Film "sramota"

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A je mogoče kdo od vas gledal igrani film SRAMOTA ki je bil narejen po resničnem dogodku? Film je bil predvajan v kinodvoranah in celo na SLO1
Odraz slovenske sodne prakse.
Ironija vsega tega pa je, da se ljudje domačini še danes ne upajo povedat kdo je resnični morilec. Čeprav vedo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
spammer navadn, kot snecer in ostala njihova liga.
Jaz v tej temi sprašujem in gvorim o filmu "sramota", ti pa v tej temi govoriš o meni in o snečerju.
In potem ti lapaš da sem spammer jaz.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Sam more bit res fak, da ti ti takole zajebejo življenje. V bistvu celi familiji. In to za brezveze, ker je nekdo na previsokem položaju pač mel neke svoje interese.....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Sodne zmote se dogajajo povsod. Zato je bolje, da sodstvo obsodi četrtino prestopnikov manj (jih oprosti) kot enega preveč.
Težava sodobnega prava je, da se človek ne more ubraniti sam, če je praktično nedolžen. Dobra odvetniška ekipa pa lahko marsikaj reši tudi tam, kjer krivda je.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ja, ampak praksa v sloveniji je taka, da mora biti čimveč ljudi obsojenih. čimmanj oproščenih. ljudje jamrajo če je nekdo oprosščen. takoj je "nekaj zadaj"...

žalostno je da moraš imeti odvetnika drugače te sistem požre... uniči...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz

A ste pogledal film?
V tem primeru ni bila sodna zmota, to je bil montiran udbovski proces.
Možakar Uhernik je sedel, ker je moral bit grešen kozel. Kot v primeru Kramberger, ko so za krivca nastavili enga bogega pijančka, ki se je s Krambergerjem glih slučajno takrat nekaj preštiral in je bil za to primeren za nastavljenega grešnega kozla.

Zanimivo pri tem filmu, oziroma zgodbi je to, da v vasi živi še veliko ljudi, ki vedo kdo je bil resnični morilec, pa si ne upajo povedat. Še danes ne upajo povedat. Celo odvetniki in tožilci si ne upajo prevzet tega primera. Še danes.
Dejstvo je, da je udba pospravila svojega človeka, ki se ni ravno strinjal s to zločinsko organizacijo , za krivca pa je naredila Uhernika.
To je point zgodbe, ne pa zmota. Tukaj ni blo zmote, tukaj je blo vse "premišljeno" in namensko procesirano.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A je mogoče kdo od vas gledal igrani film SRAMOTA ki je bil narejen po resničnem dogodku? Film je bil predvajan v kinodvoranah in celo na SLO1
Odraz slovenske sodne prakse.
Ironija vsega tega pa je, da se ljudje domačini še danes ne upajo povedat kdo je resnični morilec. Čeprav vedo.
A nisi ti pisal, da se greš obesit ali nekaj takega, ker ti je na alterju takoooooooooooo hudo???
sprasujem se.gif

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
150.000.000 km away
Ma, dejte no ločit pleve od žita. Tule stari sprašuje o filmu in ne spama.

Ja, sem gledal. In ne, mislim, da tule ni šlo za sodno zmoto, saj je bil prvič oproščen. Ampak, ker je šlo očitno za neke višje cilje, so našli grešnega Martina, ki je "zaslužil" 9 let aresta. In ne, to sploh ni najhuje (sicer še nisem bil v arestu), pomoje je huje to, kar se ti dogaja v fazi procesa s strani "množice". Da te ignorirajo, te zasovražijo, maltretirajo družino ... ne izgubiš zgolj 9 let (katere je sicer dobil poplačane v nekem smislu), pomembno je, da izgubiš dostojanstvo. Tega se pa žal ne da poplačat.

V glavnem, kriza. Sicer pa vsi lahko komentiramo samo zadeve, ki so nam ble prikazane v filmu. Zraven pa ni blo nobenega od nas.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
aha,... torej se ena tema za v podforum belirdeci...
Daj model ne seri!
Tukaj ni bilo belih. Bili so samo rdeči. Uhernik je pa najebal zarad njih, ki ni bil ne bel ne rdeč. Oziroma je še bolj nahebala familja in otroc. Me zanima kako bi ti odreagiral, če bi teb rdeči za 9 let zaprli fotra tako malo na suho, samo za to, da bi se pravi storilec, oziroma pravi naročnik zločina opral krvave roke, .
Saj človek ne more verjet kolk ste eni privoščljivi, da se drugim krivica dela, oziroma se vam, kao hebe za to. Kao, vi gledate samo naprej.
Poglej si film pol pa lapaj al pa tiho bod in ne svinjaj teme!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
In kdo od tvojih "kolegov" je skomandiral, da so namočili Uhernika?
Se mi je zdelo, da bo tebe ta tematika zanimala. Ker si s pravega gnezda. To so bili tvoji "kolegi".
Udba je sama pospravila "svojega" človeka Luzarja, ki jim ni pasal, ker je mislil s svojo glavo. Uhernika, ki ni bil nič kriv niti dolžen, ni bil niti rdeč niti bel, so pa namočili.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Nekak ne verjamem, da ste se rdeči na dolenjskem spustili tako nizko..torej, če veste, kdo je bil likvidator, zakaj ne poveste organom- v demokraciji se pa ja nimaš več kaj bat. Veliko bavbavov je pomrlo, ostali ste pa prestopili k tačrnim. Razen, če se držite tega, da se kompanjonov ne ovaja..

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Stardec@ v tvojih temah vedno znova ugotavljam komu so namenjene,Politika je res huda stvar samo če se ponvlja iz teme v temo je še toliko hujše nič ne mine da nebi odpiral zadeve iz vojnih ali povojnih časov, nisem moderator vendarle smatram da si zrel za odpis, kaj pa bojo na to porekli drugi je njihova stvar.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Nekak ne verjamem, da ste se rdeči na dolenjskem spustili tako nizko..torej, če veste, kdo je bil likvidator, zakaj ne poveste organom- v demokraciji se pa ja nimaš več kaj bat. Veliko bavbavov je pomrlo, ostali ste pa prestopili k tačrnim. Razen, če se držite tega, da se kompanjonov ne ovaja..
A da je veliko bavbavov pomrlo? Mogoče res. Ampak udbovci pa še niso pomrli. To ti zelo zelo dobro veš.
Ja, taki kot si ti, ki si s "pravega" gnezda, zmeraj govorite, naj ljudje povedo organom, če dejansko vedo. Zakaj pa se je po tvojem, celo odvetnik, ki je komentiral dogodek, pred filmsko kamero potem zakril in ni upal zastopat Uhernika, čeprav je vedel da je Uhernik nedolžen? Odvetnik se še danes ne upa z obrazom pokazat javno. Pa je odvetnik. Kdor danes prijavi storilca ,morilca, zločinca, je potem on procesiran, ne pa zločinec.
In ne fant moj, to ni paranoja, to je pač kruta in nagravžna slovenska realnost.
In potem ti tukaj lapaš,naj ljudje prijavijo, če vedo. Kdo si pa upa!?

Ja, praktično vsi vaščani, pa še kdo drug, vedo kdo je Luzarja počil. Ampak on je bil samo izvajalec. Še danes si ne upajp povedat.

Si ti pogledal film?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Stardec@ v tvojih temah vedno znova ugotavljam komu so namenjene,Politika je res huda stvar samo če se ponvlja iz teme v temo je še toliko hujše nič ne mine da nebi odpiral zadeve iz vojnih ali povojnih časov, nisem moderator vendarle smatram da si zrel za odpis, kaj pa bojo na to porekli drugi je njihova stvar.
Lepo da veš.
Sem pač nekaj v življenju probal, doživel in videl. Imel sem soseda udbovca, ki je prejemal 1700€ borčevske pokojnine. Penzija, brez enega dneva službe.
Pred dvema letoma je umrl, deloval je pa do svoje smrti. Torej 2 leti nazaj.