Excel - računanje v isto celico?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
To je zelo blizu, ampak avtor teme mislim da hoče imeti samo eno tabelo, ne pa zgoraj količine spodaj zneske.
Torej pri Micka-štruklji piše 6€, on v tisto celico vpiše 1 (še en dodaten štrukelj) in ko pritisne Enter se zgodi magija in v celici piše 9€.

Prva in najbolj očitna težava, ki jo vidim pri takšnem načinu dela so napačni vnosi podatkov.
* po pomoti vpišem 3 štruklje k Lojzetu namesto Janezu.
To še lahko popravim tako, da vpišem pri Lojzetu -3 pri Janezu pa 3.
* hočem vpisati 3 štruklje k Lojzetu, a ker hitro in slepo tipkam vpišem količino pritisnem Enter, pa zagledam znesek 12345€ pri Janezu.
V tem primeru pa ne vem niti kaj sem vtipkal niti ne poznam stare vrednosti pri Janezu, da bi lahko popravil.

Druga težava ja pregled zgodovine. Vrstni red vpisov pri posamezenm človeku-hrani.
Za preverjanje vnosov in iskanje napak.
Če pri Micki piše24€ ne vem, ali je naenkrat pojedla 8 štrukljev ali v enem tednu (4x po 2)

Kakor jaz razumem avtorja te teme bi rad čim bolj poenostavil način vnosa in bi s tem, ko izbere celico rad določil človeka-hrano in hkrati mesto vpisa podatka in takoj tudi videl rezultat.
Če vnosna tabela ni prevelika, bi zadoščal verjetno že tvoj primer, če pa je tabela 100ljudi * 50 jedi je pa delitev na dve tabeli nepraktična.
V tem primeru preostane edino neka baza podatkov, pa ustrezen program.
Kjer bi recimo tabela bila mreža gumbov, ko ga pritisneš točno veš kateri človek-hrana je izbran, uporabniku pokažeš eno okno za vnos količine, ko pritisne ENter to vpišeš v bazo, zračunaš novo vrednost in jo izpišeš na labeli gumba.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
OK, smo prišli do ugotovitve, da se tega kar je moja "stranka" potrebovala ne da izvesti, razen z uporabo makrojev česar pa uporabnika ne mislim učiti.

Sem prilagodil tabelo na ta način, da sem uporabil funkcijo SUMPRODUCT, ker čarati pač ne znam. Rezultat ima, ostalo me pa ne briga več.

Hvala vsem za pomoč, tele funkcije sumproduct pa res še nisem poznal. Mi je pa tut to všeč kar je sestavil Neuromancer, ampak tega ne znam.

Skratka, problem je rešen tako ali drugače.