Full HD kamera Canon LEGRIA HF R406

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Bo v kratkem, mi malo časa zmanjkuje, ampak bo še te dni.nekaj je nastalo tudi včeraj popoldan, posnetkov je več vendar sem se odločil za ta kratek insert .Posnetek je potrebno pogledati dvakrat od začetka ker ko gledaš prvič na posnetku nekaj preskoči, tega preskoka na originalu ni je pa na Yu tub prisoten ob ogledu , ne vem zakaj pride do te motnje,
bom pa kupil novo kartico klas 10 //-16 Gb z 3o MB/s hitrostjo zapisa ker bo verjetno lepši zapis.
https://www.youtube.com/watch?v=SpulV5RhBik

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Danes sem nabavil tole kartico, je kar precej osoljena cena ampak kvaliteta posnetkov je z to kartico bistveno boljša kot z staro ki sem jo imel do sedaj, manjka mi še samo torbica in konec vlaganja v to zadevo .
1812586-iso32guhs110.jpg

Priponke

• 1812586-iso32guhs110.jpg
    1812586-iso32guhs110.jpg
    23,2 KB · Ogledi: 171
Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Canon za to kamero za snemanje AVCHD 1920x1080 predpisuje kartico hitrosti class4 ali hitrejšo ( http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Definition_HD/LEGRIA_HF_R406/ ), za vse ostale formate snemanja pa class2, kar potrjuje tudi tale podatek: AVCHD 50P: 1920 x 1080 = 28Mbps in iz katerega sledi, da je class4 (32Mbps) res dovolj hitra kartica.

Za snemanje v MP4 res potrebuješ hitrejšo kartico (za 35Mbps class6), vendar pa je kvaliteta AVCHD posnetkov boljša kot kvaliteta MP4 posnetkov, pa še manj prostora zajemajo.

Skratka, s kartico class10 nisi pridobil ničesar, saj bi bila mnogo cenejša class6 enako dobra.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Stara kartica je bila zgleda prepočasna in nanjo nisi mogel snemati v najboljši kvaliteti. Sicer pa kartica nima vpliva na kvaliteto slike.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pridobi se, je razlika v kvaliteti slike in zapisa s to novo kartico.
Tole zanima tudi mene - kje se pridobi?
Sicer sem pri poznavanju videa bolj 'švoh', zato morda marsičesa ne vem, ali pa ne razumem. In zato se do sedaj v tej temi niti nisem oglašal.
Imam pa že kakšni dobri dve leti doma JVC video kamero ( KLIK ) in sem kar takoj naredil poskus.
Enak kader sem posnel na kartici c4 (ta je bila celo priložena pri kameri) in SanDisk c10, vendar jaz razlike v posnetkih ne opazim.

Torej: v čem je ta razlika, oziroma pridobitev ?

Hvala za odgovor!

LP

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Kot sem opazil sam sem na stari mikri SD 32 Gb clas 6 opazil da je posnetek na trenutke rahlo kockast in pri enem od posnetkov se pri hitrem obratu z kamero opazi rahel preskok slike, pri tej ki sem jo namestil včeraj sem takoj opazil da teh pomanjkljivosti ni in je tudi posnetek bolj --čist-.Tudi sam orjem ledino pri teh stvareh z snemanjem vendar je opazna razlika med clas 4-in 6- naspram 10 z 40 MB/s zapisa in tu ne gre verjetno za to da so vse kartice iste, je zelo verjetno da so kartice z temi parametri ki jih ima ta boljši in tu ne gre dvomiti.
Je pa debata o karticah na mestu.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm.
Pa si preden si predvajal, obe datoteki posnel na disk, ali si predvajal direktno iz kamere, ali morda celo iz čitalca?
Pri meni so namreč te razlike kar opazne, morda zaradi hitrosti USB vhoda, (ugibam, ker nimam pojma).

LP

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pridobi se, je razlika v kvaliteti slike in zapisa s to novo kartico.
Tole zanima tudi mene - kje se pridobi?
Sicer sem pri poznavanju videa bolj 'švoh', zato morda marsičesa ne vem, ali pa ne razumem. In zato se do sedaj v tej temi niti nisem oglašal.
Imam pa že kakšni dobri dve leti doma JVC video kamero ( KLIK ) in sem kar takoj naredil poskus.
Enak kader sem posnel na kartici c4 (ta je bila celo priložena pri kameri) in SanDisk c10, vendar jaz razlike v posnetkih ne opazim.

Torej: v čem je ta razlika, oziroma pridobitev ?

Hvala za odgovor!

LP

Točno tako, ničesar ne moreš pridobiti! Če kamera potrebuje kartico class4 (= 4MBps = 32Mbps) in imaš tako, ki RES ustreza tej zahtevi, potem zapis na kartico ne bo boljši, če v napravo vtakneš 2 ali 3 krat hitrejšo kartico.

Podatkovni tok iz kamera na kartico pri naprimer 28Mbps pomeni, da vsako sekundo na kartico zapiše 28 mega bitov (Mb) oziroma malce manj kot 4 mega bajte (MB) podatkov. Tudi če kartica omogoča zapis 48Mbps (class6), to ne pomeni nič, ker je kamera na kartico pošlje le 28. In v digitalni tehniki bit ne more biti boljši ali ali slabši; je ali pa ga ni.

Sicer pa velika večina kamer pri vstavitvi kartice preveri hitrost zapisovanja in če je ta premajhna, kamera to sporoči ali pa celo sama zmanjša podatkovni tok tako, da izbere tak tip zapisa (HD namesto fullHD, i namesto p, manjšo resolucijo, ...), ki ga kartica lahko "prebavi".

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kot sem opazil sam sem na stari mikri SD 32 Gb clas 6 opazil da je posnetek na trenutke rahlo kockast in pri enem od posnetkov se pri hitrem obratu z kamero opazi rahel preskok slike, pri tej ki sem jo namestil včeraj sem takoj opazil da teh pomanjkljivosti ni in je tudi posnetek bolj --čist-.Tudi sam orjem ledino pri teh stvareh z snemanjem vendar je opazna razlika med clas 4-in 6- naspram 10 z 40 MB/s zapisa in tu ne gre verjetno za to da so vse kartice iste, je zelo verjetno da so kartice z temi parametri ki jih ima ta boljši in tu ne gre dvomiti.
Je pa debata o karticah na mestu.

Če kartica ne omogoča dovolj hitrega zapisa potem sploh ne zapiše in javi napako.

Problem je v kvaliteti kamere, moral bi snemati, če omogoča 60fps, da bi bilo bolj gladko gibanje.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Sama kamera ima več nastavitev za snemanje v različnihkvalitetah--najmanjša kvaliteta--LP, potemFXP, nato MXP in največja kvaliteta 50P, nastaviš si kvaliteto ki ti ustreza nastaviš si tudi format slike AVCHD IN MP4, kamera je dovolj kvalitetna da vse to prebavi in če je narejena da se da uporabiti vse kartice od SD --SDHC IN SDXC potem je sigurno boljša kvaliteta in boljši parametri kartice pogoj za kvalitetnejši zapis oz sliko, kartico vzamem iz kamere in prenesem direktno v računalnik preko reže za SD kartice ker ne morem ugotoviti zakaj mi ne poveže preko USB kabla čeprav je nameščen program iz diska ki je priložen.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Podroben opis
Tipalo CMOS polne visoke ločljivosti, optični pametni stabilizator, snemanje v obliki AVCHD in MP4, zaslon na dotik, način za dojenčke, 53-kratna napredna povečava, reža za SDXC kartico ...

Optični pametni stabilizator slike

Pametni stabilizator slike je popolna rešitev za odpravljanje tresenja kamere. Ta tehnologija zazna prizor, nato pa izbere enega od štirih načinov stabiliziranja, da odpravi premikanje in zamegljenost. Napredni dinamični način popravi vrtenje in nagibanje kamere, do katerih lahko pride med hojo, in tako zagotavlja, da so posnetki vedno ostri in mirni.

53-kratna napredna povečava; tipalo CMOS polne visoke ločljivosti

Pristen Canonov objektiv za video visoke ločljivosti vam z napredno 53-kratno povečavo približa oddaljene predmete. Tipalo CMOS polne visoke ločljivosti vam zagotavlja resnično visoko ločljivost in odlično barvno reprodukcijo tudi pri šibki svetlobi, zaradi česar bodo vaši videoposnetki na televizorju z visoko ločljivostjo videti neverjetno.

Način za dojenčke

Ujemite otrokove prve korake, besede ali druge prve trenutke z načinom za dojenčke. V kamero zabeležite datum rojstva otroka in dodajte barvite oznake višine in teže. Vsi posnetki se bodo samodejno razvrstili v dojenčkov album.

Napredna obdelava slike

Zmogljiv procesor za obdelavo slike DIGIC DV4 zagotavlja višjo kakovost slike pri šibki svetlobi in skupaj z optičnim stabilizatorjem slike močno zmanjša popačenost posnetkov.

Izjemna kakovost snemanja

Ustvarjajte najboljše videoposnetke polne visoke ločljivosti s progresivnim snemanjem pri najvišjih hitrostih v oblikah AVCHD (28 Mb/s) in MP4 (35 Mb/s). Ne glede na to, ali videoposnetke predvajate ali delite, lahko preprosto izberete popolno obliko in izberete ustrezno hitrost snemanja.

Izbor zvoka za prizor

S preprostim izborom zvoka za prizor bodo vaši posnetki zveneli enako dobro kot so videti. Izbirate lahko med 5 načini prizorov, zvočne nastavitve pa se samodejno prilagodijo izbranemu prizoru, ki ga snemate. Tako lahko uživate v čudovito pristnem zvoku ne glede na to, ali snemate govor na poroki ali glasbo na koncertu.

Preprost nadzor

Upravljanje je enostavno s 7,5 cm kapacitivnim zaslonom LCD na dotik visoke ločljivosti, ki prinaša intuitiven nadzor nastavitev in poenostavlja predvajanje. Z odpiranjem plošče z zaslonom LCD hitro vklopite kamero, tako da nikoli ne boste zamudili trenutka.

Filtri za kinematografski videz; okraševanje na dotik

Spodbudite svojo ustvarjalnost s filtri, ki dodajo kinematografski videz. Z izbiro enega od 7 prilagodljivih barvnih filtrov ujemite popoln filmski prizor. Z okraševanjem na dotik lahko filmom brez računalnika preprosto dodate zabavne učinke.

Reža za kartico SDXC

LEGRIA HF R406 snema videoposnetke polne visoke ločljivosti neposredno na pomnilniško kartico SDXC, ki so na voljo v najrazličnejših velikostih in vam omogočajo, da zajamete več ur posnetkov.
Več podrobnosti

Slike artikla
Podobni artikli, primerjave in dodatki

Primerjaj s podobnimi
Tehnične podrobnosti
ločljivost tipala 3,28 MP
optični zoom 32 x
digitalni zoom 1060 x
snemalni medij Pomnilniške kartice SDXC/SDHC/SD
zaslon 7,5 cm (3,0-palčni) zaslon LCD na dotik, 100 % pogled
230.000 pik
Več tehničnih podrobnosti

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Edino kjer se lahko pozna, da je kartica prepočasna, so dropani (manjkajoči) frejmi..

Ali pa da sploh ne gre nastaviti na najboljšo kvaliteto snemanja. Meni se ta scenarij zdi še najbolj verjeten.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz pa sem ne dolgo nazaj kupil Sony CX 320 in sem izredno zadovoljen z njo. Lahk opa bi naredili kakšne primerjave med temi kamerami?

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Razlika je v ekranu na dotik, sirsem kotu in tvoja ima lahko sledi objektu. Sedaj rabim se torbico, kaksen nasvet?