Fontana piva

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Zanimivo, jaz imam ravno kontra občutek, namreč, da v časih ko že vsak burek svoje pivo prodaja so 4 pipe s pivom, ki jim rečeš fontana težko nekaj posebnega oziroma novega. Sploh pa, da 1 leto napoveduješ fontano, postaviš pa neke bedne pipe,....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Me zanima kolk so Oskarju Kogoju placali za design kriglov. Verjetno ne dosti, ker ni nic govora o posebnik krivuljah in enrgijah teh kozarcev.
smile-1.gif
Lahk bi kaksnega mladega lokalnega oblikovalca vkljucili, ne pa nekoga X, kar se lokalnega tice.
Ce, ko bodo se 4 pipe, saj ne bo slabo, ljudje se bodo ustavljali. Bi pa bilo fajn, da bi bil krigl 0,5 in doze 0,3 l. Za 10 Eur.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Oskar K. je njihov častni občan, so rekli.

V bistvu malo moker kozarec za 6€ niti ni slab deal.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Me zanima kolk so Oskarju Kogoju placali za design kriglov. Verjetno ne dosti, ker ni nic govora o posebnik krivuljah in enrgijah teh kozarcev.
smile-1.gif
Lahk bi kaksnega mladega lokalnega oblikovalca vkljucili, ne pa nekoga X, kar se lokalnega tice.
Ce, ko bodo se 4 pipe, saj ne bo slabo, ljudje se bodo ustavljali. Bi pa bilo fajn, da bi bil krigl 0,5 in doze 0,3 l. Za 10 Eur.

Energija kozarca ni pomembna, pomembna je energetska vrednost vsebine

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Kako lahko prodajo dnevno 900 vrčkov? tu ni logike ker če je fontana odprta 11 ur dnevno ne zmore takega navala za točenje pive, verjetno je župan postavil na laž samega sebe:

Vir;http://www.24ur.com/novice/slovenija/zalska-fonatana-piva-presegla-pricakovanja-dnevno-prodajo-okoli-900-vrckov.html

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Verjetno je prve dni prodaja presegla običajno prodajo med tednom. Ko sem bil prejšnji teden tam sredi delovnega dneva, je bilo v tiste pol ure, ko sem bil tam videti kakih 30 ljudi. Za moje pojme presenetljivo veliko. Čakanja predi točilnimi mesti ni bilo, ali pa si par sekund počakal tistega pred sabo. Za 4 € se prodajajo tudi vrčki brez pravice točenja piva. V to kvoto je gotovo štel tudi to.
Seveda se bo s slabim vremenom obisk precej zmanjšal, čeprav je možno stopiti pod šotor in si tam usesti dol.
Upam, da jim bo zanimanje uspelo držati na nivoju. Zato fontana ne bo dovolj, je pa možno pritegniti izletniške avtobuse, ki si oglejujejo kaj po savinjski dolini in tudi tiste, ki potujejo mimo po avtocesti.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Kdo in kje bo pa nfc čip v kriglu resetiral, če si boš zaželel naslednjih 0,5l
sprasujem se.gif

Nobenega resetiranja... 6 evrov pa ponovno nov krigl in 0.5l piva... in tako naprej dokler boš imel doma še kaj prostora za krigle zlagat..hehe

No no, župan je v soboto povedal (slučajno bil tam), da bodo refili po 2€. Da se dela na tem...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Kdo in kje bo pa nfc čip v kriglu resetiral, če si boš zaželel naslednjih 0,5l
sprasujem se.gif

Nobenega resetiranja... 6 evrov pa ponovno nov krigl in 0.5l piva... in tako naprej dokler boš imel doma še kaj prostora za krigle zlagat..hehe

No no, župan je v soboto povedal (slučajno bil tam), da bodo refili po 2€. Da se dela na tem...

Super ,da se razmišlja v to smer...Samo dvomim da bo šlo pol litra refila za dva evra skozi...?? Bo potem to nekako preveč ceneno .gostilniško delovalo.. No tudi če bo refil po tri evre bo še vedno bolje kot za vsako nov krigl..

Dejstvo je ,da se bo ta fontana zelo kmalu saamostojno finančno preživljala. Logično da bo naval malo uplahnel , a že če bo ostalo na predvideni ravni bo čisto ok.

Je pa že sam štart upam da malo zavezal jezike županovim nasprotnikom..Ne samo fontana , celo srdišče Žalca se je uredilo ,pa tudi vse krajevne skupnosti niso nič prikrajšane v primerjavi z leti ko se v samem Žalcu ni delalo praktično nič.

lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
Za vikend je bila gneča, parkirišče polno, obiskovalci iz vseh koncev Slovenije (po obisku MOS-a?) in par tujcev.

Malo so imeli tehnične težave. Mojster je splezal po lestvi dol in "resetiral".

Kozarec je manjši, kot sem pričakoval.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Tale slika je od sobote okoli 17ih. Tudi ta dan je majstr splezal po lojtri dol, sem pa saj videl približno kako dol zgleda
grin1.gif

2482766-ScreenshotatSep2005-35-41copy.jpg

Priponke

• 2482766-ScreenshotatSep2005-35-41copy.jpg
    2482766-ScreenshotatSep2005-35-41copy.jpg
    149,1 KB · Ogledi: 240

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.546
276
83
Super da jim je uspelo, končno en projekt ki je dejansko uspel. In prodanih že 10.000 kozarcev.

Sem pa danes zjutraj malo "zastrigel" z ušesi, ko sem slišal da je bil letni plan prodaje 6.000 vrčkov. (kar je cca 1,5 vrčka na uro), kar se mi zdi hudo malo.

Še enkrat, vesel da je uspelo, in da so nasprotniki sedaj lahko tiho
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Citat:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:No no, župan je v soboto povedal (slučajno bil tam), da bodo refili po 2€. Da se dela na tem...
Super ,da se razmišlja v to smer...Samo dvomim da bo šlo pol litra refila za dva evra skozi...??
Kolikor sem videl, je vrček brez pravice točenja 4 €, s pol litra piva pa po 6 €. Tako, da že sedaj pivo na nek način računajo pivo po 2 €. Mogoče bi s časom morali dodati še nove oblike vrčkov. Stvar bo lahko solidno živela, ko se bo uspela zasidrati na zemljevid agencij, ki organizirajo izlete. Zato je potrebno nekaj časa, vendar je posebnost in ima svojo zgodbo. Malo verjetno pa je, da bo obstajal nek krog posameznikov iz okolice, ki bi hodil tedensko na to pivo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Nalepka je na dnu kozarca. Ko sem bil jaz so se odlepile stran ze med uporabo, ker je bilo vedno mokro pod pipco. Sestri ni vec delala ali ji je celo odpala, pa so ji dali novo brez kompliciranj.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ko sem bil jaz: 1 ali 2 ki sta prodajali kozarce, 2 hostesi, ki sta brisali podnozje tocilcev, 2 varnostnika. WC zenski se kar, moski za bruhat (vrocina in vonj, ki je udaril ven
smile-1.gif
)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
No, ja, ena na vsake tolko bi bilo cisto OK, ceprav je mogoce bila, samo je bilo kar neki ljudi...pa pive se je precej stocilo.
smile-1.gif
Takrat sta bila dva mozakarja, ki sta prodajala šmorn in preste. Preste bi vsekakor morale biti v ponudbi! Mislim da sem prvic jedel mehke preste in so bile res odlicne, jebat ga, pac k pivu pasejo zraven slane stvari.