Še par opažanj po pretečenih cca 100km in parkrat na Šmarno in enkrat na Grintovec.
Par stvari je meni verjetno super, ker sem prešaltal iz 10 let stare ure. Nekatere zadeve imajo verjetno tudi precej cenejše in starejše Garminove ure.
Ni mi treba prižigat compa v katerega sem včasih imel vtaknjen Garminov usb stick, da se zadeva sinhronizira s Connectom
Baterija! Polnim na cca 10 dni s tem, da vmes redno izvajam aktivnosti, ki rabijo GPS.
Ekran! Hkrati imam lahko prikazanih 6 podatkov!
V temi se ekran samodejno osvetli, ko dvignem roko. Deluje v 95% primerih. Top zadeva!
Navigacija. Pot sem zastavil na Connectu in ji nato sledil po gozdu. Deluje ok in brez sledenja bi sigurno zalutal, ker nisem poznal poti.
Zelo sem se veselil podatka o višini, vendar… Uro sem umeril pred štartom na Grintovec in se je ves čas motila za cca 80m. Kr neki.
Srčni utrip. Ugotavljam, da je ogromno nekih podatkov (training status, efektivnost treninga, vo2max itd. Itd.) odvisnih predvsem od srčnega utripa med treningom in ročno vnesenega max utripa v garmin connect. Pri prejšnji uri sem poleg dobil pašček HRM1 za merjenje utripa (ki btw ne dela s fenix6), ampak mi je bil podatek o utripu bv, tako da ga nisem niti nosil. Sedaj vidim, da če želim spremljati vse te Garminove mere, moram merit utrip. Se pravi je uro treba med aktivnostjo zategnit in nosit višje. Drugače je utrip narobe. To pomeni vihat rokave po zimi itd., če želiš videt na uro. Vprašanje je tudi vnesenega max utripa –> formula 220 – leta je po moje pri meni kar ok. Pri kolegu recimo ne drži niti približno. Skratka, za takšno uro bi bilo po moje fajn nabavit še tisti pašček in si na malo bolj advanced način izmerit max utrip.
Muzike še nisem probal.
Povezal sem si kartico (mbills) z garmin pay, vendar še nisem nič plačal.
Ura nima niti praske. Parkrat sem jo ruknil v pohištvo, s kakšnim kamnom ipd. se še ni srečala.
Glede teže ne opazim nobene razlike v primerjavi s prejšnjo precej lažjo uro. Imam navadno 6ko in ne titanium.
1x je ura povsem zmrznila, ko sem želel shranit aktvinost. Odmrznil sem jo šele kasneje doma, ko sem pobrskal na netu kako se to naredi – držiš gumb “Light”, jaz sem držal in pritiskal vse drugo
Kaj je fora wifi-ja? Samo to, da se ura sinhronizira s connectom tudi, ko telefona ni v bližini? Precej bv; še vremena noče updejtat, če telefona ni blizu.