[Formula 1] Novice iz sveta

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik JPM pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ponavadi je tako, da velja tisto kar dokažejo... domneve itd ne štejejo. McLaren so pač obsodili zaradi česar so ga... [censored] it. Mi gre pa na [censored], ker nekateri afero mečejo pod nos Hamiltonu, kateri nima nič zravn.
vozil je za mostvo ki je spijuniralo kako nima zraven? vsaki oci majo svojga malarja.

On je plačan da vozi za moštvo... na to ga veže tudi pogodba. Zraven bi imel kaj, če bi se neposredno vtikal in sodeloval v tej aferi, tako kot je Alonso. Dokler je pa opravljal svojo nalogo, pa se ga afera ne tiče....

Se pravi kaznujejo moštvo zaradi spijonaže in da so mel podatke od konkurence ki jim je pomagala pri nastavitvi vozila, taktike itd...
Po drugi strani pa pustijo dirkačema da se z ta istimi ukradenimi podatki in bilo čem borita za naslov..
Še dobr so jo odnesl...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik JPM pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ponavadi je tako, da velja tisto kar dokažejo... domneve itd ne štejejo. McLaren so pač obsodili zaradi česar so ga... [censored] it. Mi gre pa na [censored], ker nekateri afero mečejo pod nos Hamiltonu, kateri nima nič zravn.
vozil je za mostvo ki je spijuniralo kako nima zraven? vsaki oci majo svojga malarja.

On je plačan da vozi za moštvo... na to ga veže tudi pogodba. Zraven bi imel kaj, če bi se neposredno vtikal in sodeloval v tej aferi, tako kot je Alonso. Dokler je pa opravljal svojo nalogo, pa se ga afera ne tiče....

Se pravi kaznujejo moštvo zaradi spijonaže in da so mel podatke od konkurence ki jim je pomagala pri nastavitvi vozila, taktike itd...
Po drugi strani pa pustijo dirkačema da se z ta istimi ukradenimi podatki in bilo čem borita za naslov..
Še dobr so jo odnesl...

Primarno je podatke o setupih in gumah dobival Alonso preko svojega španskega kolega PEDRA de la Rose, ki pa kot vemo, setupa ni hotel delit z Hamiltonom, ker potem Alonso ni imel nobenih šans. Najbolj poceni jo je odnesel Alonso, ki je potem še izsiljeval Rona Denisa da če mu ne da statusa no.1 , bo poslal podatke FIJI. Alonso bi moral zgubit super licenco, ali pa bi mu Ron Dennis moral dat novo vlogo v moštvu - da Hamiltonu počisti vizir ko pride na postanek.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hm Hamilton pa naj bi vsaj na začetku sezone kopiral Alonsa?? A niste tako pisal na forumu?? Pol je pa začel skrivat, ko je ratalo malce bolj vroče..

No itak brezveze, kokr kol, podpiram da voznikov niso kaznoval (pa nej mi gre fonzi še tako n ak.), smo vsaj zanimive dirke spremljal..

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Hm Hamilton pa naj bi vsaj na začetku sezone kopiral Alonsa?? A niste tako pisal na forumu?? Pol je pa začel skrivat, ko je ratalo malce bolj vroče..

No itak brezveze, kokr kol, podpiram da voznikov niso kaznoval (pa nej mi gre fonzi še tako n ak.), smo vsaj zanimive dirke spremljal..

Voznika v moštvu ponavadi delita telemetrijo in nastavitve. Po dveh zaporednih zmagah Hamiltona (v Montrealu in Indiapolisu) pa je začel Alonso jokat da Hamilton od njega prekopira nastavitve, medtem ko on od hamiltona nima nic za dobit, in da je rabil 4 leta da je našel dobre nastavitve, zdaj pa jih Hamilton samo kopira... v tem smislu, in več ni želel da moštvo deli njegovo telemetrijo z Hamiltonom. Zato se je Hamilton malo lovil na naslednjih dirkah s setupom, ampak na zadnjih dirkah je brez težav nastavil dirkalnik kot se spodobi, saj je bil v zadnjem delu sezone konstantno hitrejši od Alonsa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Voznika nista bila kaznovana samo zaradi "športnega duha", oz ker bi F1 postala brezvezna in bi Bernie preveč denarcev zgubil.

Spomnite se, kdo je rekel kakšna kazen naj bo.

Če bi bila ista zadeva z kakšnim spykerjem bi verjetno vsi lepo leteli, oz sploh ne bi bilo procesa, ker itak ne bi nikoga motilo to
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kopiral Alonsa? Če že, so to počeli nejgovi mehaniki... konckoncev se je šlo v začetku še za dobro ekipe, dokler se fonzi ni ustrašu, da ga bo rookie scat pelal. Potem so vn prišla vsa favoriziranja in kao uporaba Alonsovega feedbacka za Lewisov avto...

Pa še glede afere... nisem pisal nič v smislu glede odvzema točk enemu ali drugemu dirkaču... pravim samo, da je pač Lewis pri vsej stvari bil najbolj clean.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Voznika nista bila kaznovana samo zaradi "športnega duha", oz ker bi F1 postala brezvezna in bi Bernie preveč denarcev zgubil.

Spomnite se, kdo je rekel kakšna kazen naj bo.

Če bi bila ista zadeva z kakšnim spykerjem bi verjetno vsi lepo leteli, oz sploh ne bi bilo procesa, ker itak ne bi nikoga motilo to
wink-1.gif

Tako nekako... pa pejmo še malo v detajle... če nebi šlo za ferrarijevega konkurenta, bi se zadeva zaključila po prvi obravnavi
wink-1.gif

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
40
ja zarad napak njega ali njegovga teama...men se tut zdi da se hamilton pelje hitreje kot Alonzo. Sam Alonzo ma neki v sebi, sicer je aroganten ko nevem kaj, sam dirkač je pa skor najboljši. Dec se res pelje pod pritiskom, to mu kapo dol...

Lansko sezono mi je šel maximalno na živce, letos se je mal popravil...drgač pa ...šovi morjo bit...če ne ne bi blo zanimivo.

Hamilton je pa tak za mene ful talent, in bo dober...sam me res zanima ka bo z McLarnom naslednjo sezono, ker v vozniku ni vse...poglejte kaj se dogaja z moto gp-jem ...rossi je brez dvoma najboljši voznik v moto gp, sam če ti team stoji pa štrika, nimaš kej velik nardit...pol so pa tuki še gume je pa tak fertik...no to je pa debata že za v drugo temo
wink-1.gif

JPM

æale
23. jul 2007
983
0
16
44
BEŽIGRAD,IZA SEDAM GORA I SEDAM MORA...
najmanj dve prvenstvi bo mogu osvojit da bo lahko sploh v istem stavku kot fernando,je pa alonso osvojil to v dobi ko je dirkal schumaher ki je kao najboljsi vseh casov
hysterical-1.gif
in pisanje nekaterih kako je alonso nc od nc je res bedarija ampak pustmo jim veselje.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Alonso ni slab voznik... daleč od tega. Je pa definitivno ena velika grinta kar se osebnosti tiče. No ja... pa še kot voznik je bil letošnjo sezono slabši kot Lewis
wink-1.gif

Podobno kot Schumacher... dober voznik, kateri se ni znal obnašat ob in na progi.

Lisica

Pripravnik
10. sep 2007
48
0
6
109 točk sta imela na koncu Alonso in Hamilton, s tem, da je za angleža delal celotni Mclaren z Ronom Denisom na čelu (vsaj drugo polovico sezone). Zakaj je bil torej Alonso slabši od Lewisa? Ker je Lewis novinec?

Schumacher + Alonso = 9 naslovov prvaka v F1
wink-1.gif
Če izbiram jaz, imam raje v ekipi arogantnega prasca ob in na progi, pa da mi pripelje toliko naslovov.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Lisica pravi:
109 točk sta imela na koncu Alonso in Hamilton, s tem, da je za angleža delal celotni Mclaren z Ronom Denisom na čelu (vsaj drugo polovico sezone). Zakaj je bil torej Alonso slabši od Lewisa? Ker je Lewis novinec?

Schumacher + Alonso = 9 naslovov prvaka v F1
wink-1.gif
Če izbiram jaz, imam raje v ekipi arogantnega prasca ob in na progi, pa da mi pripelje toliko naslovov.

In kakšno podporo je imel Hamilton... konkretno... da te slišimo
wink-1.gif

Sicer pa poglej razvrstitev skupnega seštevka med dirkači. Hamilton je pred Alonsotom - glede na uvrstitve je bil Hamilton boljši
wink-1.gif

Dokler bo večina navijačev hotela samo arogantne naduteže, bomo gledal gnilo dirkanje. Na srečo je vse več mladincev, kateri očitno radi v prvi vrsti dirkajo (Kubica, Hamilton, Rosberg, Vettel.....)

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
40
a kimmi je pa tut nadut arogantnež , ki nerad dirka ?
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Vsi so..razn seveda teh pokavcov, ki delajo samo zbrko na stezi. Ampak ne..se jim oprosti! saj so ja mladi in se jim gre samo za dirkanje!

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
40
kimmi je čist tih, od kar so ga novinarji napadal zarad bogiga alkota, je komunikacijo dal na minimum.

kimmi je naš
cheer.gif

loool

hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
a kimmi je pa tut nadut arogantnež , ki nerad dirka ?
hysterical-1.gif

Tega nisem nikoli rekel.... Kimi je odličen dirkač... edina stvar, ki me na njemu moti je rdeč kombinezon
wink-1.gif
... pomoje eden bolj fer dirkačev.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.