GARMIN za Nokio 5800 expressmusic

bond007

Zelenc'
16. jan 2009
6
0
1
Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje s tem mobilcem oziroma če mi lahko kdo po točkah opiše postopek, kako se naloži GARMIN na ta mobilec..?

PROSIM....

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Ravno včer inštaliral fotru na to Nokio. Šlo brez težav. Zadnja verzija je 5.00.40:

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3939

Evo postopek:

- nokio preklopiš kot mass storage device.
- inštaliraš zgornji program na spominsko kartico, ki ti jo prikaže kot novo črko v sistemu.
- odklopiš iz PC-ja
- štartaš aplikacijo in izbereš zagon s Garmin GPS napravo, ki pa je seveda nimaš
- ostalo je standardno in precej nelegalno
smile-1.gif
torej CardID, KG, mape, itd.

Deluje brez težav. Jutri zjutraj štarta na dopust in bo stestiral med vožnjo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
kje se downloada mapa ki je za na SD kartico? adria route, vcasih je bilo za download.

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj.

Na Nokiji 5800 imam inštaliran Garmin ki dela zelo lepo, zakomplicira pa se edino pri pregledovanju zemljevida. Ko na zaslonu pregledujem zemljevid (ga premikam sem ter tja) aplikacija po kakšnih 10 sekundah premikanja zmrzne. Telefon postane neodziven, po nekem času neodzivnosti pa se aplikacija sama od sebe izklopi in telefonspet postane funkcionalen. Ve kdo v čem bi lahko bil problem?

Hvala!

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Imam že skozi nastavljeno na normalno.

Kakor berem, ima z Garmin aplikacijo probleme ogromno teh novih Nokij 5800. Problem ki ga imam jaz je proti ostalim še malenkosten. Drugim se aplikacija sesuva za dobro jutro.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Čim daš telefon v landscape se sesuje ob prvem naslednjem navodilu o poti. Poleg tega se mi dogaja tudi kar si ti opisal.
Na splošno mi Garmin XT ni všeč za navigacijo, ima mnogo manj pregleden prikaz poti kot namenska Garmin naprava in je dokaj nestabilen. Moj Nuvi mi bo še dolgo nenadomestljiv...

symke

Zelenc'
4. jun 2009
1
0
1
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Ravno včer inštaliral fotru na to Nokio. Šlo brez težav. Zadnja verzija je 5.00.40:

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3939

Evo postopek:

- nokio preklopiš kot mass storage device.
- inštaliraš zgornji program na spominsko kartico, ki ti jo prikaže kot novo črko v sistemu.
- odklopiš iz PC-ja
- štartaš aplikacijo in izbereš zagon s Garmin GPS napravo, ki pa je seveda nimaš
- ostalo je standardno in precej nelegalno
smile-1.gif
torej CardID, KG, mape, itd.

Deluje brez težav. Jutri zjutraj štarta na dopust in bo stestiral med vožnjo.

Kako deluje GPS, če praviš, da 5800 nima Garminove GPS naprave? Kako se potem priklopim na? Prek bluetootha?

Hvala za odgovor

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj če bi naredil po navodilih in potem spraševal
smile-1.gif

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ja mam problem, da če me vodi okrog pol ure, potem ko hočem it ven iz garmina le ta zamrzne. Če ga hočem popolnoma izklopit, moram cel telefon izklopit.

cordo

Pripravnik
21. maj 2008
52
0
6
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
Si instalu zadno verzijo,kajti men dela BP,vodenje kakor tudi izhod iz aplikacije!
Po zanjem apdejtu je vse BP, se pridružujem.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
mislim da mam predzadnjo.
A to je treba cel program na novo staknit al se da na kakšen drugačen način posodobit.

Nazadnje urejeno:

cordo

Pripravnik
21. maj 2008
52
0
6
garmin XT 5.0.50 je samo apdejt, ni treba nč odklepat ali na novo nastavlat.
telefon pa preko *#0000#.
Od takrat naprej vse BP.
smile-1.gif

zeko

Zelenc'
10. jun 2009
1
0
1
Updejtav telefon na zadnjo verzijo,prav tako garmin iz 5.0.40 na 5.0.50
Zdaj je pa garmin zakljenjen.
A lahko kdo pomaga

RaW

Pripravnik
17. mar 2008
35
0
6
Obala
Meni tudi ni delalo samo preko updatea z 5.0.30 na 5.0.50.GarminXT preprosto ni hotel štartat./govorim za Nokia 5800 XM
Zato pa sem naredil takole:
- najprej sem si shranil SW.UNL , GMAPSUPP.UNL in GMAPSUPP.IMG od prejšnje inštalacije Garmina v mapo, ki sem jo ustvaril na sami kartici (npr.Backup)
- deinštaliral z telefona aplikacijo GarminXT
- zbrisal mapo na kartici GARMIn
- prenesel komplet mapo GARMIN ver.5.0.50 na kartico
- prenesel datoteko GarminMobileXT.sis nekam na kartico (npr v mapo install)
- resetiral telefon
- skozi Nastavitve/Upravitelj aplikacij/Nam.Datoteke pognal oz.inštaliral GarminMobileXT.sis (pokaže ga kot 4Mb dtoteko)
- iz mape Backup prenesel datoteke gmapsupp.img,gmapsupp.unl in sw.unl v mapo GARMIN
- resetiral telefon in v programu GarminXT ponovno nastavil jezik in ostalo in je vse delalo.
Ob prvem zagonu je rabilo malo več časa za povezavo na satelite, ob drugem in naprej pa se je povezal hitro
To se dogaja tudi na nuviju ko daš nove mape na kartico

Upam, da bo pomagalo

lp
RaW

Nazadnje urejeno:

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Včeraj naložil na Nokio 5800 XM zadnjo verzijo in zadeva deluje tako kot je temu treba..
Na N5800 XM pa mam tud zadnjo nadgradnjo firmwerja..