Fejk Kroksi - tresejo

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Imam problem s fejk kroksi, namreč slabo ščitijo pred elektriko, skoraj karkoli primem, tresejo
grin1.gif

Ima kdo kakšno idejo, lahko kaj nalimam na podplat, da bo boljše?

Vnaprej hvala za odgovore in pomoč

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Očitno je bolj problem, da predobro "ščitijo" pred elektriko. Oziroma so odličen izolator, kar pomeni, da ne odvajajo statične elektrike v tla.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
malo offtopic..... kako nastane statična elektrika?

pred časom me je najmanj 3x na dan usekalo.... ene 5-im babam sem reku, lej zdaj je pa iskra preskočila med nama.....
evil.gif

zadnje čase pa nič.... obleke imam podobne, brez kakih čudnih puloverjev.....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Razmerje elektrolitov v tvojem telesu ima glavno besedo. Si kaj spremenil prehrano? Več soli?
Pa seveda sintetika v taki in drugačni obliki ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Razmerje elektrolitov v tvojem telesu ima glavno besedo. Si kaj spremenil prehrano? Več soli?

Lahko pojasniš prosim?

(Bi se že zdajle režal, ampak ti dajem možnost, da razložiš.)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Jaz sem si kupla krokse glih zaradi tega ker me v njih ne trese. Imam v pisarni en plastik fantastik laminat, ki me je hotel ubit. Zdaj pa je prava milina. Torej kupi original krokse.

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Imam problem s fejk kroksi, namreč slabo ščitijo pred elektriko, skoraj karkoli primem, tresejo
grin1.gif

Ima kdo kakšno idejo, lahko kaj nalimam na podplat, da bo boljše?

Vnaprej hvala za odgovore in pomoč

preveč negativne energije imaš v sebi. Si dosti slabe volje zadnje čase ?

Če imaš raje mentalni pristop k reševanju težave, ti priporočam IRENEW zapestnico, da te zbalansira.

Če pa si bolj tehnični tip, pa sistem starih stoenk, ko so kabel vlekle po asfaltu, pritrjen nekje na šasijo.

Najprej pa poizkusi z bombažnimi zokni.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ti se kar reži, kaj bi se zadrževal ... (smeh je pol zdravja pravi jogurt)

Nego, a mi lahko razložiš zakaj imata dva različna človeka oblečena in obuta enako različne izkušnje glede statike?
Prej ali kasneje bo treba odpret oči še za kaj drugega kot to kar misliš da je edino veljavno. Aja, pozabu; ti raje umreš ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ne filozofiraj po nepotrebnem... to ni spam kotiček.

Napisal si, da je kriv vnos soli. Razloži sedaj, ZAKAJ! Dipoli, tok elektronov, prevodnost medceličnine... to zagotovo obvladaš, če tako vehementno napišeš, da je za "tresenje" kriva sol.

In ne izzivaj mene, da pojasnim tvojo zablodo, ker je ne znam in ne morem.

(Saj mi je jasno, da samo nakladaš in ne boš znal, ampak vseeno...)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Res je, ne znam pojasnit mehanizma na način kot ga hočeš slišat ti (itak ti ne bi verjel tudi če bi znal).
To je informacija, ki sem jo pobral mimogrede od človeka ki se s soljo v prehrani ukvarja skoraj celo življenje in ima tudi izkušnje s tresenjem statike. Meni je logična, zato jo "prodajam" naprej ...

Izzivanje tebe pa je pri meni refleks, ki ga sproži tvoja zaverovanost v "dokaze" (meni zadostuje izkušnja). Mea kulpa. Se bom poskusil poboljšati
redface-1.gif
)

Aja, pozabil; ampak me zares zanima kaj je po tvoje vzrok za različno občutljivost ljudi na statiko. Čeprav je bilo videti kot da ti odgovarjam z vprašanjem, bi vseeno rad videl tvoj odgovor ..

Nazadnje urejeno:

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
OFF:
Kaj ni vzrok za nastanek statične napetosti drgnjenje:
- obutev + tla (različna obutev/različna tla),
- avtomobil + zrak (potem pa te lahko "strese" ko iz avtomobila izstopiš),
- balon + lasje (balon se "prime" na strop),
- plastična palica + krpa (in potem palico približaš curku vode, ki se upogne)?

ON:
In če se ti razelektriš (primeš kaj kovinskega) dokler je ta napetost nizka, potem ni "hudega preskoka iskre". Če pa se razelektriš ko je naboj zelo velik... potem pa pač "bolj poči"...

Ne vem... bi moral malo pobrskat, ampak zdi se mi da je v tem finta.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Jp, taka je razlaga. In se popolnoma strinjam z njo. Ko drgneš dve plastki je to to. Hec se pa spemeni ko vmes vtakneš še živo bitje. Princip ostane enak, le efekt je slabši, enak ali močnejši. Zakaj?

Razeletritev pa deluje vedno. No, skoraj vedno. Poznam žensko, ki je lahko bosa, pa jo vžge ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Clovek, ki se ze celo zivljenje ukvarja s soljo...kaj a zdaj mi bo solinar solil pamet o delovanju cloveskega telesa? Dalec smo prisli....

Ce mi pojasnis mehanizem, ki ga lahko potem tudi sam preverim, bi bil neumen, ce ti ne bi verjel. Do takrat pa ostajam preprican, da govoris bedarije. Lahko ti se razlozim, zakaj tako mislim, ampak s tvojim znanjem fiziologije najbrz ne bova dalec prisla.

Ljudje, ki jim je dovolj subjektivna izkusnja, ne pa materialni dokaz, so po definiciji ovce.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
To znam tudi jaz. Mehur je 3D, ultrazvok pa projecira samo eno "rezino". Milimetrski odklon sonde in tumor magicno izgine. Bullshit
smile-1.gif
.