Filtri

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Živjo,

sem pred nabavo polarizacijskega filtra in je "malo morje" le-teh? Kaj je torej "top" izbira glede na ceno?

Gledam tudi ND filtre, pa ne vem kaj je najbolje izbrati?

LP, kostevc

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Hoya, Marumi, Kenko, Praktica to so nekako zaupanja vredne firme, vendar se izogibaj nakupu od kitajcev, ker kljub dobri kamuflaži originalne škatlice še vedno prodajajo ponaredke.

Za kakšno lečovje pa rabiš CPL? Če kopuješ za lečo z širokim kotom, boš moral investirat še mal več evrčkov in si kupit LP (low profile) filter, za tele leče pa ni treba.

Pri mojem 70 200 uporabljam cpl od Praktice, kvaliteta na nivoji, prav tako pa tudi cena saj za tak objektiv ne rabiš LP filtra. Za leče z širokim kotom pa uporabljam Hoyo LP Digital.

LP

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
top izbira so načeloma flitri b+w, kakšno je razmerje med ceno in kakovostjo, pa težko rečem. Jaz imam zaščitne kar marumije, imam enega b+w, primerjalnega testa med njimi kljub identičnemu navoju (77 mm) pa niti nisem delal. Polarizacijskega imam cokina - je bil zelo ugoden, potrebujem ga pa predvsem v vlogi ND (+ zmanjša seveda tudi nekatere odboje), pa enega uv haze a al kaj, k pa ne vem kaj je, mislim, da je hoya, ampak se mi ne da niti pogledat, je pa 52 mm.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz sem pri nizozemcih vzel kar Hoyin komplet. poli, ND ter UV. Še taka fletna torbica je zraven. Se mi je pa ravno pred tednom dni na dopustu poli filter razpadel
rolleyes-1.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Polarizacijski filter je ponavadi sestavljen tako, da ima zunanji in notranji obroc, vmes pa je vtaknjen se tak C obrocek, ki ga moras malo stisniti in sestaviti vseskupaj. Mogoce si izgubil ta kos pa zato ni slo vec skupaj?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Imam vse tri dele...zunanji obroč na katerega je vpeta šipca, notrajni obroč, kateri je tudi navojni za na objektiv ter ta vmesni C obroček..ampak zadevo skupaj spraviti ni tako simpel
smile-1.gif