Evrotarifa 2010

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
blue, si moreš misliti kaj, celo dobiček bi radi kovali na naš račun in ga pošiljali lastnikom, nezaslišano.

Tut zate velja, Severna Koreja sprejema nove člane.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
marže slovenskih operatarerjev (brez DDV):

Odhodni klic:
- Mobitel: 0,1700 €/min
- Si.mobil: 0,1700 €/min
- Tušmobil: 0,1320 €/min

Dohodni klic:
- Mobitel: 0,1500 €/min
- Si.mobil: 0,1500 €/min
- Tušmobil: 0,1500 €/min

SMS sporočilo
- Mobitel: 0,0700 €/min
- Si.mobil: 0,0700 €/min
- Tušmobil: 0,0400 €/min

prenos podatkov:
- Mobitel: 0,90 €/MB + 100 kB interval
- Si.mobil (partnerska): 1,30 €/MB + 100 kB interval
- Si.mobil (ostala): 9,00 €/MB + 100 kB interval

- Tušmobil: 0,4500 €/MB

Lepo je vedeti kakšne marže so
evil.gif
Pred januarjem 2010 je imel Tušmobil maržo za odhodne klice ter SMS-e po 0,007 €/min. Te cene naj bi bile približen strošek roaminga, ki nastane ob gostovanju.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
blue, si moreš misliti kaj, celo dobiček bi radi kovali na naš račun in ga pošiljali lastnikom, nezaslišano.

Ne sanjaj. Če si bedak naj te lupijo, mene ne bodo, zato pa sem nabavil TELE2 kartico katero bom uporabljal v času gostovanja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Ne sanjaj. Če si bedak naj te lupijo, mene ne bodo, zato pa sem nabavil TELE2 kartico katero bom uporabljal v času gostovanja.

Boš povedal, koliko bodo plačevali tisti, ki te bodo klicali na to številko. Nekak dvomim, da boste še prijatelji. Bodi vsak tolk fer in kupi simko v vsaki državi kamor greš, res so poceni. Če nimaš, pridi, za Španijo, Švico, UK, Italijo, Nemčijo in Francijo ti lahko jaz kakšno šenkam pa še na vsaki je po kakšen €. Singapurska in HK bi tudi še morali delat, za druge pa nisem siguren.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Glej spet govoriš na pamet. Preveri prvo, pogoje in bova dalje debatirala. Odhodni klici iz HR v Slovenijo so po 2 kuni. In ne samo v Slovenijo, tudi drugam. Bo šlo?

http://www.tele2.hr/welcome_to_croatia.html

Oja bo šlo, zanima me, če veš, koliko bodo plačali tisti, ki te bodo klicali, da boš ti lahko imel zastonj roaming?
17758-icon_confused.gif

Za tvojo informacijo, iz Slovenije je nekaj čez 1€.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne razumeš me najboljše. Mene bodo ljudje klicali na Simobil in jaz jih bom nazaj poklical na moje stroške (iz TELE2 kartice). Če bom klical znance v Slovenijo iz Hrvaške kartice bodo oni plačali 0,00€/min, jaz pa 2 kuni na minuto. Če narobe razumem me popravi.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Se strinjava da najbolj ubijajo ravno odhodni klici iz HR v SLO ki stanejo 0,82€/min? Torej s to kartico bom naredil dobre 3 min pogovorov za eno minuto od našega operaterja?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne razumeš me najboljše. Mene bodo ljudje klicali na Simobil in jaz jih bom nazaj poklical na moje stroške (iz TELE2 kartice). Če bom klical znance v Slovenijo iz Hrvaške kartice bodo oni plačali 0,00€/min, jaz pa 2 kuni na minuto. Če narobe razumem me popravi.

Ne ne, to je že OK. Pazit je treba pri teh "No roaming fee" karticah, ker je za tistega, ki kliče imetnika take kartice, cena lahko astronomska. Telekom in Simobil celo blokirata nekatere take številke (ene Lihtenštajnske in zdi se mi, da Estonske). Sem mislil, da boš zato vzel Tele2. Oni imajo namreč tudi take kartice.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne... Tele2 bom vzel samo za ven klicat, ker sem prejšnjič bil za 2 dni doli čez vikend, vzel opcijo 30 za 10€ in sem na koncu še dobil nekih 10€ doplačila... Zdaj pa če grem za 10 dni bi znala bit to "veselica" s temi odhodnimi klici...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tudi operater mora kaj zaslužit,..
je pa strankini osveščenosti prepuščeno po koliko bo klicala,..

b
Strankin comp bo klical na Windows Update
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
In kdo je kriv, da stranke niso osveščene, da so cene prenosov podatkov v tujini astronomske?

Jaz menim, da operater. Ki ima od te neosveščenosti / neobveščenosti uporabnikov konkretno finančno korist.

Na srečo je tu EU, ki je z uvedbo omejitev preprečila to smešno sprenevedanje operaterjev in zaščitila stranke. Doslej se je moral vsak uporabnik najprej tudi sam opeči in plačati "davek" operaterju.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Evropske direktive, Apek,UVK.. so že posegle v delovanje operaterjev in kaj smo dobili,.. povišanje cen v domačem omrežju, znižanje subvencij telefonov,..

Glede neosveščenosti pa je tako,.. če stranka misli da je tujina=SLO je to njena stvar in njen davek nevednosti. Vsi operaterji imajo na svojih straneh cenik in tam si stranka lahko pogleda pod kakšnimi pogoji bo klicala,..

To je enako kot da grem jaz danes na dopust in pričakujem da na Hrvaškem ne bom plačeval cestnine, saj sem vinjeto že palačal v SLO,..

zdaj pa dopust,..off

b

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
glede na to, kaj se je zgodilo v bancnem sektorju je samo vprasanje, kdaj bo evropska unija prisilila operaterje, da morajo tujino izenacit s pogovori v domacem omrezju

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
z lahkoto,.. a cena klicev v domačem prometu ne bo več 2 centa temveč ne vem 15 pa bo ok,..
b