Garmin 3790T

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zakaj bi bil to najboljši Garmin doslej, če nima niti mp3 predvajalnika, niti videopredvajalnika niti DVB-t MPEG4 televizije???

Vsaj še mobilni telefon bi bil lahko vključen za to ceno, pa še kak dober fotoaparat, pa še WLAN mora imeti.

Ko bo vse našteto v eni napravi za 350€ bom pa tudi sam kupil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj pa ima to veze z navigacijo?
Itak so ugotovili, da ima že vsak avto nek avtoradio itd. in da je to dejansko nepotrebna navlaka.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nima veze z navigacijo samo za tak denar(ali pa malenkost več) sam raje kupim mobitel z vsemi naštetimi funkcijami ter enako velikim zaslonom, Garmin navigacijo pa si na telefon naložim in imam vse lepo v eni napravi.

Zanima me samo, če ti na mobitelu tudi vleče sled in jo lahko prenašaš v mapsource???

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj maš point, vendar pa Garmin ne razvija več programa za telefone, ker dela lastne telefone.

Kateri telefon pa ima drugače 11cm diagonalo?
smile-1.gif

Drugače pa na gsmu tudi riše sled in jo lahko izvoziš.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
4,3 inčne oz. 11 centimetrske zaslone ima že kar precej telefonov s dobrim fotoaparatom, WLANom, GPSom in še marsičim in tudi sam imam namen takega še letos kupiti, ker mi gre na živce nošenje telefona in hkrati še Garmina.

Škoda, ker kolikor vem Garmin nima prav dobrih telefonov za normalno ceno.

Ko bo vse našteto v paketu bom ga pa z veseljem kupil za 400€, samo za GPS navigacijo pa niti slučajno ne dam 300€, če lahko praktično enak(kot je ta 3790T) 1390T dobim za 160€.

Edina prava prednost, ko sem ta model imel v roki je bila tankost, ostale funkcije so mi praktično popolnoma neuporabne.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Ne lapaj če nimaš pojma! 1390 enak 3790? Ti se le tolaži. Si že vse povedal v tvojem postu o 1390 koliko imaš pojma o navigacijah.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nista enaka in tega tudi nisem nikjer napisal.

Je pa edini večji plus tega Garmina tankost.

Malenkostna prednost mi je še v boljšem 3D pogledu, pa glasovno upravljanje bi bilo v redu, če bi bilo v slovenščini, ker ni mi je pa neuporabno.

To so pa v glavnem vse uporabne prednosti pred 1390T, ležeč ali pokončen pogled se mi zdita tu popolnoma neuporabna, ravno tako vse ostalo.

Skratka samo zaradi tankosti bi dal sam zanj največ 20€ več-torej maksimalno 180€(1390T pa dobim za 160€).

Premikanje zemljevidov pa se mi tudi ni zdelo kaj bistveno hitrejše.

Najmanj kar bi še moral imeti je 5" zaslon in DVT-mpeg4 televizija-edino za to dvoje bi morda dal toliko denarja več.

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Bistva pa ti ne vidiš.
Uvoz rut in načrtovanje na PCju (stopnja više pri uporabnikih, ki točno vedo kam in kako hočejo), dalje zapomni si tudi način vožnje in prilagodi ruto (MyTrends) itd.
Vizualno pa imaš novo tudi prikaz 3d terena itd. Pokončni in ležeči način prikaza zemljevida.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Uvoz rute ne rabim.
Sam raje v Mapsourcu naredim točke(ali pa prek google maps), ki me zanimajo nato pa te točke pošljem na napravo in jih imam med priljubljenimi ter nato tam vsako posebej izberem po potrebi in želji(času).

Če narediš ruto vnaprej potem pa na sredi vidiš, da ne bo dovolj časa moraš vse zbrisati, če imaš pa lepo po točkaš pa sproti lahko prilagajaš kaj vse boš obiskal in kaj ne.

3D zemljevid se mi zdi bolj kot ne šminka, če imaš topo karto pa sploh, ker že itak lepo vidiš izohipse in si teren zlahka predstavljaš.
Pokončno in ležeče mi je sploh neuporabno.
Samodejna prilagoditev glede na način vožnje je pa tudi vprašljiva zadeva.
Enkrat bom šel nekam po svoje in nato me bo naprava kar sama vedno vodila tja okrog,...

Če bi bil 20€ dražji ok, je pa žal skoraj še enkrat dražji od 1390T in se mi zdi čisto metanje denarja stran, kdor ima dovolj denarja naj si ga pa kar kupi.

Lp

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
mamou:
Celo naredil sem tako, pa mi je delalo isto kot na kartici. Mapo sem pa zbrisal, ker ne želim imeti na čisto novem Garminu map s pašnikov. Sem že imel malo cirkusa pri reklamaciji enega prejšnih Garminov.
Sicer ti pa hvala za nasvete. vedno jih je premalo
LP

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
@Aton, A na tem Garminu imaš namen imeti samo originalen CNE?
Potem si pa res vrgel denar stran.

Kot bi imel Ferrarija z gumami od fičota.

Res nekateri komplicirate, da bolj ne bi mogli.
Komplet vsebino novega Garmina si skopiraj v računalnik za varnostno kopijo, nato pa nalagaj nanj kar hočeš, če kaj zajebeš pa nazaj naložiš originalno vsebino.

Na servisu pa nimajo za kaj komplicirati, če imaš na Garminu več kart kot jih je bilo pa na novem.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
L.P. Kako se sedaj po novem updatu firmware Ver. 2.50 - 08/03/2010 obnaša garmin nuvi 3790t.Je kaj boljše kot pa prej s prvotnim firmware.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.735
100
63
No, jaz sem na koncu pri nas kupil model 3760T, prav tako za 299 EUR.

Lp.