Garažna vrata - nakup novih

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
obstajajo namenski daljinci za določeno firmo, ki delajo samo z njihovimi vrati, tudi z spreminjajočo kodo.

obstajajo univerzalni daljinci, ki kopirajo in frekvenco in kodo, vendar delajo samo z daljinci ki nimajo spreminjajoče kode, ampak fiksno.
Tega praktično ni več, razen kaka 15let stara vrata ali rampa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
Kako pa vem ali ima daljinec spreminjajočo se kodo? Imam daljinca Marantec digital 212.
Digital%20212.jpg

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
Že našel. Tukaj najdete podatke o številnih daljincih, frekvencah in tipih kode.

Mi imamo fixno. Nadomestek ne bo drag
cheer.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.190
113
Nekako tako kot pilota za TV kloniraš:

How to Program:

1 Press the two top buttons until the blue LED flashes - this takes around 5 to 10 seconds.

2 Place the cloner remote and the original remote close together/side by side so that they are touching.

3 Simultaneously press a button on your original remote and one of the buttons on the clone remote and hold until the LED on the clone remote flashes steadily. (The Blue LED will first flash 3 times quickly, then stops for a second, then flashes steadily for successful cloning).

4 Programming is now successful. If you want to program more buttons simply repeat steps 2 > 4.

5 To reset the remote simply start again with step 1

(this will completely reset the remote).

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pa se te kode potem kopirajo na nov daljinec?

Nekaj sporocil nazaj je moje sporocilo izpred dveh let... kjer je tudi link do navodil, kako se klonira... Pri Marantecu dobis zraven tisti kabelcek, ki je na sliki s katerim povezes stari in novi daljinec (ali pa onovno enoto in daljinec, ce nimas nobenega delujocega daljinca vec) in skopiras kodo po postopku, ki je napisan ...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sam bom letos pri leseni garaži zamenjal lesene stebre z betonskimi in me zanima kakšno širino naj pustim med stebri.

Še vedno se pa odločam ali naj dam dvakrat enojna vrata ali enkrat široka dvojna?

Kaj priporočate?

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Eno vprašanje. mam hormman vrata. Rabil bi en daljinec, ki je čim manjši, da ga obesim k ključem za motor. Ker ta originalni je prevelik in pretežak, pa tolče na motorju okoli ključavnice. Lahko je tudi kak kitajček, samo da dela z hormman vrati. Dovolj je z enim gumbom, na katerega se odpira in zapira.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
zmontiraj dalinec nekam pod plastiko. zadaj na vezje nalotaj dve žički in potegni do tipkala, ki ga zmontiraš na neko dostopno mesto.
in je to to. Nerabiš vlačit daljinca okoli ker ga maš skos na motorju.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Ni takšen, kot si ga želiš. Ampaj jaz sem naročil 2 taka in delata v nulo. Enega imam na obesku od motorja. Boljše variante nisem našel.
Ebay