Garmin pas za merjenje utripa?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Receptorji lahko zavajajo
wink-1.gif
Iz lastne izkušnje vem, da za najbolj optimalen napredek pri teku ni dobro, če je srce obremenjeno blizu max. Jaz sem recimo lansko poletje laufal ves čas na 170, 180, kar je seveda preveč in posledično je bil napredek tudi bogi.

Če ne bi imel ure, ne bi vedel, koliko imam pulza, ker očitno višji pulz lažje prenašam kot nekateri in sploh nimam občutka, da je tako visok
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Model v Garmin trgovini je rekel, da je ta novi pas premium HRM3 bil lansiran ravno zato, ker je prejšnja serija Premium imela fuuul težav, predvsem v švic majcah. Ta nov pas ima neke različne materiale, da švic majca ne vpliva na senzor. Javim ko stestiram.

Ker je to moj prvi HRM, je kakšna fajn stran, da si preberem kako telovadit v kakšnem območju ipd... ali so zraven pasu priložena navodila mogoče?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Ker je to moj prvi HRM, je kakšna fajn stran, da si preberem kako telovadit v kakšnem območju ipd... ali so zraven pasu priložena navodila mogoče?

Ne vem, če obstaja stran, namenjena točno temu, najdeš pa info na guglu, za skoraj vsak način vadbe. Al pa vprašaš tu, če nisi preveč sramežljiv
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kako si določiš maksimalni utrip?
smile-1.gif

Če furaš bicikel, na koliko utripa targetirat, da boš hujšal, pridobival kondicijo, maso ipd...

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mislim, da je neka univerzalna formula 220 - tvoja leta = tvoj max pulz
Minimalnega si pa zmeri, ko ležiš ob gledanju neke limonade doma na TV
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Boš pa pol čez čaš videl kakšen je tvoj dejanski max pulz oziroma blizu. Jaz naprimer pri 180 že škripam, kolega s katerim kolesarim ga pa škripne pri 190 (pa je eno leto starejši od mene) - očitno je bolj fit
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hvala. Sem ugotovil, da ima podobno zadevo že notri Edge 500. Vnesem leta, težko ipd....pa mi izračuna 5 intervalov za trening. Za natančnejše merite pa vnesem maks utrip in utrip v mirovanju. Edino ne vem se moraš povezat s PC-jem, da to narediš...Edge sam tega algoritma zgleda nima notri. Kakorkoli kul. Sem sprobal včeraj Garmin HRM3 Premium pas, dela. Pravi test pa čez vikend oz. za praznik, bom šel do Toškega čela s kolesom, da vidim kok se dejansko matram in kok mam rezerve.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Za tocen max bos moral na testiranje, kar je tudi najbolj pametno. Za kurjenje mascob ti je do 75% nekje optimum, raje manj, kuri pa jasno pri vsaki vadbi, izkoristek je nekje vecji, nekje manjsi. Za bicikel pa menda priporocajo za zacetek ravninske ture, za bazo in cez cas klance pa samo sopat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Za kurjenje maščob je HIIT najboljša varianta, ker se kuri maščobe še par ur po koncu vadbe, medtem ko manj intenzivna vadba kuri maščobe le v času trajanja le-te. No..če nekdo lahko goni picikl 10 ur, potem je to boljše ja
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Žal nimam časa za daljše ture. Zato pa silim vedno v kak hrib, da sem v dobri uri fajn prešvican (cca 20km dolžine, 500m višinske skupaj). Če pa se najde čas pa so daljše ture fajn.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Dolge ture so itak hudo dull, nikol mi ni bilo jasno kaj imajo ti profi kolesarji od tega, da vsak dan gonijo pedale po par ur, po enih in istih furah...jaz bi crknil od zdolgočasenosti.

Ti se kar poženi v en hrib, pa bo
smile-1.gif