[Formula 1] VN Singapurja - Singapore

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To itak, kaj bi bilo, ce bi bilo. Samo v to, da Alonso ne bi Nica prehitel sem 99,9%. Renault leti cez visoke robnike in ovinke, na ravnini ga pa ni. Ce ne drugega se je Renault pritozeval, da bi tudi oni radi izvedli "reliability upgrade" na motorju, tako kot Ferrari. Pa jim niso pustili.

Ma, je kar je, fakit.. Vseeno je pa grenak priokus, ker vem, da bi Nico lahko zmagal
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Ne vem zakaj se je sploh govorilo, da bi Alonso dobil kazen. Takole so imeli prve postanke:

12 - Alonso
14 - Webber, Coulthard, Barrichello
15 - Rosberg
16 - Kubica
17 - Massa,....

SC je bil v 14. krogu.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Za vceraj ne, vem pa za qually. Pa saj si videl, kako je Kimi nevemkoga ze, za hec prehitel po ravnini..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pol pa kul.. Ne vem zakaj sem imel v glavi, da je sel v istem krogu, kot Nico..

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Saj po radiu so se pogovarjali o neki kazni. Jaz nisem dobro slišal, Ališiču pa ni za verjet vsega
frown-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Saj kakor sem slišal v renojevem taboru niso imel pojma kaj se dogaja. alonsu so sporočal da bo dobil kazen, nekaj krogov kasneje pa da ne vedo kaj je in da naj kar tišči na polno, kar bo pa bo. Na hrt-ju sta se zabavala na ta račun
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ze, samo tam pise samo za qually..

Ma nima veze, tecen sem, ker bi Nico lahko zmagal, pa ni.
jezen.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Skoz govoriš o ferari topspeedu, me sam zanima če veš podatke za včeraj?

Topspeed zelo malo pove o moči motorja. Najvišja hitrost ni odvisna samo od moči motorja ampak tudi od prestavnih razmerij in nastavitev aerodinamike.
Če ima, recimo McLaren, močnejši motor kot npr. Toyota, to še ne pomeni, da bo dosegal tudi najvišjo hitrost. Morda si lahko privoški višja krilca(downforce) in zaradi tega hitreje vozi skozi ovinke, ne da bi pri tem trpela končna hitrost.

Ferrari, Torro Rosso in Force India imajo enake motorje - razlika je v avtomobilu, menjalniku itd.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni mi treba razlagat hvala...

Pa tudi popolnoma off topik je...dejstvo je, da ferrari nima nekega blaznega topspeeda kot je trdil vajper.

Massa osmi, kimi 11 topspeed.

Prehitevat se skoraj ni dalo, rosberg je bil skoraj 5s hitrejši kot truli pa ga dolgo ni prehitel, Trulli je imel pa daleč...daleč najslabši topspeed.
stupid-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Truli ravno ne slovi kot nekdo ki se ga da lahko prehitet
smile-1.gif

Čeprav je alonso v enem delu dokaj hitro švignil mimo...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jst sem že prej reku da bo Alonso zmagal ker je nova proga in on je definitivno eden najboljših voznikov v F1 trenutno. Že na kvalifikacijah se je dobro odrezal in je imel nekaj smole ki pa jo je nadomestil na dirki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Saj ni vse v hitrosti. Rosberg je v F1 koliko let, koliko pa trulli? Pri prehitevanju dostirat pridejo do izraza izkušnje in teh mladci nimajo.

Pomoje boljše, za mlade voznike, da je formula trenutno takšna kot je, v starih časi bi sicer še slabše prišli skozi, ko se je potrebovalo dosti več znanja in "jajc" - za kakšna prehiteanja govorim. Morda pa je zato trend, da so zadnja leta vse bolj in bolj uspešni "pokavci"...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Sam Ferrari bi si lahko nastimal, da se zelene luc ne more prizgat ce je cev za gorivo se noter... Tehnologija pa taka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
Je rekel šefe moštva, da sistem nima nobene elektronike, ki bi avtomatsko prižigala luči. Vse je ročno.

Žal je tako kot je rekel massa, human error, lahko se zgodi če imaš lolipop - primer kultard.

Lahko bi pa recimo imeli avtomtski sistem dolivanja, torej neko hidravliko, ne pa da mora vedno človek not pa ven rivat. Ali pa bi bilo tole proti pravilom?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
A mi nismo iste dirke gledal? Alonso je bil v boksih pred SC in pred nesrečo. Oproščen zaradi nuje, ta je dobra ja. Nujno sta morala it Nico in Robi po gorivo.

aja? Mehaniki so mu po radiju rekli, da bo kaznovan ampak da drugače ne bi šlo. Tudi ko so komisarji dali kazen Rosbergu in Kubici so mu po radiju sporočili, da ne vedo kaj se dogaja in da naj samo vozi na polno. Kdaj točno je šel pa ne vem...