FULL LED TV

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

zanima me kaj se kaj trenutno splača kupiti 32"-42, max 1000eur"? Zanima me tudi ali ima samo LG borderless design oz imajo tudi katere druge znamke?

Lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Boardless tvje imaš že praktično pri vseh znamkah. Je pa vprašanje na mestu, ali boš gledal tv, ko bo prižgan, ali je bolj važno, da je lep.
Pri teh tvjih je težava o odsevu....še posebna težava, če je nasproti tvja prisoten svetlobni vir....

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
ksz; upam da lahko malce ukradem temo, imam vprašanje povezano s to temo:

Kakšna je dejanska razlika v praksi med navadnim LCD televizorjem, edge LED televizorjem in full LED televizorjem? Dejansko opaziš razliko pri gledanju recimo ip (siol) televizije ali pri gledanju dvd-jev ali pri HD filmih?
Vem da je razlika v porabi el. energije, kaj pa druge razlike?

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Jst bi še SHARP quattron pogledal .... je pa res da po 40inch ga ni in stane lit hm okol 1000 eur, če ne pa 46-ka za 1400...ta zmaga

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
ksz; upam da lahko malce ukradem temo, imam vprašanje povezano s to temo:

Kakšna je dejanska razlika v praksi med navadnim LCD televizorjem, edge LED televizorjem in full LED televizorjem? Dejansko opaziš razliko pri gledanju recimo ip (siol) televizije ali pri gledanju dvd-jev ali pri HD filmih?
Vem da je razlika v porabi el. energije, kaj pa druge razlike?

Razlika v kvaliteti slike med LCDji, Edge LCDi in FullLED LCDji teoretično in praktično je. treba je pa vedeti, da se dejanske razlike pokažejo v najvišjem cenovnem rangu. Preprosto zato, ker v tem razredu so že procesorji tako zmogljivi, da imajo kontrolo nad LEDicami. Kontrolirajo jakost, svetlobo LED diod . Lahko jih tudi po potrebi ugasnejo.
To pa pomeni, da je dosežena črna barva, saj ni prisotnega svetlobnega vira.

Še enkrat, to velja za televizorje v najvišjem cenovnem, kvalitetnem razredu.

LED televizorji za "male pare" so pesek v oči in popolnoma v ničemer boljši kot "klasični" LCDji....
aja poraba....
smirk-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
So boljsi.. v nalepkah
evil.gif

Kaj lepsga, kot 42" LG za 400€ z LED TV, EDGE, NORA HUDA NADKOZMICNA TEHNOLOGIJA ZA SAMO 399,99€ !!!!!!! Pa se samo 3 cm je tanek in glanz finis.. top top buy
hysterical-1.gif

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
pa contrast, pa svetilnost, pa herci, pa najnovejša tehnologija za živost barv, hehe. Pred skoraj 3 leti sem kupil najcenejši lcd lg, pa do sedaj še nisem opazil v trgovinah izdelek, ob katerem bi rekel vau, ta pa ima res lepšo sliko. Drugače pa tudi mene zanima kdaj bodo navoljo ti novi smart lg tv z wi-fi in google tv?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nova linija LG-ja za naš trg se predstavlja 10.3 v Beljaku, pol pa začnejo modlei počasi kapljat k nam.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
simon, tudi pri dig. fotoaparatih pred 10. leti, ko sem mrzlično iskal takšnega, ki dela najboljše filmčke so mi vsi svetovali - kaj bom s tem, zato obstajajo kamere, ki to mnogo bolje opravijo, pa fotoaparat je za fotografiranje, ne za snemanje.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
aver, ali boš kaj sporočil, kako si se odločil?

Ne vem še sedaj si ogledujem tudi LG 42LX6500? Morda počakam tudi na nove modele če bodo predstavljeni kmalu. Kateri LED je še z 200HZ?

Lp