Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Citat: Uporabnik gr69 pravi:
mi zaupaš zakaj rabiš? če se gre za delovno dobo ali za izračun koliko še do upokojitve že imam nekaj složeno v službi (zdaj nimam dostopa)
Citat: Uporabnik gr69 pravi:
mi zaupaš zakaj rabiš? če se gre za delovno dobo ali za izračun koliko še do upokojitve že imam nekaj složeno v službi (zdaj nimam dostopa)
Tudi jaz sem potreboval za računati delovno dobo. Je pa težava, ker izhodiščnih datumov nimam, oziroma imam izključno izpise iz delovnih knjižic o pretekli delovni dobi, nato pa dolžino zaposlitve pri nas. Ker ni nujno, da so zaposlitve neprekinjene si nimaš z izhodiščnimi datumi kaj pomagat.
Bilo bi koristno vedeti, kako računa ZPIZ iz posameznih postavk v delovni knjižici delovno dobo (predvsem koliko dni jemlje kot 1 mesec).
vržite uč tu noter - je pa dejansko problem prehod dni v mesec - mi smo vzeli kar 30 dni (na roke preteklo delovno dobo - sešteješ dni npr. 23+15+5+20 = 63 = 2 meseca + 3 dni - sešteješ mesece (seveda ne pozabiš na ta dva, ki se seštejejo iz dni) - enako za leta
mi je naša kadrovnica več ali manj potrdila, da je tako "prav" (POZOR - uradnega mnenja ZPIZa NIMAM!!!)
Citat: Uporabnik Leska pravi:
Kot je že Slick povedal, moraš pravilnost formule oceniti z upoštevanjem izhodišča - v mojem primeru je izhodišče zadnji dan 19. stoletja (Excelov datum s serijsko številko 0) - ker je bilo leto 1900 prestopno, je torej 1 leto in 0 dni pravilen rezultat.
sam bolj kot gledam, manj mi je jasno - plus tega je v primerih "nepošteno" prikazano - vedno zaključuje "zavarovalno" dobo točni z zadnjim dnem v mesecu - kar se v realnosti ne dogaja - in žal ne razloži kako se obračunava kot se zaključje, ko ni točno koec meseca
npr. 15.4.2010 do 14.7.2010 - a vzame (30-14) +2 M+ (30-16) = 16 + 2 M + 14 = 2M + 30 = 3 M ???
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.