evo, jaz sem imel Suuntoje ene 25 let, zadnji je bil Spartan Ultra, zdaj pa sem se odlocil, da menjam in probam Garmin F6.Top od sunnta je: suunto 9 baro.Ne vem pa kako je z zemljevidi in navigacijo. Opisi za suunto ure se nahajajo na: https://www.urarstvo-lecnik.si/
Na kratko: Garmin izgleda bolj kul, Suunto malo bolj plastik-fantastik, baterija na Suuntoju drzi ene 2x vec. Na Suuntoju imas za navigacijo po gpx-ih samo previe tracka, ampak je tako dobro narejeno, da tudi zemljevidov ne rabis. Garmin jih ima, in res je orientacija v naravi malo lazja. Je pa zum tako bukov v primerjavi s Suunto, da zemljevidi niso tako uporabni, kot bi lahko bili. Nalaganje gpx-ov na uro je na Garminu precej bolj zaomplicirano, ter ni nujno da vedno dela. Operacijski sistem pa je pri Suuntoju ene 3 generacije naprej. Sem ze pozabil, kako je iskati nastavitve na vsakem gumbu malo po malo. Kot na starih Casio urah
Garmin pay je lusten marketing, ampak ne dela v Evropi, poslusanje muzike pa se dodatno kuri baterijo, tak da je treba pazit, kako dalec od doma gres
Overall...sem zadovoljen z Garminom, je pa res da rabijo se precej dodelat operacijski sistem in te male stvari, ki uporabnikom poenostavijo zivljenje.