012.30 zelo kmalu ,se končuje - zaključuje . In bo kmalu na serverju garmina za DL .

Nazadnje urejeno:

DusanP

Pripravnik
7. maj 2011
97
0
6
Še eno vprašanje za tiste, ki si pred potovanjem v meniju načrtovanje poti kreirate celotno pot.

Recimo da kreirate pot od točke A do točke B, ker pa želite da vas garmin vodi po drugi poti kot vam jo izračuna, si vmes nastavite še vmesne točke C in D. Vendar pa ko hočete na pot po kreirani poti, vas garmin vpraša (vsaj pri meni je tako 3790), katera je naslednja destinacija (točka) do katere želim. In ker me točke C in D v bistvu ne zanimata izberem seveda končno točko B. Težava je, ker me bo garmin zopet peljal po drugi poti kot želim, seveda tisti ki si jo garmin izračuna od A do B, brez C in D. Če pa nastavim recimo vmesno točko C kot nasledno, pa me bo garmin peljal le do te točke in ne do končne točke B.
Upam da se razumemo. Se kdo s tem sploh ukvarja in kako to rešuje?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Lahko kdo preveri:
Maribor - Jesenice
najhitrejša pot,
vsa izogibanja izključena
AdriaRoute v3.30

Hoče vodit čez Tuhinjsko, in potem ko na Vranskem ostaneš na avtocesti, ponovno izračuna po AC mimo LJ
in skrajša čas prihoda za 10 min
bonk.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
Pri 2460 pelje relacija MB - JE krajši čas po AC čez LJ. Vedno ko menjaš zemljevid ali nastavitve izključi in ponovno vključi napravo. Kateri model pa imaš?

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Citat:
Uporabnik DusanP pravi:
Še eno vprašanje za tiste, ki si pred potovanjem v meniju načrtovanje poti kreirate celotno pot.

Recimo da kreirate pot od točke A do točke B, ker pa želite da vas garmin vodi po drugi poti kot vam jo izračuna, si vmes nastavite še vmesne točke C in D. Vendar pa ko hočete na pot po kreirani poti, vas garmin vpraša (vsaj pri meni je tako 3790), katera je naslednja destinacija (točka) do katere želim. In ker me točke C in D v bistvu ne zanimata izberem seveda končno točko B. Težava je, ker me bo garmin zopet peljal po drugi poti kot želim, seveda tisti ki si jo garmin izračuna od A do B, brez C in D. Če pa nastavim recimo vmesno točko C kot nasledno, pa me bo garmin peljal le do te točke in ne do končne točke B.
Upam da se razumemo. Se kdo s tem sploh ukvarja in kako to rešuje?

Tole moti tudi mene na 3790 in je enako tudi z FW 4.50 na prenešenih poteh. Mogoče kaj ne znam, ali je to tako vedno. Če je, moram itak definirati več vmesnih točk in je potem vseeno, če delam enako kot dosedaj - prenesem več točk in jih oštevilčim po vrstnem redu. Ta prenos poti se mi zdi dokaj neuporaben, ker ima 3790 drugačen algoritem za izračun poti kot MS

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Zelo nadležna zadeva, dejansko uvoz route z novim upgrejdom deluje samo vizualno, vse ostalo pa je kot prej, torej te vodi od točke do točke kot si že sam napisal...mogoče pa res delamo kej narobe... any ideas?