Excel - formula za zamenjavo imena in priimka?

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
...Da bi z vlookupom sestavljal sproti seznam moških in ženskih imen, pa bi mi potem npr. vse janeze označilo z "M".
http://www.moje-ime.si/moska-imena/

Tudi to bi bilo možno, s tem da je boljša baza tole:
http://www.stat.si/imena.asp

Vendar sem jaz mislil, da sestaviš samo seznam izjem, tj. (pretežno) moških imen, ki se končajo na -A (npr. Luka, Žiga, Jaka, ...)
in (pretežno) ženskih, ki se NE končajo na -A (npr. Neli, Karin, Lili, Iris, Ines, ...).
Pretežno pravim zato, ker imajo nekatera imena tako moški kot ženske, s tem da je običajno enih znatno več kot drugih, npr. Saš pa več kot 3.000 ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Klinc ne gre mi formulo postavit, da deluje. Ime in priimek imam v istih celicah.

Grem kar ročno ženske označevat, potem pa find replace moške dodat. žensk je predvidoma cca 20%, pa bo hitreje

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
>Klinc ne gre mi formulo postavit, da deluje. Ime in priimek imam v istih celicah.
Zakaj ne vprašaš? 20% od 20.000 je 4.000 ...
Samo
=if(right(A1;1)="A";"ženska";"moški")
zamenjaš z
=IF(MID(A1;FIND(" ";A1)-1;1)="A";"ženska";"moški")
...

Priponke

• 1172405-q.xls
    32 KB · Ogledi: 233
Nazadnje urejeno:

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Obvladas
aplauz.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tnx, ampak vseeno bom moral it čez celo bazo potem preverjat še.

Eno čudno vprašanje. A se da spremenit format (barvo) celice, ki je trenutno označena v excelu. Če veste kaj mislim. Npr. z miško označiš A2:A5 in da bi bilo svetlo zeleno...ali pa klikneš na polje B4 in je rahlo drugačne barve.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tnx, ampak vseeno bom moral it čez celo bazo potem preverjat še.
Če boš dopolnil seznam izjem, ne vidim razloga, zakaj bi to počel.

Citat:
Uporabnik ynos pravi:Eno čudno vprašanje. A se da spremenit format (barvo) celice, ki je trenutno označena v excelu. Če veste kaj mislim. Npr. z miško označiš A2:A5 in da bi bilo svetlo zeleno...ali pa klikneš na polje B4 in je rahlo drugačne barve.
Izbor samo potemni osnovno barvo. Tega se z nastavitvami ne da spreminjat, lahko pa bi z makrom ...