fotoaparat in oprema za slikanje čevljev?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za ta fotič ti ne morem svetovat, ker nisem bral reviewjev in testov. To se boš moral sam potrudit.
Glede cene pa poglej par linkov in boš takoj videl na čem si.
http://www.google.com/search?b...AQ&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.&fp=43f07238a1a56dc4&biw=1760&bih=1200

Kater fotič za začetnika.. Koliko časa pa boš začetnik?? Vsak ima svojo logiko in postavitev tipk. Kar boš kupil, na to se boš navadil. Za hobij slikanje pa res ne potrebuješ imet vseh miljon funkcij en klik stran.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pa sej se da s kompaktom delat tudi kroekturo ekspozicije pa tud menda imajo sredinsko merjenej osvetlitve, take zadeve se pa itak slika z ročnimi nastavitvami...zdej ne vem, kje so kompkati, ampak z malo boljšimi bi se pa moral dati vse omenjeno nastavljati ali pa vsaj imeti manual mode, nekje 10 let star canonov kompakt powershot s 40 al 45 sem že pozabil, nekje v omari je, je to imel...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res je, odvisno s katerim kompaktom.
moj star ixus in še pra star S1 sta imela manual nastavitve. Sedaj panasonic je pa res dummies proof in nima manual nastvitev. So šli bolj v to, da zna vsak otrok nardit gledljivo fotko, če le motiv ujame:)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glede na to, da bo verjetno slikal še marsikaj drugega imam osebno mnogo rajši d200 kot pa igračko ala 3100, ti ne?
Koliko je pomembna oprema dobro vem, je pa mnogo bolj kot oprema pomembno znanje in pa sama iznajdljivost, se strinjaš. In imam občutek, da je to za uporabnika, ki odpira temo bolj pomembno vprašanje kot pa kateri aparat bo kupil. Kot si tudi že sam omenil. Čevlji kot so poslikani na tistem linku, se jih da posneti tudi z dikitalcem, ki ti omogoča ročne nastavitve
evil.gif

Pa ne misliti, da koga šuntam za nakup digitalca, daleč od tega. Smešno mi pa je, da se uporabnik striktno fokusira na samo ohišje dslrja, in verjetno pričakuje, da potem bo pa čevel postavil na bel papirja in bo DSLR vse opravil sam
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Glede na njegovo znanje je dober kompakt po mojem zanj itak polna kapa. Se pa totalno strinjam s tvojim zadnjim stavkom. Glede na vprašanja, ki jih postavlja, ve o fotografiji zelo malo, obenem pa misli, da bo zlahka delal fotografije, priemrjelive tistim na linku, za katere je potrebno kar nekaj poznavanja fotografije, zelo prav pride pa tudi dobra oprema.

Imaš pa tudi prav, ko praviš, da je vsaj toliko kot oprema pomembno, kdo jo 'drži' v rokah. Če imam za izbirati med njim z vrhunsko studijsko opremo (tabbletop, ibr huda svetila, light modifierji, ustrezni objektivi in fotkič srednjega formata) in foto podgorškom s kompatkom in bauhaus lučmi, stavim na podgorška.
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
hysterical-1.gif

No name bi stavil, če bi imel v rokah kompakta, sigurna pa bi se stava obrnila, če bi imel v rokah Pentaxa, je tako
hysterical-1.gif

Drugače pa nekdo zgoraj je omenjal rjuho. No go. Rjuha je premočna. Pri fotkanju izdelkov je potrebno delati z močno zaprtimi zaslonkami, kar pomeni, da rabiš obilico svetlobe kar jo pa s 500w reflektorji kar hitro izgubiš. No ali bo pa pač tako, da bo oster prvi del čevlja nato pa že neostrina pa si tam. S tem sem imel sam kar nekaj problemov saj v takratnem improviziranem studiju nisem imel toliko prostora, da bi se lahko bolj odmaknil od motiva, kar je pomenilo, da sem moral blendo konkretno zapreti, če sem hotel imeti vse ostro..svetlobe pa je hitro zmanjkovalo. Tako da priporočam vrtex ali pa si naredi iz kakšne večje kartonaste škatle nekakšen šotor. Stranice izreži oz od tam kjer boš imel vire svetlobe in nalimaj kakšen pavs papir. Vsekakor je dobro imeti difuzno svetlobo drugače ga boš najebal zaradi padajočih senc pa še fotka bo hitro delovala "ploska". Vsekakor ti priporočam, da se v tamo tehniko fotografiranja bolje posvetiš kot pa v sam aparat (no apsolutno se moraš naučiti obvladati nastavitve, avtomatika odpade ala "zeleni gumb").
Verjami zadeva res ni tako preprosta kot je videti na prvo oko. Si dogovorjen tudi za kakšen honorar?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
a ma pentax kakšen kompakt?
tongue-1.gif

drugače pa, sej če rabiš imeti dolgo ekspozicijo zaradi malo svetlobe in zaprte blende, si verjetno ta problem rešil s stativom?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne, ker ga nisem imel :D:D Sem se igral s postavitvijo raznih podstavkov pa sem imel glede na različne velikosti predmetov preveč dela s premikanjem, podkladanjem, da sem užgal kar nek sprejemljiv čas in naredil svoje
smile-1.gif

In ja ima Pentax kompakte..kakršne češ, tud podvodne :p In apsolutno, da Canon in Nikon več nudita v celotnem spektru DSLR sveta (kaj pa v srednjem formatu?
evil.gif
.