Fitness v LJ. Kam?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
A to so pol 30% 'trenirka' uporabniki? Drugač so pa notri predvsem naprave firme Pulse, plus neke meni neznane plate loaded. Bench je fail, leg extension mašina še večji, preša me je navdala z začudenjem, klopce tudi, tista rack al kaj za ročke je tudi sfaljen, orbitrek naprave tudi, ni nekega prostora za ogrevanje in raztegovanje, manjka nekaj ogledal, da se lahko opazuješ (pravilna izvedba vaje), ostalo je pa za pohvalit. Jaz bi dal oceno 4/5. Bomo videli, kaj bo grom postavil v klet od BS 4. Naprave bodo matrix, večina so v redu, je pa ene par failov, recimo una za zadnjo stegensko - jaz si je enostavno ne morem nastavit tako, d alahko normalno delam...al mi zmečka nogo nad kolenom ali pa me meče sem in tja. Pa take fore.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Greva ke na čaj pa boš vidla
wink-1.gif

Naprave so zelo "nove"
aplauz.gif

Evo ti ene fotke:

a je to desno Mladen?
grin1.gif

Jeronimo

Zelenc'
8. maj 2011
21
0
1
Vidim da ste tukaj vsi sami znalci. Da še jaz utemeljim bolj natančno zakaj hodim v Cube. Ročke do 50kg, klopc dovolj - ravni in poševni benč + proste klopce, kletka je, kolutov kolikor hočeš, naprave Life Fitness (spadajo med boljše ameriške naprave - odlična mehanika gibanja), Lat pull down 140 kg, ločeno se lahko raztegujemo, tudi prostor s prostimi utežmi je ločen, kar nekaj aerobnih naprav (tekači, kolesa, orbitreka, stepper). Je svetel in zračen fitness z veliko okni. Če pa prideš čez dan ko nimajo aerobnih vaj, pa lahko po mili volji uporabljaš telovadnico (box vreče, kettlebell ...) in spinning kolesa če bi kdo hotel. Cene so primerljive z ostalimi fitnesi (v Ljubljani - da se ne bo kakšen iz spodnjega dupleka našel in primerjal cene) oz. so rahlo cenejši.
smile-1.gif
Sicer pa par evrov gor ali dol. Važno da imam v fitnesu vse kar potrebujem. Mal poslušam ljudi kako se pregovarjajo al je karta za fitnes 60 al 55€ .. potem gre pa zvečer ven pa jih zagoni 50 na pijači. Čist mim.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
cube ima zagotovo svoje prednosti, ima pa tudi slabosti, ena je že takojv garderobi, ko mi torba niti slučajno ne gre v omarico. Imajo sodobe life fitness mašine, nič ne rečem, žal pa se moje telo z njimi ne ujame najbolje. Klopce v delu s prostimi utežmi mi ne vzbujajo preveč zaupanja (enkrat malce porukaj 'hrbtni' del), benč mi daje občutek, kot da bi ležal na deski, pri tem pa mi z dokaj nizkega stropa luč sveti točno v oči. Recimo v oazi so to pogruntali in direkt nad benči ne sveti ama ništa. In del za proste uteži je absolutno premajhen. Zame. Je pa rack za odlaganje ročk bistveno boljši kot recimo v oazi.

Moja ocena? Dober fitnes, žal se z njihovimi napravami ne razumem najbolje...moja abeceda gre takole: technogym, matrix. In se potem konča. Pulse? Okej, recimo. Oziroma obsjatejo še neke starejše no name naprave, o katerim pa nima smila govoriti, ker je nemogoče reči, čigave so in jih itak že 20 let ne delajo več. Sem pa presenečen, kako lahko nekdo skonstruira povsem novo napravo in kako jo lahko pri tem totalno zaj***. pa ne govorim zdaj o life fitness. Hammer sem pa premalo delal, da bi si upal podati oceno.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jeronimo pravi:
Vidim da ste tukaj vsi sami znalci. Da še jaz utemeljim bolj natančno zakaj hodim v Cube. Ročke do 50kg, klopc dovolj - ravni in poševni benč + proste klopce, kletka je, kolutov kolikor hočeš, naprave Life Fitness (spadajo med boljše ameriške naprave - odlična mehanika gibanja), Lat pull down 140 kg, ločeno se lahko raztegujemo, tudi prostor s prostimi utežmi je ločen, kar nekaj aerobnih naprav (tekači, kolesa, orbitreka, stepper). Je svetel in zračen fitness z veliko okni. Če pa prideš čez dan ko nimajo aerobnih vaj, pa lahko po mili volji uporabljaš telovadnico (box vreče, kettlebell ...) in spinning kolesa če bi kdo hotel. Cene so primerljive z ostalimi fitnesi (v Ljubljani - da se ne bo kakšen iz spodnjega dupleka našel in primerjal cene) oz. so rahlo cenejši.
smile-1.gif
Sicer pa par evrov gor ali dol. Važno da imam v fitnesu vse kar potrebujem. Mal poslušam ljudi kako se pregovarjajo al je karta za fitnes 60 al 55€ .. potem gre pa zvečer ven pa jih zagoni 50 na pijači. Čist mim.

Mene je zelo zmotila vlaga in zatohel vonj v celotni stavbi - kot bi bil v neki kleti, samo da je še več vlage. Prostor tudi ni dobro ogrevan, garderobe so kot turška savna, stene in vrata vlažne na otip.
uf-1.gif
Če bi malo več vložili v samo obnovo prostora, zrihtali stene in izolacijo, ne pa da so samo malo poštrihali, bi bilo še kul, tako se mi je pa prav gabilo biti v tistem prostoru - dobre naprave gor ali dol. Dvorana za skupinske vadbe je pa še hujša od kakšnega zapuščenega skladišča - temačna in vlažna plus to, da sredi novembra dvorana sploh ni ogrevana. Bila sem trikrat pa se mi je obrnilo.
Preveč je očitno, da je bilo vse skupaj zelo na hitro "zrihtano" in postavljeno. Čist in zračen prostor je zame osnovni pogoj, da sploh lahko nekje telovadim.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sem bil nekajkrat...kaj te zanima?

- parkirišče
- garderobe
- vzdušje

Skratka, rad imam mir, da vsak dela kar ma za delat, ne da se spotika naokrog. Pa pomoč oz. svetovanje ko te kaj zanima. Pa da ni butastih pravil kok dolg si lohk na kolesu, traku in podobno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Vzdušje je za moje pojme v redu, muzika primerna, le malo preglasna na moj okus, čeprav mislim, da so slednje uredili. Uteži, naprav, klopc bi morali biti načeloma dovolj, da ni nikdar gužve (2 flat bencha recimo). Garderoba sama je v redu, imaš možnost zakleniti vse svoje premoženja v omarico 8ki pa se nahaja malce drugje kot je garderoba), lahko pa samo v mini omarico (nahaja se an očeh receptorja) vrednejše stvari - denarnica, ključi, telefon. Tuši so v kotu garderobe, pred njimi je večja površina v ploščicah, jki je bila v času mojih obiskov vselej v lužah, pa tudi tuši sami meni delujejo bolj tako-tako. Zame so po moje najslabši del fitnesa. No, da ne bo pomote, so operatvini in da se stuširati. Glede parkirišča - v večernih urah je bilo prostora več kot dovolj, kako je čez dan, težko rečem, ker sem bil dopoldan samo enkrat. Dobeil sem prostor na način, ki bi ga rdečesrajčniki verjetno pozdravili z obbestilom o napačnem parkiranju. Čeprav dvomim, da se tam sploh pojavljajo.

Je pa to fotnes, ki naj bi bil namenjen 'hardcore' bilderjem, recimo ročke so do 70 kilogramov, dereš se lahko, po tleh je guma, ki bi morala prenesti tudi kak nesrečen padec uteži. Kljub temu, da je fitnes precej velik z dovolj ramzaka med napravami, pa prostora za ogrevanje nekako primanjkuje, oziroma je prostor recimo pred cardio anpravami, tam kjer folk hodi mimo ali pa pri omaricah, kjer ga je precej manj, nad glavo ti pa visi vreča za boks. Bi jaz načeloma hodil tja? Bi. Pomanjklljivosti niso takšne, da bi bile moteče v tej meri, da bi oviralo vadbo.

Torej bottom line - zagotovo eden naboljših fitnesov v Ljubljani. Če nisi gimnastičarka.
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Aja, kar se pomoči in svetovanja tiče...osebje so praviloma folk, ki ima kar precej pojma o bildanju oz fitnesiranju, saj imajo tudi sami povečini tekmovalne izkušnje, za kak nasvet ali prikaz uporabe kakšne naprave ne bi smel biti problem, verjetno tudi ne od folka, ki tam zgolj hodi trenirat. Vate se ne vtika nihče, vsaj v mene se ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
ksz, je kaj novega v LJ?
Iščem fitnes, ki ima dovolj naprav za noge (jačanje kolena in okolnih mišic), hkrati pa da je relativno majhen (občasno bi se šel intervalno treniranje, pa nočem skakat med štuki kot v Tivoliju). Fajn je, če se odpre že ob 6:00, ter da je v zahodnem delu LJ, da lažje pridem v službo zjutraj. Drugo ni pomembno, le da v tušu ni samo mrzla voda.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.044
1.844
113
Emona / Carnium
Na Vodnikovi (pri Acapulcu) imaš fitnes. Pred nekaj dnevi naj bi bila otvoritev "wellness-a" (20m bazen, spa,...).

Odpiralni čas
PON-PET: 6:00 do 22:00
SOB-NED: 9:00 do 21:00
PRAZNIKI: zaprto

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Rabim samo fitnes. Žal Eurofitnes nima ločenih kart (zaenkrat) in je all inclusive ter posledično precej dražje (bazen imam jaz že plačan v Tivoliju).
Sicer na splošno ne poznam fitnesov po LJ, tako da če kdo predlaga že kake obstoječe, ki ustrezajo gornjim pogojem, nič narobe. Aja, zahodni del Ljubljane smatram Bežigrad, Šiška, Vič, Rudnik, Center.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Tudi jaz se zanimam za 4P. Ima kdo kakšno informacijo o tem, kako je kaj z obiskom? Kakšni karakterji kaj hodijo? Namrec jaz sem totalen newbie v tem.
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene boš srečal.
tongue-1.gif

Drugače pa ja, vse sorte ljudi so tam, samo se mi ne zdi grozno, mislim, da sem v Tivoliju hujše videl. Manj se sekiraj za druge pa več migaj. Če pa delaš tako, da pol minute nekaj premikaš, potem pa tri minute gledaš okoli sebe, potem se pa res preveč poglobiš v folk.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Keber koristiš slučajno študentsko mesečno? Kako je kaj s tem, bral sem na netu pa dobil tri različne informacije.
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Je že počasi 10 let, ko nisem več upravičen do študentske mesečne.
tongue-1.gif

Mislim pa da je tista akcija 19 evrov na mesec za študente verjetno kaka fora cenejše polletne karte, razdeljeno na 6 delov. Mene mesečna na tak način tudi pride 33 evrov.