[Formula 1] 02 Malaysia - Sepang

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Perez odlično, kapo dol pa tudi Alonsu - kaj dela s tole kanto od Ferrarija, zame z naskokom najbolj kompleten dirkač v karavani.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.173
113
blizu močvirne prestolnice
Škoda za Pereza, drugič upam bo boljše, sicer zanimiva dirka, ker so avtomobili dokaj izenačeni! Škoda za Maldonada, čestitke Senni , Vergnu in obema iz Force Indii.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Dost zmedena dirka. Alonso je pa dokazal, da je odličen voznik! Ta Grosjean pa tud ne zna dokončat dirke....škoda...
Čestitke pa Perezu. Že prejšno sezono dokazal da je dober voznik!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Odlična dirka. In bravo Perez.
Ampak FIA spet ne opravlja svojega dela. Masso ziher, pa tudi Grosjeana bi morali kaznovati za izrinjanje tekmecev s steze.
Prvega sploh (incident z Buttonom na vstopu v ciljno ravnino).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Skoda za Pereza, pomanjkanje izkusenj.. Ce ne bi Alonso po vsej verjetnosti padel.

Prav tako sta Button in Vettel zabluzila ob Karthikeyana. Klinc, tudi backmarkerjem se kdaj userje priti visje od 20 mesta
smile-1.gif

Nisem si pa mislil, da bo imel Mercedes take probleme z gumami tako na suhem, kot sele na mokri stezi, kjer sta bili se Force Indii in Toro Rossa hitrejsa.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Fina dirka. Všeč mi je zelo pomešana "ciljna" vrsta. Se pa sprašujem, kaj se dogaja z Vettlom, da je Mark hitrejši?
Škoda za Ata, da je naredil pirueto in padel na začelje.

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Da na hitro pokomentiram posamezne dirkače

Alonso - ena njegovih najboljših zmag (sicer z malo sreče ob postanku Hamiltona in napaki Pereza),
Perez - ded raztura, škoda da ga je mal zajebal moštvo, ko ga niso prej poklical v bokse,
Hamilton - rutinirano, brez večjih napak, ampak kljub temu prej slaba kot dobra dirka,

Webber - dobra dirka, na nivoju Vettla, a kaže da je dominance Red Bulla konec,
Raikkonen - neopazen celo dirko, solidno odpeljano (upam da forma Lotusa ne bo padala skozi sezono),
Senna - ded me je končno navdušil, lepo prebijanje iz (mislim da) celo zadnjega mesta po prekinitvi,
di Resta - Force Indio, ki po mojem mnenju ni top dirkalnik je najvišje kar je lahko,
Vergne - nisem ga dovolj pozorno spremljal med dirko, rečem lahk sam da je dosegel odličen rezultat,
Hulkenberg - podobno kot di Resta, računam na dober moštveni dvoboj do konca sezone,

Ostale omembe :
Mercedes - če ne odpravijo obrabe gum, so ga najebal,
Grosjean - upam, da čimprej odpelje celo dirko, da ga bom lahko ocenil,
Massa - tip izgublja tla pod nogami,
Button - od njega nisem pričakoval takšne banalne napake ala Hamilton,
Vettel - povprečno z nepotrebno napako,
Maldonado - točke kar letijo stran od njega.

Zdaj pa tri tedne pavze
cry12bpy.gif

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Zelo dobra dirka, tu se vidi znanja dirkačev. Perez vsekakor obvlada, to je dokazal že lani, vsaj za mene. Vsekakor je vozil celo dirko na max. potem se pač zgodi kar se. Alonso je vendar bolj izkušen in preračunljiv od tukaj tudi ta zmaga z malo sreče, ki je potrebna v takih razmerah. Redbull pa lahko samo rečem, to kar sem že lani govoril, Webra so skozi bremzali, sedaj ko pa avto ni top of the top, se pa vidi da Vettel vendar ni tako superioren dirkač. Znana zgodba z Schumacherjom...Dejstvo je, da je v zadnjih 10 letih, samo avti tisto glavno, ki lahko da šampiona. Letos mislim, da je to Mclaren, zaslužil bi si pa Hamilton, ker mislim je precej boljši od Buttona. Sicer pa glede na dolžino sezone, se še lahko vse zakomplicira. Da vsaj ferrari, počasi to kanto od dirkalnika spravi na malo višji nivo, pa bo pestro do konca sezone.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ata niti ni tako slabo vozil, rosberga je fajn šolal, čeprav ga je grosjena zavrtel. Ko je imel rosberg težave z gumami, je ata komot vozil še 10 in več krogov. Pomoje je imel perez in pa oba williamsa nastavljena dirkalnik za mokro. ker kobayashi je bil hudo zadaj, pa ne vem če je tako slabši voznik. Senna in maldonaldo pa sta kar letela po stezi. Proti koncu, ko je postala steza suha, pa je ata vozil čase tam v rangu 6-8 mesta, le ene par vozil je bilo hitrejših. Če ga ne bi grosjean zavrtel bi znal biti tam okoli kimijevega mesta, tudi psiha pomoje da svoje, če se furaš na 15 mestu ali pa 5, pa čeprav si mojster ala ata.

Sta pa zelo zanimiva bila hamilton in vettel, oba bi naj bil "super duper hitra" v dežju, pa nista bila kos perezu in po časih tudi ne senni, to pomoje zgolj dokazuje, kako je imel kdo nastavljen dirkalnik.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
podobno razmišljam, Schumijev doseg bi bil okol 5tega zatovo, tudi menjavali so v neumnem času..prav nič se jim ni poklopilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja...pri enem postanku je celo čakal na rosberga, tako da...

Sem pa razočaran nad tem grosjeanom...dobro no...saj tudi ko je prvič prišel v F1 ni nekaj pokazal, ampak malo več pameti pa bi lahko imel v glavi...in to je samo še en dokaz več, da bi novi dirkači morali vsi začenjati v "Minardijih" tako kot so včasih, enostavno nimajo dovolj izkušenj v F1 in potem delajo samo sranje, ki škodi predvsem drugim.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Glede Grosjeana. Zato so petki, da dobijo feeling za dirkalnik.

McLaren, Ferrari lahko izbirata na celotnem gridu in si privoscita kogarkoli. Redbull sola svoje mlade upe v Toro Rossu, ostali pa za ocenjevanje potenciala uporabljajo petkov trening. Precej tezko razumeti nekaterim znalcem tu.

Pri Mercedesu je pa tako, da imajo race pace momentalno boljsi pri McLarnu, RedBullu, Lotus, Sauberju in Williamsu. Ko bodo pa zaceli delati konstantne kroge in ne bojo uniceval gume po 15 krogih bojo pa res kul.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Glede Grosjeana. Zato so petki, da dobijo feeling za dirkalnik.
A bejži no? A zato Botoks fura ob petkih? Daj se že odloči kaj zdaj, so petki za dobivanje feeling steze in avta al je po tvojih besedah to "medsezonsko testiranje"? Vsak dan govoriš drugače.

Danes je Senna prišel iz 24 na 6 mesto pa ne bu ne mu, zame je bil dirkač dneva. Tudi v Australiji ga je v prvem ovinku nekdo nasadil. Ne rečem da je top dirkač ampak je dober, zelo dober. Odmislite jetra od HRTja, lani je dobro vozil v renaultu.
Perez je bil srečnež dneva, ima talent dec, samo danes je bil pure luck. Če bi bila suha dirka bi bil zadaj. Pa ne da model ni dober ampak face it, vozi gare.
Drugače pa če so pri ferrariju kolikor toliko pri sebi bodo Masso do Kitajske poslali na vlak, ker tole bi še moja stara mati bolje odpeljala.
Jaz samo upam da se williams pobere in da ne dela bedarij kot je botoks ob petkih in majkl đonson....

Aja sej zdej bo tole spet označeno za spam kot vse kar napišem....očitno par modelov označi kot spam da se zbriše post, ful dobr uštiman forum. Če pa kej prot williamsu napišem pa šefe zbriše. Dej viper bodi malo bolj demokratičen in pusti da tudi kaj negativnega napišem glede williamsa...Počasi se mi bo že zamalo zdelo karkoli pisat....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kdo je Botoks?

Ne vem, a jaz tako blesavo pisem, ali si pa ti nepismen: petek je pri mostvih, katera si ne morejo privoscit top dirkacev za 7-8-15-20 mio namenjen za solanje mladih dirkacev; da dobijo feeling za dirkalnik, stezo, ki ga v GP2 ne morejo IN za testiranje novih komponent. Williams je v petek testiral spremenjeno dno na Bottasovem dirkalniku in drugacen izpusni sistem na Maldonadovem dirkalniku. Ja? Razumljivo?

Na drugem petkovem treningu je Senna testiral "monkey seat wing" nad menjalnikom, Maldonado pa dno, kot prej Bottas. Da vidjo razliko v feedbacku dirkacev.

Sele v soboto dopoldne, ko je bilo dovolj gume na stezi, sta oba testirala setup za kvalifikacije in obrabo gum za long rune na dirki.

Cudno pa, da je prisel Senna iz 24. na 6. mest, ce so pri Williamsu sami ____________ ______________ _____________ nespo _________ _____________ _________, ki ne znajo narediti avta in so _________ _____________ _____________. Skoda, da niso najeli Raikkonena, bi bili na stengah. Tako se pa jebejo s povprecno Senno in hitrim a smotanim Maldonadom.

Ne joki
wink-1.gif
. Post je bil zbrisan (tudi moj, ker je bil offtopic). Sicer pa, ko sem Schumijeve trolle brisal je bil poln pehar smeha, ko tvoje trollanje brisem sem qurba. Zanimivo, ne? Ocitno pa pomaga, ker si za spremembo napisal soliden in kolikor tolikor realen post.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Po moje Sauber nima tako slebega dirkalnika. Že lani so bili najnežnejši z gumami in so nekajkrat odpeljali s postankom manj, letos so očitno še nekaj pridobili na hitrosti.

Ampak merila imaš pa super: Senna pride iz 13. na 6. mesto in s tem kaže kakovost, Perez pa iz 10. na 2. ima pa srečo. Po moje sta oba odpeljala odlično in hkrati imela srečo s pravim setupom