garaže ob blokih

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Zanima me ali kje v Sloveniji uporabljajo kakšen sistem oziroma način varovanja garaž in parkirnih prostorov, ki so ob blokih?

Ob našem bloku so podzemne garaže oziroma parkirni prostori, ki so v skupni lasti (niso določeni privatni parkirni boksi) in se lahko prosto parkira. Problem se zadnje čase pojavlja, ker se pojavljajo vlomi v vozila ali pa objestne poškodbe vozil. Pač se bojim za svoj avto.

Sam bi sicer postavil vsaj nekaj wifi ip kamer ampak ne vem če bi to zadoščalo za varnost, pa še našli in uničili/ukradli bi jih lahko. Poznam to področje in bi to lahko sam naredil, seveda v soglasju z nadzornim odborom vseh blokov.

Zanima me ali obstaja kakšen način kako bi torej to lahko izvedel, ali mogoče obstajajo še kakšni drugi načini varovanja?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
upRavnik sklene pogodbo z varnostno sluzbo v vasem imenu? tako imamo pri nas.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Pazljivo s snemanjem, to lahko počne samo varnostna služba, ti lahko gledaš samo direkten prenos.
Pri policiji boš s tem bolj malo opravil, več je vredna preventivna vloga. Pogodba z varnostno službo, pa avto zavarovat...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Pa tudi napisano bi moral imeti da je video nadzorovano. drugace ni nic vredno, ce sploh je pri fizicni osebi.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Kolikor sem jaz slisal za kazenske tozbe ni vredno nic, za civilno tozbo pa lahko snemas tudi, ce ni nikjer napisano.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
a pa imate/imajo kje kakšne take garaže kako urejeno varovanje? ne gre se samo za vprašanje kamere, lahko tudi karkoli drugega... v glavnem zbiram informacije, da dam predlog upravniku bloka.

Včasih bi tudi rad vedel kdo mi pokrade radkape ali pa odtrga emblem z avta
smile-1.gif
Če pa pride do kraje avta ali pa vdor v avto pa bi seveda predal policiji...