Fast food na kredit!

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Hm, vedel sem da je provizija za MC kr visoka ampak sem _povsem_ pozabil, da ljudlje jemljejo po en kebab na veliko. Res, nisem vajen. Plačevat provizijo MC za nakup enga kebaba je pa res malo mimo. Ampak tam, za nad 10 bi bilo pa že OK.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zanimivo mi je, kako en softi lahko kar reče da nekdo ne plačuje davkov, ostali pa to kar vzamejo za sveto resnico.

Če ima nekdo jajca ne sprejemati plastike za plačilno sredstvo, ga jaz pri temu samo podpiram. Zakaj bi poleg vseh super davkov, ki jih imamo v Sloveniji, še lepe procente plačeval banki? Ni šans.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kok je ta plastika drazja od:
- pologa gotovine v avtomat
- pologa gotovine na okencu
- enega ropa recimo?

kako delajo gotinci vemo vsi. kako dela ff vemo tudi. kaj pomeni izdajanje racunov in sprotno metanje v kos tudi.

lahko pa si zatiskamo oci.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zanimivo mi je, kako en softi lahko kar reče da nekdo ne plačuje davkov, ostali pa to kar vzamejo za sveto resnico.

Če ima nekdo jajca ne sprejemati plastike za plačilno sredstvo, ga jaz pri temu samo podpiram. Zakaj bi poleg vseh super davkov, ki jih imamo v Sloveniji, še lepe procente plačeval banki? Ni šans.
Saj Softi ni govoril o davkih ampak o:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj pa ne? a so kaj drugačni? od taksistov recimo? al pa kurb?

jaz ne da bi jih poslal inšpekcijo zarad ddv, ampak inšpekcijo zarad higienskega minimuma itd..in bi jih vse zaprl...v eni noci.

Drugače se pa strinjam s tem, da imajo banke lepe provizije.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

In koliko stane tebe kot uporabnika MC ali Vise? Če zanemariva članarino, s tem, da se marsikatera banka tudi odreče članarini.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
PA sej ni vprašanje koliko stane njega ampak koliko stane prodajo bureka Phasulji Zhnefa s.p. in kdo od teh fastfodarjev ima plastko kot plačilno sredstvo.

in 3-5% (za nekatere večje odjemalce malo manj) je velik strošek.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in..a slovenci ne zmorete/mo vec kot.' se kaj goposd..mogoæe krompiræek..'

prvi so neki minimumi psolovanja
drugo je nek..odnos, jezik..itd
tretje..so zakoni in drzava

Nas lokalni je iz Prizrena (menda rojen dol, sicer pa v svojih zgodnjih dvajsetih letih) in govori lepse slovensko, kot marsikatera njegova stranka. Racuna sicer res tam nikoli nisem videl (lahko bi se vsaj delal, da ga printa ...), ampak ob pol stirih zjutraj je to ponavadi zadnja stvar, ki me zanima, samo da je nekaj toplega za pojesti
cool-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
PA sej ni vprašanje koliko stane njega ampak koliko stane prodajo bureka Phasulji Zhnefa s.p. in kdo od teh fastfodarjev ima plastko kot plačilno sredstvo.

in 3-5% (za nekatere večje odjemalce malo manj) je velik strošek.

In od kdaj smo v Sloveniji tako socialni, da se brigamo kolikšne stroške ima trgovec ali ponudnik storitve? Zapomni si ti in ostali, da življenja Slovencev podpirajo banke s krediti itd. Ne biti preveč pameten pa samo po bankah tolči, so nekateri podatki o zadolženosti posaeznega prebivalca pri bankah in bi bilo zanimivo videti odziv.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Mene pa zanima kakšne stroške ima ponudnik/trgovec. Zakaj? Ker jih prevali na končnega kupca.

Ker torej večina ovac plačuje s karticami, kar trgovce stane vsak nekaj %, vsi nekaj % dražje plačujemo vse.

Človek bi mislil, da tukajšnjim jokicam, ki jamrajo za vsak € to kaj pomeni, ampak očitno je to že prehud matematičen problem za večino.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Strosek POS terminala je zanemarljiv, fe pogledqs marzo trgovca. Sprejemanje kartic kot plaacilno sredstvo naredi vecjo reklamo ter prepoznavnost trgovca kot pa kaksna resna reklama v znanem mesecnem casopisu v znesku 4000 eur in vec. Tvoja skrb je povsem na nepravem mestu, mene bolj matrajo marze, to je tisto kar ti lahko zarosi oci pa natancno vem kaksne so marze raznih bau bau trgovin. Lahko se zjokas.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zjebal si..tkole se odgovarja

fi posa glede na fi gotovine je primerljiv, malenkost visji, ce govoirmo o super postenih kupcih in prodajalcih, ter brez tezav z ropi. takoj ko damo balkanopiteke v enacbo in pride to tezav z vracili, napacnih izracunov in bognedaj ropa..je fi posa ničen