F1 novice sedmič

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
naj bi se zadeva zopet zakomplicirala in ga bojo še enkrat nujno operirali.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
uf, loka zadaj sploh ni vec ... čelada mi tudi deluja precej načeta ... jao, jao ...

Ne vem kako je bilo ampak po škodi izgleda, da je zletel z ritjo najprej v traktorček in mu je zato odbilo lok, ki je hudičevo močan.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Mocan za prevracanje bi rekel, na strig pa ne oz. precej manj. Sicer pa, kaj porecete, da je mozno nizja hitrost kriva za njegov izlet s steze, manj oprijema oz. downforca? Ceprav prejsnji je ven sel pri visji hitrosti.
Da bi pa traktor sel ritensko in to naredil, nemogoce.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Sutil je v ograjo trcil z zelo nizko hitrostjo. Ce bi Bianchi s taksno, mislim da ne bi bilo taksnih poskodb. Vode je bilo enako, hitrost na stezi, naj bi bila, nizja, zakaj je torej Bianchi prisel tako hitro? Vedno je bilo govora o nikakrsnem oprijemu F1 pri prenizki hitrosti, po tej logiki je bila upocasnitev slaba moznost.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Aquaplaning.

Vem
smile-1.gif
, le prvic slisim, pa me zanima odgovor SJTVja glede uveljavljanja in izvora.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik DOHC pravi:
Jst se drgač strinjam s tabo. V v8 supercar, sam da en zleti v pesek, pa je prec SC. Ampak si sploh ne upam predstavljat kok bo folk jamru, da za usak [cenzura] SC pride, ker že zdej skos jamrajo. Mislm da bi bla LeMans(speedlimiter) rešitev, še najboljša, da pride viličar in pospravjo zadevo, brez SC, če le ta ni potrebn za simple izlete v pesek, za hujše stvari pa valda SC. Nardil se je, jebiga, lohk da bi se tut 2 ure prej, če bi dirko prestavil.

Priznam, meni gre na živce SC, ampak to zato, ker je SC na stezi VEDNO po 5+ krogov. Za umaknit dirkalnik rabijo koliko...2-3 minute? Takoj ko dajo obvestilo o SC gre lahko traktor po dirkalnik in ga umaknejo. Dele, če so po stezi lahko tudi dokaj hitro umaknejo..da je SC pa 5+ krogov na stezi je pa neumnost. Naj bo SC na stezi, ampak takoj ko se odstrani dirkalnik oz. dele s steze naj gre v bokse ne pa da se vozi po stezi še par krogov. To je problem. Ampak jbg, treba pokazat Mercedesov SLS...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Sutil je v ograjo trcil z zelo nizko hitrostjo. Ce bi Bianchi s taksno, mislim da ne bi bilo taksnih poskodb. Vode je bilo enako, hitrost na stezi, naj bi bila, nizja, zakaj je torej Bianchi prisel tako hitro? Vedno je bilo govora o nikakrsnem oprijemu F1 pri prenizki hitrosti, po tej logiki je bila upocasnitev slaba moznost.

Splavanja aerodinamika ne more preprečit.
Kolikor berem, je bil problem v tem, da se je Bianchi ltako nerodno, da je praktično poletel čez pesek, Sutila pa je pesek ustavljal. Menda je Sutil letekl podobno kot Kobayashi na treningih. In menda obstaja celo video nesreče.
Sicer pa: Sutil je butnil v gume z (na oko) 60 do 80 km/h. Bočno v traktor praktično direkt z glavo ima druge posledice kot trk v gume pri enaki hitrosti.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Aha, ok, se vedno pa me zanima tvoje mnenje o splavanju in nizji hitrosti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Aha, ok, se vedno pa me zanima tvoje mnenje o splavanju in nizji hitrosti.

Ne, nizja hitrost po mojem ni razlog za splavanje. Aerodinamika (ob visji hitrosti) tu ne pomaga dosti, nizja hitrost pa mocno zmanjsa moznost splavanja. Sploh pa je bilo (vsaj kolikor sem razumel Sutila) tam dovolj vode, da ce si jo zadel, si odplaval, 20 na uro gor ali dol ...
Amapk kot sem napisal: kolikor berrm, je bil problem v tem, da je Bianchi se ven tako nerodno, da pesek avta ni ustavljal. To se hitro zgodi, sploh v mokrem. Po tej plati so asfaltne izletne cone varnejse.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Na posnetku sutilove nesreče je videt eno marrusio tik pred njim, je bil to bianchi?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Ah, kero dramataziranje, dejstvo je da, se niso vsi zapeljali ravno - ampka samo dva, Bianci celo ob rumenih, ko bi moral zmanjšat hitrost. Še bolj je bizarno da so že mahali z rumeno pa je bianci vseeno poletel. Zgodil se je pač splet okoliščin. Da bi pa za vsak izlet prišel SC pa je bizarno neumna ideja. Bianci je bil sam kriv da je šel ven, za posledice in karambol pa je splet nesrečnih naključij.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Problem zdaj zna nastat, ker bodo še bolj komplicirali okoli dežja, že zdaj je tako da bog ne daj da bi vozili v dežju, po tej nesreči pa bo zgleda še hujše

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Te vožnje v dežju jaz nisem nikoli razumel. To so dirke na prostem in če je dež, je pač dež. Kaj se vedno nekaj jočejo. Hitrost prilagodiš voznim razmeram in je to to. Pač naj vozijo 100KM/h.
stupid-1.gif