garmin 205 -> 255

winini76

Zelenc'
9. mar 2009
7
0
1
najprej se opravicujem, ce je na taksno vprasanje ze bil objavljen odgovor - sam ga nisem nasel
zanima me pa, ce se da naloziti firmware od garmina 255 na model 205, in kako?
hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi če se da, ne pridobiš NIČ, ker je razlika samo v količini notranjega spomina za karte....

I

Izbrisan uporabnik #488

No, kaj si pa mislil, da boš "pridobil" z upgrejdom na 255?
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
No človek je normalno vprašal. Zakaj bi plačeval več kot je potrebno, če slučajno gre od dražjega Nuvija naložit firmware. pridobiš pač več opcij mar ne. Če pa je to predprogramirano na Hardwaru potem pač ne gre.

I

Izbrisan uporabnik #488

Model 255 ima identične opcije kot 205
smile-1.gif
le več kart ima naloženih zaradi večjega pomnilnika...

winini76

Zelenc'
9. mar 2009
7
0
1
kaj sem mislil pridobiti? no, na garminovi strani pise, da je razlika med tema dvema modeloma tudi v funkciji:
Speaks street names (e.g. "Turn right ON ELM STREET in 500 ft.") kar pa se mi zdi ful uporabno.
in glede na to, da je hardversko to povsem enaka zadevca (razen pac v kolicini vgrajenega pomnilnika), se mi ne zdi tako nemogoce, da bi slo naloziti firmware od 255-ke na 205-ko. ker pa sem enkrat pred casom zasledil nekaj na to temo, pa zal tega vec ne najdem, sem pa zato povprasal na alter-ju

I

Izbrisan uporabnik #488

Pač površno bereš...

Affordable, full-featured navigation
speaks street names (North America version only)

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Ta funkcija Speak Street Names je samo delno uporabna. V slovenščini itak ne obstaja, če izbereš naprimer angleški jezik in se voziš v neangleški državi slišiš tako izgovorjavo da ti bog pomagaj. Sem testiral v Avstriji in ko mi je izgovarjal njihova imena ulic z angleškim naglasom in izgovorjavo me je skoraj kap!
bonk.gif

winini76

Zelenc'
9. mar 2009
7
0
1
1. da ne bo pomote - snecer ce mislis da povrsno berem - jaz sem to preprosto pobral z garminove strani (compare products). ce pa je slucajno pri njih kaksna nedoslednost, pa jaz nisem kriv (poglej priponko)
2. sandiv - da funkcija v slovenscini sploh ne dela pa res nisem vedel. hvala za info
3. sicer pa smo se malo oddaljili od prvotnega vprasanja. ampak glede na komentar od sandiv ni vec aktualno
605047-Picture1.jpg

Priponke

• 605047-Picture1.jpg
    605047-Picture1.jpg
    99,1 KB · Ogledi: 238
I

Izbrisan uporabnik #488

Saj ni, primerjal si modela za S. Ameriko kot sem ti napisal.
No skratka, da se ne lovimo, nič ne bo iz tega
smile-1.gif

nüvi® 255
Affordable, full-featured navigation
speaks street names (North America version only), preloaded street maps for North America, optional MSN® Direct, optional FM lifetime traffic, Where am I?, photo navigation

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134