Ford Fusion 1.4 16V 80KM

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Preberi si post od mtl-ja.

Sam se vedno trdim, da je 1.4 cisto zadosti, ce se pa ne strinjas pa pisi na ford pa povej da so neumni ker delajo take motorje.

LP

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Česa od "Aja, gledal sem pa 2004' letnik" pa nisi razumel? Pa brez zamere.

Skartka, cenovna omejitev je 8000€ še raje pa kakšen € manj.

vceraj sem se vozil z fusionom 1.6bencin. testna voznja. obcutek za volanom mi ni prevec vsec, spodnji del sedeza visi nekako naprej (to se cuti predvsem na desnem sedezu, ki ni nastavljiv po visini), 100 konjev se absolutno ne cuti, avto deluje nekako podhranjeno, pri hitrostih nad 120 km/h se slisi veter, zrak okoli avta. (avto ima obupen zracni upor). poraba goriva je po koncu 35-ih kilometrov kazala 13,8litra/100km. priznam, avto sem tiscal, ker sem hotel zbuditi konje. (pa jih nisem, se vedno so spali ....)

drugace pa ... avto je za cca 5-10 cm visji od fieste, imata enako podvozje, za menjalnik ne vem, ampak ta mi je deloval bolj kratek, tovorni. sedi se visoko, v kabini je veliko zraka, ni obcutka utesnjenosti. avto je imel zelo vsecen usnjen 3-kraki volanski obroc.

nov fusion je 2000 eur drazji od podobno opremljene fieste, kar znese pri akcijski ceni fieste 9500eur 20% drazji avto, ki si jo po moje ne zasluzi.

skratka meni fusion ni vsec. edina prednost pred konkurenco je recimo v tem, da je malo visji od tal. to pa je tudi vse.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Moje ???

Kaj pa misljenje tistih, ki pravijo da si z 1.4 motorjem ovira na cesti?
A pa ti znaš prebrati točno kaj je bilo napisano?
Da ti razložim, lahko ti pa kasneje tudi narišem, če to ne bo pomagalo. Ovira na cesti si, ČE hočeš, da bo varčen. In oprosti, ampak tale motor od Forda je čista žalost. In ne nakladaj, namreč ta motor je v lasti v Fiesti že dovolj časa in to niso vtisi pobrani z internet strani, blablabla. In ja, motor 1.6 je boljša možnost, tistih 50 EUR več letno za zavarovanje pač preživiš. In še tole: omenjen avto se NE uporablja za izživljanje in prehitevanje, itd. Uporablja se za umirjeno vožnjo, problem pri tem pa je, da motor od sebe na da skoraj nobenega navora v nižjih vrtljajih. Tako da je potrebno kar lepo šaltat. Da o prehitevanjih niti ne govorim. In vse to v Fiesti, ki je lažja in ima boljšo aerodinamiko od Fusion-a.

Je sedaj kaj bolj jasno, ali se boš še malce tolkel po glavi?

Za gumpca, ki pa kupuje nov avto: jaz sem ti napisal svoje mnenje, kdor me pozna, ve kako vozim in kaj pričakujem od avta in to je daleč od kakšnega divjanja. In če si se odločil za nakup te kante, potem jo pač kupi in ne sprašuj za nasvete, ker očitno ne znaš prenesti, da ti nekdo pove nekaj, kar pač tebi ni všeč. In še preberi si post zgoraj glede vožnje 1.6 Fusion-a. Sicer pa, če bo žena vozila je itak lahko krš, a ne, pa naj se ona hebe s šaltanjem? V glavnem avto je podhranjen, pa ne po moči temveč zaradi navora. Zgolj v info, občasno vozim tudi Clia 1.2 16v in je boljši občutek. Tako, sedaj pa hitro v nakup kante pa ne sprašuj več po forumih.
cheer.gif