Foto nahrbtnik

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Še vedno nisem naročil nič :/

Zdaj imam ogledanega Tamrac Adventure 75 5375? Ima kdo izkušnje? Kako je z ledveno oporo?

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Jz mam Dakine Mission Photo. Od zunaj zgleda majhen in sploh ne kot foto ruzak. Not spravim body z gripom, 70-200, se dva objektiva in enega na bodyju in dva flesa 550ex.. ostane se prostora za drobnarije (baterije, prozilce,...), In to samo v tem predelu ki je za foto opremo (ki ga lahko vzames ven in imas ruzak posebej!)..

lp Anze

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Zakaj so ti nahrbtniki tako dragi, saj nimajo nič drugega, kot nekaj pregrad, cena je pa petkratna..???
Katero trgovino priporočate, rabim nekaj za DLSRja + en malo večji objektiv 200mm in en kit. Več kot 50€ mi nekako ne diši..
Hvala!

Odgovor je enostaven in sem ga danes dobil na svojem primeru:

oderusko.jpg

Foto-nahrbtnik, isti artikel pa je cena pri nas skoraj enkrat večja.
Seveda sem šel v Celovec in 'pokuril' za slabih 20€ goriva, kar pa je še vedno krepko ceneje.

Ko sem se spraševal kje je 'catch', se mi je ponujal en sam odgovor - naši se gredo na račun omejene ponudbe klasično oderuštvo.
Če so se uvozniki in prodajalci foto opreme pred leti na veliko zagovarjali s problemi servisa, pa prevodov, pa slabe marže in kaj vem kaj še, se v primeru foto-torbe tega ne da.

Lumpi lumpasti.
evil.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Za foto torbe ne morem komentirat, lahko pa za fotoaparate in opremo. Tukaj so marze res minimalne. Kdaj komaj za eno kavo s smetano. Konkretno za Canon.. uvoznik niza cene in jih potem "poslusa" od Canon Adrie. Tisti bolj iznajdljivi pa potem v nabavo v tujino, ker jim mi ne moremo dati konkurencne ponudbe. Zal tako je in bo se nekaj casa..

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
@oriolus

In zakaj ne poveš, da greš po kaj "pametnega" gor?
jezen.gif
Bi ti mogoče še kdo 50% za gorivo prispeval.

Kaj si pa vzel za en "rukcak"?

Jaz se tudi že "mučim" več kot mesec dni in se ne morem odločiti kaj bi vzel (D90 + 3 objektivi ("najtavečji" je 70-300) + flash + "drobnarije" - pa za stativ pritrditi naj bi imel). Pogojno tudi prostor za laptop (ni pa pogoj).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Res je, pozabil sem dopisati - aparati in oprema, predvsem objektivi so druga zgodba.
Včasih je kaj pri nas celo ceneje, kakor na Geizhals-u, ali pa so razlike tako majhne, da se ne splača kupovati zunaj.

@gr69: ker imam doma že en Lowepro Slingshot in ker si ga je sin večkrat sposojal, bo dobil ta slingshot, vendar model 302 za darilo.

LP

Nazadnje urejeno:

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Gr69: sam imam vanguard up-rise45 in spravim notri d90,18-105,35,85,70-300,en flash,en kup filtrov + raynox. Prostor imam se za en objektiv manjsi od 70-300. Na bok gre stativ, ostane pa se prostora za kaksno majco,sendvic...

Vecji, up-rise46/48 ima se prostor za prenosnik. Razmerje cena/uporabnost/kvaliteta: 5/5

Lp Andrej

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
kakšen nasvet kaj naj kupim,.trenutno mam D5100 in 18-105 objektiv,..verjetno prav veliko več v bližnji prihodnosti ne bom kupoval

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Jaz sem lani kupil na fotokliku Deltin nahrbtnik DX2. Cena je bila celo pod 50€, pa je še sedaj kot nov, pa sem ga kar precej že prenašal naokoli. Sigurno ni to kot kakšna Kata, vendar gotovo vreden svojega denarja. Pa ful je prostoren, gre notri več objektivov, zadaj ima pa še prostor za prenosnik.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če še ne nameravaš kupovati dodatnih objektivov, potem je v tem trenutku nakup nahrbtnika manj primeren.
Predlagam namensko torbico, recimo NEKAJ TAKEGA
Ko pa boš nabavljal dodatne objektive pa bo verjetno tudi nahrbtnik prišel v poštev, vendar ti zagotavljam, da boš to torbico še vedno velikokrat z veseljem uporabil, na primer za kakšne izlete, potovanja, skratka vedno, kadar bo problem prostor.

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če je tako, potem je nasvet, ki ga je dal 'kegelj' zelo dober!
Mimogrede, sedaj vidim, da se eden prodaja na Slo-foto...

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
No evo pa je šel tisti na malih oglasih:) kakšen drug model?? tega namreč ne najdem nikjer več