Full HD kamera Canon LEGRIA HF R406

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
http://www.ephotozine.com/article/kata-grip-10-dl-system-camera-bag-review-17986
Jaz sem kupil tole. Torbica je (po mojem mnenju) dobro sestavljena in dokaj kvalitetna. Kamera pa ravno paša notri, če jo postavim pokonci. Ni vmes nobenega "lufta", da bi se premikala sem in tja. (Ob predpostavki, da imam v torbici tudi tisto vrečko ki jo dobiš zraven ter še dodatno baterijo v tistem žepku). Meni tudi ustreza, ker je majhna in bi me večja motila pri moji uporabi.

Moram pa povedat, da je ta Sony kamera že prestala padec iz dobrega metra na beton.... sedaj še dela, upam da se ni kaj zmaknilo v njej.

Sicer pa sem mislil primerjavo bolj z Canon kamero. Ampak ko so že napisal, da imaš to pa sem napisal še med tvojo.
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Po nekaj poiskusih snemanja raznih scen več ali manj uspešno-neuspešnih ugotoviš da je oz ni vse tako preprosto kajti kamera je precej občutljiva moja debela dlan pa nemirna, nekako še gre ko je posnetek brez zumiranja ko pa uporabiš zum je tresljaj za tresljajem viden presneto dobro, vsak hiter gib z roko popači sliko. Ja to je kljub vsej tehnologiji ki je prisotna v tej kameri verjetno moj največji problem, kamera s svojim naprednim postopkom umirjanja to do neke mere uspe popraviti vsega pa niti sama ne zmore, torej snemati brez zuma imeti malo bolj mirno roko in bo tudi to vredu , lahko pa si omislim stativ za kamero ki bi pripomogel k boljši kvaliteti posnetka in to bo v bodoče moj cilj, nabava stativa--kakšnega??, rabim nasvet.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Za začetek si namesto stativa spodaj pritrdi kakšnega pol metra dolgo palico, ki jo nasloniš na trebuh. To bistveno umiri tresljaje. Pa si še vedno dokaj mobilen. Probaj najprej to, potem pa kupuj stativ.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Za začetek nasvet pri snemanju: da so posnetki gledljivi, je pogoj, da se kader ne menja sunkovito in večkrat, ali še slabše, da se s kamero ves čas sledi nekemu objektu. Večina kamer, ima proti-stresni sistem le zaradi tresenja roke, pri premikanju pa ta postane neučinkovit in celo moteč. Podobno je z zumiranjem, ki med samim snemanjem lahko zelo moti, pri nekaterih gledalcih pa povzroča močno nelagodje. Veliko bolje je, če se lahko kader za trenutek prekine, spremeni in nadaljuje s snemanjem. To je sicer možno narediti tudi kasneje, programsko.

Stativ za snemanje videa naj bi imel temu primerno glavo, ki se od glav za foto razlikujejo v dveh stvareh - imajo daljšo ročico in možnost rahlo zavrtega obračanja v dveh ravninah. Fino je, če je stativ težak, stabilen in visok. Neprecenljivo je, če lahko v kakšnih primerih kamero dvigneš nad glave ljudi okrog sebe. Sam pri zadnje čase redkih snemanjih uporabim 'veterana' firme Bilora, ki ima popolnoma namensko glavo za video (na sliki desno)
Gre pa tudi s stativom, ki je večnamenski, na primer eden takih je Slik Pro330DX, kjer je z manjšim dodatkom mogoče glavo spremeniti iz foto v video (na sliki levo)

video-stativ.jpg

Upam, da bodo informacije koristne.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Informacije so mi res zelo koristile in vsak tak in podoben nasvet je dobrodošel, hvala obema.
KOt že napisano se treba stvarem privaditi ko prvič vzameš kamero v roko se zaveš da ne veš nič vsaj tako je bilo in je še pri meni, glede stativa, sem za to da se ga ne navadim uporabljati je pa res za neke stvari pri snemanju koristen večina teh poceni varijant je lahke in nižje izvedbe z dvo ali trosmerno plastično glavo--zglobi---tvoji stativi oriolus so res kvalitetnejši kar sem ugotovil po prebranem in sigurno v višjem cenovnem rangu, ideja z pomožno palico v obliki pomoči pri snemanju, sem zasledil na spletu tudi to in ni nora ideja morda bi mi res prišla za začetek bolj prav, bom poiskal kaj se prodaja in bom se potem odločil.

Kaj meniš o tej zadevi.

http://www.bolha.com/fotografi...clct=1373571277
za vsak nasvet že vnaprej , hvala.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno bo videti, kakor da se hvalim, vendar imam tudi takšen stativ, kakor je na linku, le da na njem ne piše 'Bilora'.

Torej: stativ je močan, nekoliko težak za prenašanje (dobre 3 kg), sicer pa stabilen kakor malo kateri. Nekaj časa sem ga uporabljal pri digiskopiji, kjer je tresenje velik problem.
Glava sicer ni video, z malo DIY pa jo je možno čisto solidno izpopolniti za video uporabo: ročke imajo plastične dele fi 38mm, primerna plastična cev s tolikšno luknjo bi lahko bila podaljšek.
Navoji vseh treh ročk so M8, tako da obstaja tudi varianta podaljševanja s primerno dolgim vijakom (navojna palica, tri matice in nekaj za oblogo) Ker obstaja možnost, da je omenjena Bilora nekoliko drugačna, vzemi te podatke o vijakih z rezervo.

Skratka: za ta denar je to dober nakup pod pogojem, da je stativ brezhiben.

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Je. In seveda - tudi stativ te firme sem imel, vendar drug model.
wink-1.gif

Lahko pa napišem kaj na splošno: če je glava brezhibna, potem omogoča nastavitev na trdo/mehko premikanje, kar je pri snemanju pomembno. Ročka je gibljiva in ne vpliva na zategovanje. Glava je uporabna tudi za fotografijo in je narejena iz kvalitetne plastike.
problem je sistem nastavitve nogic, kjer obstaja možnost da so plastične sponke izrabljene do te mere, da ne držijo več - stativ se 'poseda' Sicer je na sliki videti precej ohranjen, vendar slika je le samo slika.

Če boš kupoval torej bodi pozoren na ta problem in na gladek tek glave in ko posamezne nogice raztegneš, se pod pritiskom ne smejo zložiti. To sicer velja tudi pri drugih rabljenih stativih.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Oriolus, če imaš volji mi prosim priporočaj nekaj za nakup, lahko je rabljeno ali novo, ti tipi se mi sploh ne javijo in jih imam že poln kufer, ne vem zakaj dajejo oglas potem pa ..nič--veš morda ti kaj se da kupiti za manj denarja in še uporabno, sam se več ne znajdem med vso to šaro. Hvala že vnaprej.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm.
Odvisno, koliko denarja nameravaš dati za stativ in koliko ti je pomembna kvaliteta, torej vzdržljivost za daljšo uporabo.
Tako lahko kupiš pri kitajcih čisto uporabno stojalo že od 15€ naprej, ali pa nekaj v rangu Velbona za okrog 40€, oziroma Manfrotto preko 150€.

Edit: pravkar me je poklical lastnik tega drugega stojala, ki si ga linkal (kupujem nekaj drugega pri njem) - stojalo še ima in kakor sem ga razumel, je malo rabljeno in vredno nakupa.

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Ja saj tu mekje do 50 eur, zdaj ko se je tebi javil ta lastnik tega drugega bom še sam navezal stik z njim vendar ne morem telefonsko bom poiskusil na mail. rad bi kaj več zvedel o tem stojalu.
pravzaprav čakam na odgovor, če bere te vrstice naj pogleda mail.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Čez dobrih 20 minut ga bom celo srečal in mu omenil da naj prebere pošto ali pa se registrira na Alterju.

LP

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
No res hvala bi te pa prosil če bi imel možnost mi narediti ulsugo in fizično pregledati ta stativ ki ga prodaja ker bi ga če je res v dobrem stanju tudi kupil, vse ostalo lahko na ZS v alterju ,
Trenutno imam telefon na servisu in na žalost nimam rezerve bi se kar slišali preko tel.

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Stativ je nabavljen,sicer bom moral dokupiti menjalno ploščico ker na stativu ni originalna, sicer pa je to majhen strošek glede na kvaliteto stativa.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
http://youtu.be/VThQRe4LNL4

To je eden izmed zadnjih posnetkov in verjamem da so mi glede snemanja sedaj nekatere stvari bolj jasne, kamkoder je zelo natančen in ne dopusti napak pri snemanju vsak trzljaj se še kako pozna, s stativom ne bo nič dokler ne nabavim novega, tegale z bolhe sem vrnil ker je imel več napak katere sem pozneje ugotovil, pa nič ne de bo drug .

Nazadnje urejeno: