gama GT

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ker vas je tu nekaj, ki veste kaj to pomeni, bi vas prosil za razlago. Ne vem, ali se mi dobro piše, me pa zanima, kaj ta izraz pomeni, za mejne vrednosti pa najraje nebi vprašal
frown-1.gif
, če pa jih poznate, prosim.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Ker vas je tu nekaj, ki veste kaj to pomeni, bi vas prosil za razlago. Ne vem, ali se mi dobro piše, me pa zanima, kaj ta izraz pomeni, za mejne vrednosti pa najraje nebi vprašal
frown-1.gif
, če pa jih poznate, prosim.

to je alko ali pa ce veliko delas z gorivi ... mejne vrednosti ne vem. ali ti odstopa? si ga kaj pil v tednu, ko so ti vzeli kri?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ja, spil sem nekaj piv (3). Sam takega odstopanja pa še nisem doživel. Praktično nebi več smel obstajat.
confused-1.gif

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Gama GT so jeterni encimi ki se izločajo ob delovanju jeter. Če si jetra zadnje čase bremenil z (najpogostejša) alkoholom ali tabletami ali drugimi stvarmi, se lahko ob odvzemu krvi ugotovi povišam GGT (gamma gt).
Mejna vrednost za GGT je 0,92, če imaš povišanega se obrni na osebnega zdravnika ta te bo pa napotil k gastroenterologu, ali psihiatru
smile-1.gif
.Če imaš GGT malo nad to mejo se ne sekiraj, ker se ti bo verjetno samo hitro popravil. Piješ dosti tekočine, ter uživaš vitamine (B-complex). Izogibati se moraš pa (preverjeno) energetskim napitkom (ala redbull, itd...), katere ob povečani porabi zelo dvignejo jeterne teste.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Odvisno od enot na izvidu.

Pri nas je zgornja meja menda okoli 0,6 mccat/l. Za moške malo več, za ženske malo manj.

Je pa brez kakšnih dodatnih podatkov brezveze karkoli sklepat po enem povišanem izvidu.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Ja, spil sem nekaj piv (3). Sam takega odstopanja pa še nisem doživel. Praktično nebi več smel obstajat.
confused-1.gif

napaka v meritvi?

ponovi test ...