Garmin 3790T

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Imam še FW 4.30 in je povsod Slovenščina pravilno izpisana. Karto pa originalno CNE NTU če kaj pomeni.
Nisem še poskusil s tvojim FW.
Najprej bom posodobil na 4.50 , potem bom pa poslovenil Računam.

Nazadnje urejeno:

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
No mislim, da se vidva ne razumeta. Preveril sem datoteko GUPDATE.gcd za nuvi 37xx (GCD File) software version 4.50, pa šumniki niso nikjer popravljeni. Tako @Frenckie boš moral prenesti popravek, tako kot ti svetoval @popotnik, če boš hotel šumnike povsod.

Poglej slike klik .

Tega ti originalni FW 4.50 ne omogoča.

@popotnik: niso tako hitri pri Garminu za odpravo napak za malo Slovenijo. Smo premalo tržišče. Mislim, da bo še nekaj časa preteklo, da bodo naredili popravke. Do takrat jih bomo pa sami.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
To tudi jaz zatrjujem.
Edino v skritem meniju ni šumnikov v Slovenščina.

Popotnik, Mirko_Barkovic

Prilagam slike kot dokaz:

Nazadnje urejeno:

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Hvala za informacijo.
Se pravi ves čas že vedo kako se odpravi ta napaka za Slovenščina , le v fw od starih nuvijev tega ne vključijo.

Več kot očitno si imel prav @popotnik. To je SW verzija 4.30, jaz pa sem iz neta potegnil in preveril verzijo 4.50, kjer pa ni šumnikov
sprasujem se.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Jaz imam 4.50 in so vsi šumniki, samo pri "racunam" jih ni ! Isto, kot so na zgornji sliki.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Mirko,sedaj te pa ne razumem (To je SW verzija 4.30),ko si napisal.V temi od računam sem predelal že 4.50,preden jo je sploh kdo

omenil na forumu.
Očitno so pri 37xx spremenili nekaj drugje.

--------------------------------------------------------------------------------
Ponovno sem preveril datoteko nuvi 37xx (GCD File) software version 4.50. Iz zgodovine popravkov KLIK [/COLOR] se vidi,
da so s popravki jezikovni prevodov (Corrected Language Translations) žačeli že z SW verzijo 3.90 in nadaljevali
v verziji 4.00. Iz datoteke fw_all.bin, dolžine 13.099.520 bytov (precej daljša od iste datoteke pri ostalih nuvijih)
se vidi, da so te popravke prevodov dodali na koncu. Tako so V prvem delu datoteke so še vedno vse napake
(3x e namesto č in slovenscina namesto slovenščina), v dodanem delu pa je popravek samo vpisa slovenscina.
Verjetno so dodali še kodo, da nuvi bere zapise o jeziku iz dodanega dela. Tako je meni sedaj jasno zakaj pri nuvijih
37xx izpisuje napačno "računam", pravilno pa "slovenščina", kar je razvidno iz slik KLIK [/COLOR]

moris77

Zelenc'
31. okt 2011
17
0
1
Imam novega nuvija 3790 LMT in po update-u preko my garmin na karti CN Europe NTU 2012.20 ALL in CN Europe NTU 2012.12 3D ne vidim ikon (banke, lokali, bencinske...). Tudi FW je posodobljen na 4.50. Ali je kaka posebna nastavitev?

moris77

Zelenc'
31. okt 2011
17
0
1
Malo pobrskal po drugih forumih. Nuvi 3790 z evropskim FW (z azijskim FW baje deluje) zaradi svoje 'boljše' resolucije (800x480-pixel screen) ne prikazuje ikon z večjo velikostjo od 8 bit bmp.

Baje odgovor Garmina: "The reason why you are experiencing this is because we have reduced the amount of information on the map screen to help make the maps not seem as cluttered with a lot of information. This has been implemented in to all recent map updates for all units. This also helps make the unit run faster without having to draw as much information on the screen."

Upam, da bodo na garminu upoštevali pripombe uporabnikov in zopet omogočili (opicija) na 3790-ki pregled kart z ikonami kot na starejših modelih.

Trenutna rešitev: Garmin nuvi 3790 POI Icons FIX:
If you nuvi 3790 and your poi icons not showing when you send your poi via poi loader?
Then try this.
Go to the folder that contain your gpx file and bmp file
Make sure both have the same name
Right click on your bmp file, properties, Details, Bit depth (..)
If your icon bit depth is more than 8 bit then your icon will not appear .
To change it from 24 or any other size just do this.
Right click on the icon, open with, paint , save as, BMP picture, Save as type,256 color bitmap, then Save
Now recheck your file Bit depth it should be 8.
Connect your garmin, start poi loader clear the old poi and restart your poi loader and transfer your new poi and you should find the icons on you nav map.

Bom poskusu.