fotoaparat in oprema za slikanje čevljev?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
šele zdaj videl p.s. ...
tongue-1.gif

hja, glej, potem je veliko improvizacije potrebne ...

ni toliko fotoaparat odvisen od tega, a bo fotka okej, če ti fotko dobro posnameš, je fotka dobra, če ne veš, kako bi se je lotil, imaš lahko v rokah top opremo, pa bo fotka še vedno en navaden crap.
smile-1.gif

kar se tiče te strani, ki si jo ti napopal - zadnji dve fotografiji sta že okej - zdaj, ali je fotograf šel na tečaj, ali pa se je fotograf sam zamenjal ...

mi smo veliko naredili prav z improvizacijo in znanjem ... je pa res, da smo imeli na voljo tudi veliko dobro opreme ...

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
še mi poveš tisto, ko sem spraševal za šeleshamer papir? Ker trenutno rabim samo za facebook stran slike...a bo šeleshamer 70X100 dovolj velik za čevlje ali raje kupim primeren šotor oziroma kaj naj uporabim za ozadje, da bo dovolj veliko...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Takšne fotke lahko tudi s kompaktom delaš. 80% je v osvetlitvi. Ena taka el-cheapo varianta so zidarski reflektorji iz Bauhausa, peki papir za difuzor in ročno nastavljen white balance.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Glej, če bi ti znal narediti boljše fotke, potem ne bi sedaj nas spraševal tukaj, če je D 3100 dovolj dober za to. Pa še odgovor: je. Ampak, kot so ti že povedali, potrebuješ še kaj drugega kot samo fotkič.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
stieber, ne trdim, da naredim boljše fotke...trdim pa, da so slabe fotke za nekoga, ki računa za delo. Bolj podrobno preberi...
wink-1.gif

panoramic, lahko vzamem tanko blago, kot je za posteljnino? pri svetlobi moram verjetno pazit, da svetijo belo ali se motim?

zanima me tudi ali se mi splača za to, za kar potrebujem, vzeti D3100 ali raje prihranim nekaj denarja in vzamem D3000?

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
čak, D3100 je novejši model kot D3000 in posledično je prvi tudi dražji ...

sam sem ti predlagal, da probaj najprej enostavno s šeleshamerji, ampak bo to zate precej velik podvig.

tiste fotke, ki si jih ti prilimal, so čisto solidne, barve štimajo in vse. glede na to, da sprašuješ, če je pomembno, da so luči bele ... ni belih luči. imaš tople luči, kot so recimo te, katere smo ti predlagali iz Baumaxa in so hladne luči, recimo avtomobilske biksenonske luči so načeloma hladne luči (oz. če vzamem primer iz foha, bliskavica je hladna luč). bele luči ni, oz. zarad splošne uporabe luči, ki so tople (cca. 3000 - 3200 kelvinov) v filmih in TV oddajah ter na splošno so nekako najbolj razširjene, se te štejejo za belo luč.

še vedno sem mnenja, da če boš (vsaj za začetek) nekoga najel za prvih par fotkanj, pa da ti še malo razloži, še najbolje skozi prišel ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
p.s.: kaj pa je drugače narobe s tistimi fotkami v linku? meni se zdijo čisto okej ... se pa vidi, da so nekatere fotke malce boljše izpeljane, mogoče tudi zato, ker je vmes vpeljan tudi model in je lažje naštimati model in delati s čevlji, ki so na nogi, kot s čevlji samimi ...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
to razumem, da je novejši model...ampak za začetnika in za stvar za katero potrebujem fotiča, mogoče še za kaki izlet in poskusit kako dobro fotko naredit je verjetno vseeno če vzamem D3000 ali D3100. Ali pa mi povej tako, s katerim mi bo lažje slikat, kateri je bolj user friendly...
smile-1.gif

verjetno me je to zmotilo, kot si ti napisal, ene fotke so boljše..zdaj si mi razložil zakaj je tako. Meni ni potegnilo, da je lažje z modelom...tisti dve fotki na koncu res odstopata od ostalih na tisti strani

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ker si rekel, da ne veš, al šparat za D3000 ali raje kupit D3100 - to se bere kot da bi raje šparal za D3000, ki je dražji in starejši (posledično malce slabši, pa ne veliko) kot za D3100 ...
smile-1.gif

oba sta enako user friendly, ker oba spadata v razred za začetnike ...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
ajaaa, odvisno kako bereš...če vzamem D3000 bom res prihranil
smile-1.gif

se pravi je dokaj vseeno? Imam očutek, da ima novejši model bomončke, ki jih dejansko ne bom potreboval...torej pride v poštev D3000, ki ga dobim že za 400€...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:...D3000, ki ga dobim že za 400€...
Samo medklic: verjetno veš, koliko stane kvaliteten objektiv za namen o katerem sprašuješ?
Da o vsej ostali opremi, ki bi ti zagotavljala vsaj minimalen uspeh pri posnetkih, ki jih želiš narediti niti ne pišem.

Ne razumi me narobe, vendar je za kvaliteten posnetek obutve ali podobnih izdelkov, ki kasneje na netu daje občutek kvalitete, treba le malo več opreme in znanja, kako jo uporabiti. Tako da je nakup omenjenega Nikona (verjetno s 'kit' objektivom) šele začetek investicije.

Ne glede na vse, kar sem zapisal, pa ti iskreno želim uspeha in čim več lepih posnetkov.

P.S.: imam 'šotor' Wallimex 80x80x80, tri bliskavice, dva reflektorja in nekaj stojal, pa mi do sedaj še ni uspelo narediti vsaj približno profesionalnega posnetka posameznih kosov orodja... morda sem zaradi tega skeptičen.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
to je res, ampak ali so se ne splača dati zraven par eurov. fotič le ne bo samo za čevlje slikat, sem napisal. in nekako dvomim, da canon zaostaja pri slikah v studiu, ali?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Zavedati se moraš, da je za studijsko fotko najbolj pomembna osvetljava. Torej luči / fleši. Take fotke kot si nalimal tistih nekaj čevljel, bi skroaj lahko naredil tudi s kompaktom, če imaš le celoten setup zadovoljiv. Sam sem na začetku ko nisem imel flešov delal s 500w reflektorji (4 komadi), ki so zelo ugodni in z malce improvizacije lahko prideš do takih fotk iz tiste strani, vsaj če govorimo za čevlje. Ker naprimer, če bi slikal kakšne flaške, parfume je zadeva že mnogo bolj zahtevna. Slikanje čevljel samo po sebi pa niti ne. Jaz z z mnogo improvizacije in mnogimi prebitimi urami nekako zadovoljivo uspel poslikati celo goro pasjih vratnic in šamponov ter podobnega. Je pa res, da sem zaradi slabše izvedbe (zaradi omejenosti proračuna oz. pomanjkanje opreme) mnogo časa prebil v post produkciji ampak da pa se.

Tako da glede na tvoja vprašanja se najprej malce bolje poglobi v samo tehniko fotkanja v studiju in boš potem hitro videl kaj bolj potrebuješ. Sicer pa na tvojem mestu nebi kaj veliko vlagal v razne d3000 in podobno, bi raje vzel kaj pa vem rabljenega d200 recimo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
No, sej pravim. Fotiča bi imel tudi za drugo rabo, ker trenutno sem skoraj brez, oziroma imam enega starega kompakta. Menim, da me fotografija zanima do te ravni, da bom prej ali slej potreboval en vstopni model zrcalnega fotoaparata. Torej, dve muhi na en mah.

Mogoče bom zaenkrat zares odložil misel na novi fotič in se posvetil temu, kako čimbolje narediti slike v studiu z ostoječim fotoaparatom.
smile-1.gif

http://trgovina.mercator.si/we...aUniqueID=21752

se mi pa to zdi zelo dobra ponudba, ali?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
O Pakul...torej si le spoznal, da je oprema pomembna? Če je nimaš, pa sledi toliko več postprodukcije ali pa fotke niti ne uspeš narediti dovolj kvalitetne in ti niti postoprodukcijna pomaga.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
S kompaktom bo pomojem težava v tem, da mu bo belo/prežgano ozadje delalo težave, ker fotič gleda celo sliko in se trudi, da ni ozadje prežgano in objekt pretemen. Pri belem ozadju je pa ravno v tem fora, da ga vbistvu prežgeš, če seveda ne želiš imet kakih prelivov.

moje mnenje:
kup dslr fotič. sploh če te zanima še za privat
kupi 2-3 bauhaus reflektorje + šeleshamer ali rjuho. Če bo tko šlo, pol super. Če ne bo šlo pa nabavi šotor komplet, kot ti je predlagal @Disco. Vendar dovolj velikega, da gredo notri čevlji;)

S postavitvijo in osvetlitvijo pa se čim bolj potrudi, ker tako se boš naučil in veliko manj dela bo na računalniku.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
še noben mi svetoval za tega Canona, ki je danes v Mercatorju za 350€. A je to res ugodno? Zanima me ali je s tem veliko težje slikati za začetnika kot s kakim Canonom D3100...ker koliko sem ugotovil, vsi hvalijo Nikona zaradi preprostosti uporabe za začetnika..