Večkrat je bilo na tem forumu napisano, da vsak nov model Garmina podpira manj funkcij, kot jih je njegov predhodnik. Pričel sem namreč dodajati lastne komplete .gpi-jev, ki so predhodno delovali v napravah 3790, 760, ... vendar se pod menijem "destinacije po meri" pojavi samo en komplet
.
Zanimivo da pri dodajanju .gpi-jev v mapo POI namreč Dezl prečita samo enega. Izjema so .gpi-ji z radarji (dodajal sem Cyclops-ove - ne Sample, pridobljene z gps podzemlja), ki jih pa prečita vse.
Poizkušal sem dodajati tudi TourGuide vendar jih (v primeru da .gpi z lastnimi točkami že obstaja) ne prečita.
Ker ne vem ali tudi tako delujejo Garmini serij 34xx/35xx ali samo serije za leto 2013 (spet ta 13) bi prosil nekoga, da preizkusi ali njemu prečita več .gpi-jev.
Ni mi potrebno pojasnjevati, da je potrebno vse točke združiti v eno datoteko, omenjeno mi je poznano ampak, če je nekdo kupil TourGuide mora zravem navigacijske naprave še nositi prenosnik, da bo venomer premeščal .gpi-je.
Res bi prosil, če kdo poizkusi zgoraj navedeno, drugače si bom moral vse obstoječe.gpi-je prekonvertirati v .gpx-e, na TourGuide pa bom pozabil
.