Flickr, Pbase, Fotki,...katera stran?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Katero stran uporabljate za nalaganje fotk na net oz. katera je najboljša/najbolj zanesljiva in zastonj?

Do sedaj sem uporabljal fotopic.net pa je šla očitno rakom žvižgat
bonk.gif

Premišljujem o Flickr.com, se mi zdi da je v zadnjem času najbolj popularna...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
picaso.
sicer sem bil dolgo časa proti njej. sedaj mi je pa trojka kar všeč postala. enostavno nalagnje fotk s fotiča, zelo hiter pregled vseh fotk na pc-ju, pa "en" klik stran za objavo na spletu. imaš pa 1GB placa na netu za vsak email račun, tko da teoretično imaš neomejeno placa:)

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Uporabljam Flickr, kot pro uporabnik - 24,95 $ / leto me ne ubije. Za to dobiš neomejeno količino prostora, pa še par cukrčkov.

Ta stran omogoča marsikaj, ena od mojih najljubših zadev je pregled slik v Last 7 Days Interesting. Gor je veliko slik, ki ti dajo navdih in brez besed pokažejo kako se zadevam streže.

Ob tem, da na raznovrstne načine upravljaš s svojimi slikami se je mogoče vklučiti v različne skupine, nekatere so tudi takšne, da vanje prideš le s povabilom. Veliko je blogov in s tem izmenjave izkušenj. Slike je mogoče licencirat. Možen je vpogled v statistiko vpogledov. V zadnjih nekaj mesecih je možen tudi upload videa, čeprav se je Flickr s tem marsikomu zameril.

Priporočam.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
x2

@Axi: Odvisno je tudi od tega, kaj misliš pod "nalaganje fotk". Če bi rad samo stran, na katero naložiš sliko samo zato, da je na internetu in jo lahko uporabiš drugje (recimo forumih), potem je tudi shrani.si dovolj dobra.
Če pa bi rad imel kot nekakšno galerijo svojih fotk, da jih lahko gledajo tudi drugi, potem pa res flickr.
zmaga.gif

Tudi jaz imam pro račun tam, predvsem zaradi bonbončkov. Tudi brezplačna verzija je čisto dovolj velika.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Jaz tudi razmišljam da bi si kupil pro account na Flickr, ker mi je zakon. Samo ne zaupam tem sistemom plačevanja z kartico in nevem kak bi izvedel to prijavo
smile-1.gif
.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
mah ni panike to s kartico.
Če maš masterkard pa neko pametno omejitev mesečnega keša pa sploh.
Sam sem že miljonkrat take registracije delal pa še nisem imel večjih težav.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja, tudi meni je bilo blazno smešno, da Flickr nima možnosti plačila prek PayPala, ampak kaj češ. Takim dokaj resnim firmam pa človek že mora zaupati...

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Že nekaj časa lahko plačaš z Paypalom. V letu, ko sem prvič plačal, sem moral še z mastercard; lani (decembra) pa sem lahko plačal že s paypalom.

Članarino je mogoče tudi podariti. Plačaš in preko flickra pošlješ mail obdarovancu, ki se nato vpiše z uporabniškim imenom in geslom, ki si ga izbere sam. Ne bi bilo slabo, da bi tako uspešna firma, ko je Alter, to častila fotografu2008.
evil.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Točno tudi podariti se da
smile-1.gif
. Ko se bom odločil za flickr bom nekoga nahecal da mi podari account jaz pa mu dam tiste €. Lahko ta podarjen account "prevežeš" na že obstoječega ali se moreš na novo prijavit?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Verjetno bo kar Flickr...zastonj varianta zaenkrat.
wink-1.gif

Do teh slovenskih zadev sem rahlo skeptičen...shrani.si, email.si in podobno. Rajši kakšno tako stran, kjer je več možnosti, da bo v redu delovala.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Skoraj 100 % sem, da lahko že obstoječega nadgradiš s pro paketom. Dejansko ti nekdo kupi članarino, ti pa to članarino povežeš z že obstoječim navadnim accountom in ga s tem spremeniš v pro account.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Flickr pravi:
Can I buy someone a Gift Pro Account?

Absolutely! The more, the merrier!

Here's what buying a gift pro account means:
You're buying an activation code, not an "Insta-Upgrade."
You can buy more than one gift at a time, and send them whenever you like (before they expire!).
You can give this to anyone— even someone who doesn't have a Flickr account:
Current members must sign into their accounts and go to the activation page to activate their code.
People who don't have an account can create an account as part of the activation process.
Gift codes remain active until they are either activated, or they are applied to your account.
If a gift code hasn't been used within 12 months of the date of purchase, we'll credit your account with the value of the gift. (For example, if you bought one year, then one year will be added to your account.)
If you send a gift code to someone who doesn't want it, you can send the same code to someone else—as long as the first recipient didn't activate it.

Gifts are the same price as regular upgrades.

Torej - se da upgrejdati obstoječi račun prek gift certifikata.

Tega, da se da zrihtat prek PayPala pa nisem vedel.
Citat:
May 30, 2008 You bought yourself a 2 years Pro Account
Takrat te možnosti jaz nisem imel.

Huggy - lahk ti jaz zrihtam gift - pošlji PM.