Garmin Nüvi 755T ali Nüvi 765

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Pozdravljeni.

Imam namen zamenjati moj garmin in sicer nuvi 250w.Odločam pa se za na nakup enega od teh dveh.Pa me zanima kakšne so sploh razlike?Kaj je to fm sprejemnik?

Prosim če mi malo svetujete.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Razlika je v bluetoothu. Osebno bolj priporočam slušalke kot GPS. A to je le moje mnenje. FM ti omogoča, da na GPS nastaviš frekvenco, ki ti potem omogoča poslušanje (vodenje ali glasba) preko avtoradia v vozilu. Tako se GPS lahko, s primerno spominsko kartico, uporablja tudi kot avtoradio, ki predvaja glasbo v MP3 formatu. Na avtoradiu samo nastaviš enako frekvenco kot na GPS in to je to.

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
Kaj pa pravite pa na serijo 765t? Se mi potem splača dati malo več in jo vzeti?

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kaj imate navigacije za poslušanje MP3-ja, ali za navigiranje? Mislim, da so vsi dotatki, ki niso vezani direktno na navigiranje brez veze.

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik kocka430 pravi:
Kaj pa pravite pa na serijo 765t? Se mi potem splača dati malo več in jo vzeti?

Ne.

Živemu človeku se čuda dogajajo. Se mi je celo zgodilo, da je imel še en cepec kot jest FM slučajno na isti frekvenci pa mi je v križišču, ko sva stala vzporedno neredil avtoradio zanimiv audio mix., jest hotu slišat kam naj zavijem on pa meni njegovo muziko.
Mogoče je stavar zanimiva za predvajanje vodičev npr. v avtobusu, jest sem ga pa "ukinil". Lulat pa kakat se sicer da hkrati, ampak ve se kje. Kadar navigacijo zares potrebuješ (si v godli) še radio ugasneš.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj imate navigacije za poslušanje MP3-ja, ali za navigiranje? Mislim, da so vsi dotatki, ki niso vezani direktno na navigiranje brez veze.

Se strinjam 100%. Sam sem vzel 760 , ker nimam mp3 radia in sem mislil, da bom tako s kartice lahko poslušal glasbo brez nadležnega menjanja CD-jev. Kot sem ugotovil pozneje je ta prenos bolj zasilen, tako da zadeve nisem uporabljal več kot trikrat. Če bi še enkrat kupoval, bi vzel navigacijo brez vseh dodatkov, saj so ostale stvari bolj tako-tako, pa še veliko preveč denarja odšteješ.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Men 760 služi več kot odlično. Imam jo zato, ker občasno rabim navigacijo.
V vseh ostalih primerih pa jo rabim zaradi bluetooth povezave in FM oddajnika.
Odmeve pa sem rešil z dodatnim mikrofonom. Občasno pa rolam tudi MP3je.

Men zadostuje!
zmaga.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ko smo že ravno pri FM. Na kateri frekvenci imate, da je čim manj motenj.

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Ali mi lahko kdo pomaga v zvezi z nameščanjem več kart na Nuvi 755? Če pošljem samo AR 2,2 na aparat poleg evrope NT 2009,11, dela OK. Kakor pa skupaj z AR 2,2 pošljem še kakšno drugo karto zraven pa se sploh noče nuvi prižgat ampak kar zmrzne.

Kakšen nasvet? Sem pa že nadgradil softwer na 3,40

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Hm, jaz sem isto storil z 765-ko! Ampak sem mislil, da je bil kriv Poi loader! Ampak je očitno nek banalen feler v mapah!
Kako si ga spravil, da ti zopet dela??

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Ko sem ga priklopil na računalnik in je začel nalagati zemljevide, sem gumb za vklop pritisnil v levo in se je vklopil tako, da ga je računalnik prepoznal. Potem sem pa zbrisal zemljevide in naložil samo tiste, ki jih bere - AR2.2 v gmapsupp na disku, evropo v gmappromu in topografsko v gmapsuppu na kartici. To dela, druge ki sem jih prej nalagal v skuiini pa ne.

Se še mal igram in bom videl, mogoče je problem v vrsti kartice - imam namreæ sdhc 4gb - mogoče je v tem problem