Format slike TV

johan10

Zelenc'
13. dec 2012
5
0
1
Uporabljam Tv Philips 32PFL 4606H/58 pri katerem imam večkrat probleme z podnapisi. Podnapisi so premaknjeni preveč navdol tako, da morda vidim samo prvo vrstico podnapisa. Spominjam se , da sem to zadevo pri drugih TV lahko "popravljal" z daljincem tako da sem spraminjal "format" slike .Pri tem pa ne znam tega narediti !!

johan10

Zelenc'
13. dec 2012
5
0
1
Software sem nadgradil že pred časom. Podnapisi so popolnoma v redu na vseh programih razen na HRT1in 2. Pri teh dveh programih imam omenjene probleme .

zakon

Guru
16. maj 2008
8.753
800
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik johan10 pravi:
Pri teh dveh programih imam omenjene probleme .

In jih tudi boš imel. Hrvati imajo stisnjeno sliko 4:3 in imajo podnapise na črnem robu, zato ti pri 16:9 podnapisi gredo dol. Ni to problem samo pri Philipsu, ampak pri vseh televizijah. Težavo odpraviš tako, da nastaviš sliko na 4:3. Če bi podnapisi bili nad črnim robom, bi lahko enostavno raztegnil sliko, tako, pa žal ne gre.

johan10

Zelenc'
13. dec 2012
5
0
1
Saj ravno to sprašujem !! Kako nastavim format slike na 4:3 ?? Pri prejšnjih TV sem to storil z daljincem , pri tem TV pa ne gre !!

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Daljinec res nima tipke za format slike, verjetno moraš it pod Options in tam nastavit. Lahko probaš stisnit tudi 'barvne' tipke, včasih imajo funkcijo spreminjanja slike (ali pa navodila v roke). Za tvoj primer imajo sicer televizije ponavadi možnost slike 'Subtitle', kjer jo raztegne čez ekran ampak pusti spodaj nekaj prostora, da se vidijo podnapisi.

32pfl4606h_58_rcw_.jpg

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik johan10 pravi:
Uporabljam Tv Philips 32PFL 4606H/58 pri katerem imam večkrat probleme z podnapisi. Podnapisi so premaknjeni preveč navdol tako, da morda vidim samo prvo vrstico podnapisa. Spominjam se , da sem to zadevo pri drugih TV lahko "popravljal" z daljincem tako da sem spraminjal "format" slike .Pri tem pa ne znam tega narediti !!

veš da ima ta tvoj televizor za nastavitev formata slike .
gledam daljinec tam doli na sliki je točno tak ali pa drugačen
sem pred letom nabavil za starše tudi to znamko tv- ja pa se da format tudi nastavljati
na mojem pilotu je ta tipka na desni strani kjer se nastavlja format slike ,zvok,fina nastavitev slike pomik levo,desno,gor dol iz centra ekrana.
vem pa da sem pri starših moral spremeniti na TOTAL--sprjemniku že format slike ker so bili isti problemi kot pri tebi
če pa dobiš signal od Siola .amisa ali katerega drugega operaterja pa ne bi smel imeti problemov
ker pa pri obeh tv-jih ni bilo papirnatih navodil zraven ( imaš v tv- vse zapisano ) se spravi zraven preštudiraj in idi po navodilih ki so že tam notri pa boš stvar rešil.

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik johan10 pravi:
Pri teh dveh programih imam omenjene probleme .

In jih tudi boš imel. Hrvati imajo stisnjeno sliko 4:3 in imajo podnapise na črnem robu, zato ti pri 16:9 podnapisi gredo dol. Ni to problem samo pri Philipsu, ampak pri vseh televizijah. Težavo odpraviš tako, da nastaviš sliko na 4:3. Če bi podnapisi bili nad črnim robom, bi lahko enostavno raztegnil sliko, tako, pa žal ne gre.

ne vem zakaj imate probleme z podnapisi od Hrvatov če pa jih jaz nimam

pozdrav.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Moj 3,5 leta star Philips 7404 ima tipko

Tile starejši Philipsi so sranje na kubik - v službi imamo gor preko HDMI priklopljen Siolov komunikator in ni šanse, da spremeniš format slike, pa če še tako pritiskaš gumb Format ali spreminjaš nastavitve
bonk.gif
Da se spremenit v komunikatorju, ampak moraš potem vedno spreminjat nazaj, ko preklopiš na drug program.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik johan10 pravi:
Saj ravno to sprašujem !! Kako nastavim format slike na 4:3 ?? Pri prejšnjih TV sem to storil z daljincem , pri tem TV pa ne gre !!

gre gre samo poglobi se v televizor in preštudiraj navodila
smile-1.gif

pozdrav.gif

johan10

Zelenc'
13. dec 2012
5
0
1
Philipsov svetovalec na tel številki 01 888 83 12 mi je pomagal tako , da sem rešil zadevo. Je pa potrebno vedno znova prestavljati format slike na 4:3 in potem nazaj na samodejno nastavitev - vse skupaj s pomočjo tipke " adjust ".
Vsem skupaj hvala lepa za nasvete in pomoč !

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Tile starejši Philipsi so sranje na kubik - v službi imamo gor preko HDMI priklopljen Siolov komunikator in ni šanse, da spremeniš format slike, pa če še tako pritiskaš gumb Format ali spreminjaš nastavitve
bonk.gif
Da se spremenit v komunikatorju, ampak moraš potem vedno spreminjat nazaj, ko preklopiš na drug program.

To je pri vseh Tvjih, da pri HDMI vhodu ne moreš izbirat formata slike, ni to philipsova pogruntavščina
evil.gif

Avtor teme je pa že ugotovil, da je ““adjust“ prava tipka
zmaga.gif

Fr3dy

Pripravnik
7. okt 2012
38
0
6
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

bonk.gif

To je pri vseh Tvjih, da pri HDMI vhodu ne moreš izbirat formata slike, ni to philipsova pogruntavščina
evil.gif
Ne drži.
Pri Philipsu lahko nastavljam format slike po želji ne glede na vhod na katerem je naprava priključena.