Evo še mal trade mark kockastega optimizma:
ajmo sad malo za ozbiljno.
litavci za nas uopæe nisu takav bauk kao što neki misle. napokon bi to mogla bit ekipa s kojom æemo se moæi lako mečirat. litavci nisu atletski toliko moæni kao rusi, nemaju poletnost španjolaca, nemaju beton obranu kao grci. dakle može se s njima apsolutno igrat i uopæe nisam toliki pesimista. oni također nemaju čovjeka( kao i mi) koji može naparvit puno štete u igri leđima košu. braæa lavrinoviæ puno igraju licem košu, javtokas je sila od krumpira ustvari čisti balvan( kad je god u prilici postiæ lagani poen treba ga faulirat), songaila isto voli dosta igrat licem košu, ima snagu, ali nije previsok tako da ga se može bez problema pokrit. dakle igra njihove unutarnje linije bi nam trebala odgovarati i ako repeša bude pametno birao tu možemo čak steæi i prednost.
njihov trojac u vanjskoj liniji stvarno igra dobro. jasikevičius je jasno motor, ali ako mu se puše za vratom nije nezustavljiv. ako zaustavimo njega puno smo napravili to je jasno. treba definitvno koncentrirat obranu na sarunasa. osobno meni je njihov najdraži igrač šiška, kompletan igrač i uvijek prava ravnoteža na terenu. igrača kvalitete jasikeviciusa i šiške mi realno nemamo. kaukenasa moram priznat ne znam dovoljno. jasaitis i kleiza su dobre trojke i bilo bi dobro kad je potonji u igri da ga pruzme roziæ.
uglavnom litavci ne igraju neku ludu obranu i ta činjenica æe nam odgovarati jer neæem ose toliko mučit za poene pa æemo više bit koncentrirani na obranu koja mora bit na najvišem moguæem nivou ako želimo proæi. litavci igraju jednu dosta riskantnu košarku pa one amplitude od kad povedu +20 pa se vrate u egal nisu slučajne. ako ih ograničimo u napadu odnosno skratimo njhove napadačke moguænosti za 15-20% možemo apsolutno bit u igri za pobjedu. nama bi čak njihova igra morala odgovarati. možda se neæete složit, ali vidim naše šanse ovdje. barem 45%. neka stručnija gospoda shvili i joke daju svoje mišljenje. jesam li bar malo na pravom putu.
ako æemo sa slovenijom onda je polufinale sigurno