Free Energy Home Generator

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Danes tudi jest ne verjamem, da te naprave delujejo, mogoče nekatere res izkazujejo overunity, nisem pa še zasledil take, ki bi zdržala prepričljiv test. Ne moremo pa vseh teh poskusov označiti kot norost. Še vedno poznamo le okoli 4% pojavnosti vesolja, 96% nam je popolna neznanka, samo ime smo ji nadeli. Torej sploh ni nujno, da bi overunity stroj kršil zakon ohranjanja energije, le iz danes nam neznanega vira bi jo črpal.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Mogoče pa črpa iz Dark Energy
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Torej sploh ni nujno, da bi overunity stroj kršil zakon ohranjanja energije, le iz danes nam neznanega vira bi jo črpal.

Ali drugače povedano: vodnjak želja je resničnost. Ali ne?
evil.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nisem vedel, da je futuristic iz Avstralije
Jaz pa gledam kaj se mi tak kolca.
grin1.gif

No futuristic ni iz Avstralije, jer kar v naši lepi deželici doma.
wink-1.gif

No jaz sem enkrat že podal moje mnenje o PM:

Citat:
Perpetuum mobile nikakor ne pomeni, da stvar dela energijo iz nič ampak je dobesedno "večno gibanje".

Je to kroženje zemlje okoli sonca, kroženje lune okoli zemlje, plimovanje, ... v naravi vse kroži.
Kaj je večno, pa je povsem relativno. Človeku je večno nekaj kar traja npr 1000 let,
za žuželko enodnevnico, pa je najbrž večnost teden dni.

V glavnem iz vidika človeka je lahko tudi sončna celica v vesolju (obrnjena proti soncu) perpetuum mobile,
če poganja kakšno gibljivo stvar...

Če hočeš torej doseči "perpetuum mobile" se je treba samo obesiti na en vir narave, ki v času (ki človeštvu velja za večnost) ne bo pojenjal.

Poleg tega pa razmišljam takole. Če ljudi veseli ustvarjat motorčke pa neke čudne naprave zakaj pa ne.
Saj tudi hoja v hribe nič ne doprinese za dobrobit civilizacije, pa ljudje to vseeno počnejo. "Vsako tele ima svoje veselje".
grin1.gif

P.S.
Sicer sem pa tudi jaz alergičen na izraze "energija iz vakuma", "zero point energy" in ostale nebuloze, ki si jih folk zmišljuje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pri sončnih celicah je treba vzeti v ozir celotno energetsko bilanco. Pred nekaj desetletji je veljalo, da sončne celice v svoji življenjski dobi ne vrnejo toliko energije, kot je bilo energije vložene vnjihovo izdelavo. Če to drži še vedno, ne vem.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Citat:
Perpetuum mobile nikakor ne pomeni, da stvar dela energijo iz nič ampak je dobesedno "večno gibanje"
Žal se motiš-definicija je ravno to, da jemlje energijo iz nič. Ozeroma 1. vrste jemlje energijo iz nič, 2. vrste pa lahko poganja sam sebe v neskončnost(krožni proces brez izgub)

B81

22. jul 2007
37.074
10.576
113
To je podobno, kot bi dinamo motorček na kolesu zavrtel in bi lučka vedno svetila?
Vprašam, zakaj ni možno?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
hja... ampak če v nekem sklenjenem naravnem energetskem krogu dodaš kako aparaturo zraven in ti jo žene for free?
potem imaš input= skoraj nič, output pa= dokler zadeva ne razpade..... (mlin na reki, hidro elektrarne (saj tam vodni padec žene turbine ane?))

se pravi, da je treba poiskat kaki novi taki energetski sklenjen krog(ki ga še ne poznamo) in ga izkoristit....

jaka muda
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.032
10.788
113
kod Džej-Zija
Ja, ampak ta energija (mlin npr.) od nekod prihaja. Tokrat posredno od Sonca, zaradi ogrevanja Zemlje in posledično izhlapevanja. Fizikalno gledano torej to definitivno ni zastonj.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ
V šoli sem imel cvek fiziko in nikoli me ni zanimala...
Toraj naj nekdo razloži kako naj bi to delovalo?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
no... in verjetno predvidevam da lahko obstaja še kar nekaj takih uporabnih energetsko sklenjenih krogov, ki še niso izkoriščeni....

drugače se pa strinjam.... iz nič je lahko samo nič
smile-1.gif