Fotoknjiga

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
res nima noben izkušenj s fotoknjigami

je 21x21cm dovolj za album s potovanja?
koliko slik na stran?
nujno na foto papir ali je zadovoljivo tudi brez?
popravljanje slik pred ali kar v programu za izdelavo knjige?
ali je pametno postavit sliko prek sredine? (tam kjer so listi skup vezani)

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Postavil si nam vprasanja, na katera moras predvsem sam odgovoriti.

Nekaterim je dovolj 15x15, nekaterim pa a4 knjiga. Od tega tudi zavisi koliko slik na stran. Ce bi imel raj knjigo na profi foto papir ali raje kot malo boljsi "katalog".
Slike oz celo knjigo ti bo studio tako ali tako spustil se skozi korekcijo. Lahko pa sam dokoncno popravis in v opombe napises, da je vse obdelano in naj se korekcija izkljuci.. Govorim za foto. Z digitalnim tiskom nimam izkusenj, ker ne poznam masin.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
ja no... seveda sem spraševal za nadomestek fotoalbuma in navadnih fotografil 10x15
negdo ki je prešel iz fotoalbumov na fotoknjige bi mi v tem primeru lahko dal kaksen nasvet
kot recimo: da je pri izdelavi fotoknjige veliko prilagajanja formatov in se slike morajo rezati, zato je predhodno obrezovanje nesmiselno
in še marsikaj

hvala

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.965
113
najrajš na babi
Naredu bi si kakšno knjigo v iPhoto. Pa me zanima je mogoče narejeno knjigo dati v tisk lokalnim foto studijem ali tiskarnam ali lahko tako narejeno knjigo naročiš samo preko appla.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.965
113
najrajš na babi
"bom poskusil, ampak js vidim spodaj samo opcijo "buY". Se pravi da naročiš preko appla.. Ne vidim pa opcije shrani, da bi shranil v nekem formatu in bi to posredoval ponudniu. oprostte za težave, amapak sem bolj nov v applovem os-ju. Zadevaje več kot enostavna , kot v win okolju ampak določene zadeve so nedeodelane oz. nelogične

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Lahko prepustiš tiskanje tudi Applu. Pri naslovu za dostavo izberi Avstrijo in vpiši tvoj slovenski naslov. Zraven ulice ali mesta pa ne pozabit pripisat "Slovenia", da ti Avstrijci prepošljejo paket v SLO. Sicer bo fotoknjiga potovala 1-2 dni več, ampak jo boš pa dobil (ter brez dodatnih stroškov). Preverjena metoda.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.965
113
najrajš na babi
Pa je kvalitetna zadeva tiskanje preko appla, ali je bolj kakšen zmazek? Drugače pa hvala za info. Je pa v iphoto delat fotoknjigo zelo enostavno, nešteto odličnih predlog in končni rezultat je brez muk narediti odlično knjigo. Se mi zdi, da eden boljših programov.

Nazadnje urejeno:

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
bom kar sem sebi odgovoril, mogoče komu pride prav

Izbral sem CEWE fotoknjigo, 21x21 cm, s trdimi platnicami, na fotopapir
Zelo zadoboljen, zelo kvalitetno, edino slika na platnicah ni najbolj ostra, slike so pri razmerju 3-4 slike/stran dovolje velike
Ker se mi zdi da v Picasi s funkcijo kolaž bolj pametno razporeja slike sem za vsako stran naredil en kolaž, ki sem ga potem v programu za fotoknjige vstavil kot ozadnje strani
Slika prek sredine se dobro obnese
Lahko bi izbral brez fotopapirja, ker je ceneje.... videl sem par vzorcev in je dovolj kvalitetno, mogoče zgleda še bolj ostro ker je površina gladka (fotopapir je mat)