Garmin pas za merjenje utripa?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Eno vprašanje.......se ti podatki o srčnem utripu kam shranjujejo v garmina......ali je to merjenje utripa samo momentalno?

alojzp

Pripravnik
4. jul 2013
45
6
8
garmin izvozi tcx file, v katerem so vsi podatki (srčni utrip in gps podatki), po navadi dobiš ob uri še program garmin trening center, za prenos podatkov z ure v računalnik, sam uporabljam za statistiko sporttracks od zonefivesoftware.

alojzp

Pripravnik
4. jul 2013
45
6
8
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Sicer pa ima Forerunnerjem 235 že vgrajen merilec utripa za zapestje.
Ja vem da ima, vendar mi ta vgrajeni merilec včasih kaže "čudne" vrednosti. Zadnjič se mu je čisto zmešalo in mi je ob "normalni" hoji po hribu navzdol kazal vrednosti od 145-180 HRM
bonk.gif
Po določenem času mi je pa začel kazati normalne vrednosti.
A je ta merilec potrebno kako umerit?
problem je spoj med uro in kožo (v zapestu težko zagotoviš dober spoj), optično bere glede na barvo krvi, zato je bolj uporaben scosche, ker lahko senzor namestiš višje na roki, sam dam čez še trak za zapestje (tenis), da zagotovim spoj, moje meritve so ves čas realne, tako pri teku, hoji in pohodništvu.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik alojzp pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Sicer pa ima Forerunnerjem 235 že vgrajen merilec utripa za zapestje.
Ja vem da ima, vendar mi ta vgrajeni merilec včasih kaže "čudne" vrednosti. Zadnjič se mu je čisto zmešalo in mi je ob "normalni" hoji po hribu navzdol kazal vrednosti od 145-180 HRM
bonk.gif
Po določenem času mi je pa začel kazati normalne vrednosti.
A je ta merilec potrebno kako umerit?
problem je spoj med uro in kožo (v zapestu težko zagotoviš dober spoj), optično bere glede na barvo krvi, zato je bolj uporaben scosche, ker lahko senzor namestiš višje na roki, sam dam čez še trak za zapestje (tenis), da zagotovim spoj, moje meritve so ves čas realne, tako pri teku, hoji in pohodništvu.
Samo potem je pa ta senzor na uri kr nekaj. Med aktivnostmi popolnoma neuporaben?? Ali pa jaz delam kaj narobe, ker skoraj ne verjamem, da bi dali ven tako neuporaben izdelek.

alojzp

Pripravnik
4. jul 2013
45
6
8
sam sem kupil za ženo v hoferju, isti princip, uro moraš na zapestu močno zategniti, da dela prav, ni vsaka roka primerna za nošenje tega senzorja, poskušaj namesti uro čim dlje od zapestja, kolikor ti pas dopušča in preizkusi.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Torej, sem se odličil da bom prodal BT pas za merjenje utripa na zapestju Mio Link. Če bi ga kdo imel naj me kontaktira preko ZS
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

meni je po pol leta uporabe Garminov pas začel smrdeti kot [cenzura]... ne po starem švicu, saj sem ga redno pral ampak po neki čudni plastiki
rolleyes-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja premium je.... sem ga namočil v prašek za par ur pa bomo videli

mogoče se pa s tekočim Persilom ne razume najbolje
rolleyes-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z alkoholnim kisom ga probaj oprat.
oz ga morda najprej namakaj, pa potem z vodo speri.