Film "sramota"

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
kod je odbanal stardeca!!!

hysterical-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
aha,... torej se ena tema za v podforum belirdeci...
Daj model ne seri!
Tukaj ni bilo belih. Bili so samo rdeči. Uhernik je pa najebal zarad njih, ki ni bil ne bel ne rdeč. Oziroma je še bolj nahebala familja in otroc. Me zanima kako bi ti odreagiral, če bi teb rdeči za 9 let zaprli fotra tako malo na suho, samo za to, da bi se pravi storilec, oziroma pravi naročnik zločina opral krvave roke, .
Saj človek ne more verjet kolk ste eni privoščljivi, da se drugim krivica dela, oziroma se vam, kao hebe za to. Kao, vi gledate samo naprej.
Poglej si film pol pa lapaj al pa tiho bod in ne svinjaj teme!
No ja, pravi storilec bi si opral roke tudi če storilca nebi našli. Tako da jaz mislim da je šlo za sodno zmoto, seveda pa je policija rada vidi da reši primer, in naredi vse da najde krivca ali "krivca". Ni danes nič drugače.
Pred leti so tud nekje na obali našli posiljevalca, ki je znal natančno opisat, kako se je izživljal nad žrtvijo, potem pa dnk ni štimal, kako bo z Novičem se tudi še ne ve, tud baje ni dokazov. uno babo so tudi obsodili na 30 let, pa potem oprostili, balkanske bojevnike oprostili.....
Pri Krambergerju je drugače, on je bil medijska osebnost, kandidat za predsednika, bil je na očeh domače in tuje javnosti, če nebi našli krivca, bi trpel ugled policije, pa razširjale razne teorije kdo ga je..... za enga nn dolenca se pa nebi noben sekiral, če nebi našli morilca, razen lokalnih kriminalistov, ki bi imeli slabšo statistiko rešenih primerov.
Skratka, če so hoteli koga zaščititi, jim nebi bilo treba Uhernika namočit. - za razliko od Krambergarja

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
aha,... torej se ena tema za v podforum belirdeci...
Daj model ne seri!
Tukaj ni bilo belih. Bili so samo rdeči. Uhernik je pa najebal zarad njih, ki ni bil ne bel ne rdeč. Oziroma je še bolj nahebala familja in otroc. Me zanima kako bi ti odreagiral, če bi teb rdeči za 9 let zaprli fotra tako malo na suho, samo za to, da bi se pravi storilec, oziroma pravi naročnik zločina opral krvave roke, .
Saj človek ne more verjet kolk ste eni privoščljivi, da se drugim krivica dela, oziroma se vam, kao hebe za to. Kao, vi gledate samo naprej.
Poglej si film pol pa lapaj al pa tiho bod in ne svinjaj teme!
No ja, pravi storilec bi si opral roke tudi če storilca nebi našli. Tako da jaz mislim da je šlo za sodno zmoto, seveda pa je policija rada vidi da reši primer, in naredi vse da najde krivca ali "krivca". Ni danes nič drugače.
Pred leti so tud nekje na obali našli posiljevalca, ki je znal natančno opisat, kako se je izživljal nad žrtvijo, potem pa dnk ni štimal, kako bo z Novičem se tudi še ne ve, tud baje ni dokazov. uno babo so tudi obsodili na 30 let, pa potem oprostili, balkanske bojevnike oprostili.....
Pri Krambergerju je drugače, on je bil medijska osebnost, kandidat za predsednika, bil je na očeh domače in tuje javnosti, če nebi našli krivca, bi trpel ugled policije, pa razširjale razne teorije kdo ga je..... za enga nn dolenca se pa nebi noben sekiral, če nebi našli morilca, razen lokalnih kriminalistov, ki bi imeli slabšo statistiko rešenih primerov.
Skratka, če so hoteli koga zaščititi, jim nebi bilo treba Uhernika namočit. - za razliko od Krambergarja
Pri zadevi Uhernik in pri zadevi Kramberger je vendarle treba vedet, da sta to različni zadevi.
Kramberger je bil ustreljen, torej je bil smrtna žrtev, Uhernik je bil v svojem primeru pa obdolžen umora, on ni mrtev, še živi.
Torej Uhernik bi bil v Krambergerjevem primeru storilec. Ne pokojni Kramberger.

Žrtev umora v primeru Uhernik, je bil pa napreden vaščan, ki je razmišljal in deloval napredno. Bi se reklo, da je bil pošten komunist, kakorkoli se to že smešno sliši. Bil je pristaš oziroma član komunistične partije, vendar ga sama partija/udba ni marala, ker je bil preveč pošten. Pokojni Luzar, je bil celo sam partijec, vendar, ker je v svojem komunističnem taboru opozarjal na komunistične svinjarije, ga je partija "sama" pospravila. Bil je moteč faktor med svojimi.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Nisem gledal filma, ker če še ne veš, je film velikokrat narejen po načelu fikcije, zato ni vsega za verjeti, kar ti pokazejo.

Drgač sem pa seznanjen s to zadevo prek drugih virov in imam tudi svoje mnenje..mnenja sem tudi, da si ti nekako čudno dobro obveščen, kaj naj bi se takrat dogajalo.
Na kratko: če veš (veste), kdo je morilec, ga moraš naznaniti, drugače si (ste) smatrani za osebe v sostorilstvu. Nobeno sodišče ne bo prisluhnilo tvojim floskulam o rdeči, belih ipd..če kaj veš, si dolžan povedati. Če si pa izmišljuješ kot ponavadi, pa raje nehaj plozati po alterju take stvari, ki so zelo resne..

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ma dokler bo kameleon=8888=snecer potem tudi o morilcu ni za verjet da bo on vedel kaj več...

stardec, sej lepo da mal prot tardečim tolčeš sam izmišljat si pa ni treba

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Nisem gledal filma, ker če še ne veš, je film velikokrat narejen po načelu fikcije, zato ni vsega za verjeti, kar ti pokazejo.

Drgač sem pa seznanjen s to zadevo prek drugih virov in imam tudi svoje mnenje..mnenja sem tudi, da si ti nekako čudno dobro obveščen, kaj naj bi se takrat dogajalo.
Na kratko: če veš (veste), kdo je morilec, ga moraš naznaniti, drugače si (ste) smatrani za osebe v sostorilstvu. Nobeno sodišče ne bo prisluhnilo tvojim floskulam o rdeči, belih ipd..če kaj veš, si dolžan povedati. Če si pa izmišljuješ kot ponavadi, pa raje nehaj plozati po alterju take stvari, ki so zelo resne..
Pa si film oglej! Pa potem povej kaj je po tvojem izmišljeno. Jaz sem ga gledal. Verjamem, da ni vsega za verjet. Ampak pameten človek zna izluščiti bistvo. Kdor hoče, bo v filmu razbral ,kaj hočejo v filmu povedat.
In če si ti s to zadevo, kot praviš, seznanjen, pa nam pol povej kaj ti misliš o tem!

I

Izbrisan uporabnik #488

A o Rožmanu pa ni nobenega igranega filma?

Tam so zlikovca tudi "oprostili" oziroma so sorodniki, najbrž sponzorirani s strani RKC in Ivana predlagali obnovo postopka, kateri je bilo ugodeno, ker pa je obdolženec že umrl, se je postopek preprosto ustavil...

To bi bil lep film o Rožmanu, o njegovi karieri, samo ne vem kdo bi ga igral?

O filmu sramota pa samo toliko.

Vedno se pojavijo znalci, ki poznajo prave akterje in ki jih bodo obelodalnili v "sredo".

V vseh takih zadevah.

Jaz še vedno čakam na obljubljeno sredo...

------------
prispevek plačan s strani NOB

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Tudi jaz upam
Tudi jaz upam, da bodo ljudje, ki resnično vedo, nekoč lahko povedali.

Na koncu filma lepo piše, da ljudje nočejo oziroma si ne upajo povedat.
A si ti gledal film?
Kaj ti misliš?

I

Izbrisan uporabnik #488

Rožmanovega filma še nisem gledal, tako da ti težko rečem, kaj si mislim o filmu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne govorim o Rožmanovem filmu.
Govorim o filmu "sramota". In o tem filmu te sprašujem za mnenje.
Film "sramota" je po mojem mnenju zelo dobro narejen. Čeprav na prvi pogled zgleda bolj bogo. Ampak vsak, ki zna sešteti 1+2 lahko izlušči bistvo in sporočilo filma.
Se res čudim, da so to predvajali na SLO1 in ne na Janševi nova tv .

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj ti naj rečem o filmu, neznana igralska zasedba, majhen proračun, nezanimiva tematika.
Če se pogovarjamo o samem filmu.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
Bistvo filma je prikaz dejstev in ne nastop znane igralske ekipe. Podobnih primerov je moralo biti precej, v družini smo imeli podobnega, ko je starega očeta v petdesetih zaradi političnega prepričanja režim obsodil na smrt, a ga je nekdo pred izvršitvijo rešil. Dočakal je lepo starost in se do smrti boril za razkritje krivic ljudi režima pod 'svobodno komunistično zvezdo'.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Film "sramota" je po mojem mnenju zelo dobro narejen.
Še dobro da je po TVOJEM mnenju.
ne seri. Teb sam paše, glede na tvojo ideologijo. Zadeva je pa že stara. So ti šele sedaj povedali, da jo poglej?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
ne seri. Teb sam paše, glede na tvojo ideologijo. Zadeva je pa že stara. So ti šele sedaj povedali, da jo poglej?
Film je bil na SLO1 predvajan šele pred cca 10 dnevi. MIslim, da se je film delal 2 leti nazaj. Prej se ni dalo pogledat, če pa filma še prikazovali niso. Razen nekaj mesecev prej v kinodvoranah.
Torej, to niti ni tako stara zadeva.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Sem pač nekaj v življenju probal, doživel in videl. Imel sem soseda udbovca, ki je prejemal 1700€ borčevske pokojnine. Penzija, brez enega dneva službe.
Pred dvema letoma je umrl, deloval je pa do svoje smrti. Torej 2 leti nazaj.
malo si ti videl v življenju. Probal si lahko, samo kaj. Videl pa tud pomoje ne velik. Lej kakšno neumnost si SPET napisal. In ti se imaš za kredibilnega. Pišeš: Tvoj sosed je imel penzijo, brez enega dneva službe. potem pa napišeš, da je deloval je do svoje smrti.
Zdej se pa odloč, je delal al ni delal. Je deloval al ni deloval.
stupid-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Film je bil na SLO1 predvajan šele pred cca 10 dnevi. MIslim, da se je film delal 2 leti nazaj. Prej se ni dalo pogledat, če pa filma še prikazovali niso. Razen nekaj mesecev prej v kinodvoranah.
Torej, to niti ni tako stara zadeva.
Še enkrat ti napišem ZADEVA JE STARA. Če so pa film zdaj nardil, pa zadeva ni nič novejša.
Pa še v vednost. O tej zadevi je že bila oddaja/prispevek pred leti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Sori, pač nisem vedel, da je špijunaža uradnao plačana služba.
A ti praviš, da je?
Kakor vem, moj sosed uradno ni bil nikjer zaposlen.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pa ne da si se inkarniral ?? Tudi sam poznam nekaj še živečih ki imajo kar lepo penzijo za sabo pa ....ojoj bi se dalo dosti kaj oznanit pa vendarle se tolažim da jim kaj kmalu lahko pride zadnja ura zaradi starosti, isto kot tvoj sosed.