Fruity Loops

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Kdorkoli uporablja ta program za mixanje glasbe? Sam sem namrec totalni zacetnik in bi rad naredil kaksen remix.. Pa ne vem kje zaceti, kje dobiti najboljse tutoriale? Hvala!

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Si ustrelu mimo. Program je namenjen produkciji glasbe.

Za miksanje pa so Traktor, Ableton Live(sicer tudi za produkcijo ma se ga uporablja ravno tako za mix),...
V poštev kot začetniku bi ti prišel nek progrqam ki ti sam ulovi ritem, ki sem pa pozabil njegovo ime
grin1.gif

Ne me tepst
tongue-1.gif

Ma vem da je na forumu en par takih ki ga poznajo in ti bodo svetovali

Lp

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik redorange pravi:

V poštev kot začetniku bi ti prišel nek progrqam ki ti sam ulovi ritem, ki sem pa pozabil njegovo ime
grin1.gif

Virtual DJ

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Si ustrelu mimo. Program je namenjen produkciji glasbe.

Za miksanje pa so Traktor, Ableton Live(sicer tudi za produkcijo ma se ga uporablja ravno tako za mix),...
grin1.gif

Ne me tepst
tongue-1.gif

Ma vem da je na forumu en par takih ki ga poznajo in ti bodo svetovali

Lp

Vem da se v tem programu da tudi lepo (re)mixati(poglej na youtubu)... V bistvu bi predvsem rad naredil remixe parih komadov. Si mislil VirtualDJ?

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj hočeš zdaj nardit - mix ali remix? To sta namreč popolnoma različni zadevi in popolnoma drugačni programi.
Mix sem ze nekako skontal.. V playlisto nameces komade, jih razrezes tako kot zelis in delas prehode... Saj nocem nic profesionalnega. Zdaj pa bi se rad naucil nekako remixati - v playlisto vrzem komad, kako sedaj naredim neko "ozadje"?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem koliko se spoznaš na produciranje, ampak naredit remix ni ''kar tak''. Najprej lahko probaš naredit bootleg mix - torej ritem od ene skladbe, besedilo in melodijo od druge. To se da fino naredit v MixMeistru, ker ti da skladbi na isto hitrost. Toliko, da dobiš občutek.

Drugače pa tudi Fruity Loops ni tak zakompliciran, da nebi znal, samo težje je vstavit melodijo/besedilo od druge skladbe tak, da se ritem ujema. Lahko tudi narediš ritem v Fruity Loopsu, ga shraniš in odpreš v MixMeistru, gor dodaš komad, ki ga hočeš remixirat in neka osnova bo. Počasi se daleč pride.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Ma saj vem da ni tako komplicirano.... Bom sprobal se Mixmeister-u. Ali vseeno kdo ve kako bi naredil melodijo/ritem v FL? Ker s posameznimi beati nikamor ne prides, ce pa vzamem melodijo od druge skladbe, pa se ne ujema tako kot se mora...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Narediš nov kanal v fruityu, vstaviš kakšen vsti instrument, odpreš piano roll ter začneš "risati melodijo". Še prej seveda poiščeš primeren patch v vstiju oz. soft synthu ali pač sprogramiraš svojega.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Do tega risanja melodije sem ze prisel... Ni ravno najlazje da je spojena s komadom kaj? Katere vrste instrument tukaj je bolj univerzalen "beat" oz kako narediti tisti tipicen dance ritem?
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Še prej seveda poiščeš primeren patch v vstiju oz. soft synthu ali pač sprogramiraš svojega.
Lahko malo bolj razlozis tole? Hvala!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja ko naložiš en synt plugin imaš v njemu že "sounde" oz. presete nastavitev synta. Pač pobrowsaš po presetih pa vidiš kater sound ti najbolj sede, odvisno tudi delaš bass linijo, melodijo, padse itd.

Za ritem pa se pač poigraš z sampli bobnov, potegni si z neta kak pack od Vengeance Essentials, pa maš notri polno samplov, premade loopov, sound effectov itd.

Sicer pa glede na to da si začetnik v tem, ti bi priporočal kak lažji program, preden se podaš v midi sequencerje. Kak eJay ali pa Magix music maker al kaj je že.
wink-1.gif