garancija v avstriji, koliko dni...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kolega ima fotoaparat (ki je v garanciji) na servisu v avstriji ze vec kot 50 dni. kupil ga je tud tam. ve kdo, kako imajo to zrihtano österrajherji? pri nas je mislim da 45 dni, pa ti servis mora popravljenega vrnit oz. dat novega...

confused-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
je ja... sam se pred rokom. zdaj bi rad poklical, pa bi rad vedu prej tocno kako in kaj, da ga ne bodo kaj nategovali
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolikor vem smo se prilagodili EU pogojem, tako da bi moralo biti enako.

Vprašal sem zato, ker sem že imel primer, ko so rekli, da bodo poklicali, pa niso in bi lahko čakal tudi 2 leti na klic
tongue-1.gif

Ko sem jih poklical sam so seveda rekli, da so zdaj glih dobili iz servisa in še niso uspeli poklicat, po dokumentaciji pa sem potem videl, da je prispelo že teden dni nazaj.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no, saj tudi meni se zdi da je enako kot pri nas. ce pa kdo tocno ve, pa prosim za info.

hvala SP

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Traparija. EU zakonodaji se prilagodiš le, če je lokalna milejša od EU. Drugače pač ne.

Kako točno je z garancijami in roki rešeno v A pojma nimam, niti pod razno pa ni točno tako kot pri nas.
Mislim da EU zakonodaja sploh ne predvideva časa za garancijsko popravilo.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Mislim da EU zakonodaja sploh ne predvideva časa za garancijsko popravilo.
Se popolnoma strinjam,v Italiji ni zakona ki doloca rok popravila,pise samo "v razumnem roku" koliksen je ta razumni rok pa pitaj boga
rolleyes-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Povečini sploh garancije ni. Vsaj obvezne ne.
Garancija je obvezna v Sloveniji, mogoče na Madžarskem in še v nekaj državah. (pišem za EU).