Full HD kamera Canon LEGRIA HF R406

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Nekaj časa sem razmišljal preden sem se odločil za nakup pregledal nešteto video zapisov in prebral mnenja oz. opis kamere
Full HD kamera Canon LEGRIA HF R406, danes je naroæena v spletni trgovini v Sloveniji in ko bo prispela bo sledilo prvo mnenje in tudi kaj drugega v obliki videa.Do takrat pa željno pričakovanje moje prve kamere za hobi in še kaj.
Čeprav na tem forumu nihče ni podal svoje uporabniške izkušnje in mi svetoval pri nakupu --kar sem željno pričakoval--sem vseeno dobil dovolj dobrih mnenj iz drugih forumov kajti zadeva je nova oz. letošnji model -
Ostalo sledi ko jo dobim verjetno jutri.

http://www.canon.si/For%5FHome...IA%5FHF%5FR406/
1809211-436598_0.jpg

Priponke

• 1809211-436598_0.jpg
    1809211-436598_0.jpg
    51 KB · Ogledi: 219
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Glede kota sem tudi prebral neka mnenja vendar se na to--pomanjkljivost-- nihče ne jezi oz ni moteča, ko gledaš posnetke na Yu tubu je kvaliteta slike in tudi zumiranja ter posnetkov v temi zelo če ne že extremno dobrih, nimam in nsem je imel prilike v živo poizkusit verjamem pa da bo zadovoljstvo ob snemanju prisotno, če ne bo romala v koš.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Široki kot je koliko široko zajeme sliko. Ta ima 38mm, kar ni ravno ozko. Najbolje je da ima od 28mm naprej.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
tole iz youtubea je vse snemano iz stojala... najdi kje posnetke iz roke, da vidiš kako deluje stabiliziacija

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
retro si se registriral?

Vaša cena: 260,64 €
Spletna cena: 265,90 €
Dobavljivost: Na zalogi

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Kot napisano je že naročeno, Jado, sem se registriral in cena ki sem jo napisal jo imam tudi na računu.. 265,90 eur, ne vem kakšna cena je to 260 ,64 ko mi na računo piše ta navedena.
Ali lahko tudi preko spleta narediš da imaš zaščito na 3 leta?
1809466-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1809466-Zajetaslika.PNG
    1809466-Zajetaslika.PNG
    24,9 KB · Ogledi: 212
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Mah meni je obračunana višja oz spletna cena in ne --vaša cena--je preteklo nekaj minutk in sem takrat naročil, pa je cena taka kot je.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Kamera je prispela in sedaj se polni da bo nared.Prvi občutki ko vzameš kamero v roko so zelo dobri lepo prilega v dlan, no moja je malo predebela, pa se da pašček nastaviti jeziki vsi ostali razen Slo. sem narihtal Nemški prv e nastavitve so končane kartica vstavljena in sedaj čakam da se napolni bateriija. všeč mi je displej ke je na dotik in je zelo odziven.Ostalo sledi.
1809951-PicMonkeyCollage.jpg

Priponke

• 1809951-PicMonkeyCollage.jpg
    1809951-PicMonkeyCollage.jpg
    40,5 KB · Ogledi: 250
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.292
23
38
Murska republika
Po nekaj dneh spoznavanja z kamero in njenimi funkcijami sem tudi poiskusno snemal, ugotovil sem da to ni tako teško vendar se bo treba navadit vsekakor so to moje prve izkušnje z pravim aparatom ki je namenjen samo temu.
Kot sem omenil spoznavanje z kamero; priročnik knjigica z opisom vsega in vseh funkcij ter kako in kaj je pohvale vredno opisano v precej zajetni brošuri kjer lahko najdeš čisto vse kar za funcioniranje kamkoderja rabiš, zares obširni članki podprti z slikicami in ikonami.Znajdeš se hitro in brez težav.
Sam sem vse funkcije na aparatu prepustil v avtomatsko delovanje z rahlimi korekturami pri formatu in zapisu slike in sicer navzgor,
sem ugotovil da z 32Gb kartico -clas 4-deluje bolje, sicer bo za kvalitetnejše slike potrebno kupiti drugo kartico ki bo omela oznako -
SDXC- 10 clas--ki omogoča hitrejše in HD zapise posnetkov, je precej draga vendar bo nakup 16 Gb kartice zadostoval za uro in čez zapisa..
Baterija je bolj slaba , B P 718--zadošča za posnetke časovno do 120 minut, kar je za domačo rabo zadosti lahko pa imaš aparat priklopljen na polnilec in snemaš z priklopljenim kablom ta je precej dolg tako da omogoča gibanje.
Aparat sem dodatno zavaroval --brez skrbi do 3 le--kar me je stalo 24,90 eur tako me je prišlo vse skupaj kamkoder in zavarovanje skoraj 285,00 eur, dostava je bila brezplačna in nobenih dodatnih stroškov ni bilo--POHVALNO-- od opreme je dodan polnilec, HDMI kabel in USB kabel CD z navodili in programom ter navodila--manjka mi torbica ki jo bo treba tako kot kartico dokupiti, bo tudi to sčasoma.
nek kratek posnetek sem dal na Yu tube , so res prvi posnetki in ni bokve kaj.Prosim bodite uvidevni pri kritikah .....

https://www.youtube.com/watch?v=NgxTZXUrlLk

Kaj naj dodam na koncu, kamkoder za ta denar dober nakup ker so cene ki sem jih našel v drugih prodajalnah dosti višje od Com shopovih, kvaliteta ista kot dražji sem tako prihranil z dodanim zavarovanjem pri nakupu, ker ne grem letos na dopust so ti prihranki namenjeni za ta nakup kamkoderja z tem splahneli.
Bomo pa šli v bližnje toplice ki jih imamo kar nekaj pa še voda je topla in zdravilna.
Pa lep pozdrav--nakup tega kamkoderja vam priporočam.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
notri v temi, ob prižgani (kakšni manjši) luči zvečer zna biti zanimivo ja, ko kamera ne zmore fokusirati...

čakamo še kakšen posnetek