Jest še vedno ne verjamem, da je Čeferin tok nor, da bi se šel slovensko politiko.
zadnji diktator pri nas jeumrl pred štirimitrenutni predsednik vlade
zadnji diktator pri nas je umrl pred štirimitrenutni predsednik vlade
Dec bi moral dobiti udobno večino, potem bi pa lahko haral.
Kdo je slovensko politiko privlekel sem? Glede vašega JJ pa vztrajam je tipičen diktator, samo ima problem, da živi v napačnem času.
Kor prvo, ni se sprejelo na tiho, je pa bilo v senci ustanovitve SL, kot drugo pa so se te spremembe pripravljale dolgo časa.angleži so "baje" dobili tudi lep finančni paket da so ugotovili da superliga ni ok s strani uefe
skratka, vse je v denarju, fama je pa zdaj da uefa je neka robin hood organizacija ki teče na znoj in kri številnih prostovoljcev, superliga pa grdi kapitalisti.
se je pa v pon po tiho sprejelo par stvari za prenovitev lige prvakov, ki prinaša še bistveno težje uvrščanje malih klubov tja.
Danes sem gledal posnetek in je Čeferin lepo rekel da covid ni odgovoren za slabo poslovanje klubov oz rdeče številke.
Sigurno pripomore k temu, ni pa glavni razlog.. in s prstom pokazal na neustrezno vodstvo klubov oz. je še posebej izpostavil preplačevanje igralcev, ki si takih bajnih zneskov niti približno ne zaslužijo.... Za primer pa dal Bayern M., ki kljub covid-u ipd. posluje z dobičkom.
In tukaj se popolnoma strinjam z njim; ko je Ronaldo prestopil iz Man. Utd. v Real je bil cca 90Mil prestop WAUUU, zdej vsak ki ima približno uporabno desno/levo nogo hoče 100Mil, da o ''najboljših'' nogomotešanih ne govorimo....
Mislim da bo mogu tale balonček mal počit in da se bodo cene spet morale spustiti na neko razumno raven
Kdo je slovensko politiko privlekel sem? Glede vašega JJ pa vztrajam je tipičen diktator, samo ima problem, da živi v napačnem času.
Saj to je skušala UEFA z finančnim fair-playem, ampak vedno se najdejo obvodi in si spet na začetku...
Saj to je tisto najhuje... Da so spremembe za CL vsiljevali ravno tile največji klubi in pri njih aktivno vsiljevali. Na koncu je UEFA potrdila njihove želje (še bolj zaprla CL), sprejeli spremembe in nato naslednji dan šli v SL. Po moje so hteli uvesti spremembe prej in ne "komaj" 2024, ker do takrat bodo pocrkali. Zato jim je bila SL super izhod v sili.
Da pa je UEFA nekakšen Robin Hood pa... Daleč od resnice. Ampak - vseeno UEFA pomaga razvijati tudi nižje range klubov, razdeli se ogromno denarja, namenja se ogromno za razvoj deficiranih lig in klubov. In vsekakor je denar bolj enakomerno razporejen, kot bi bil v primeru SL. Normalno, velikim to ni v pogodu, ampak krivi so si sami, ker takšni zneski, kot pa se zdaj vrtijo v nogometu, pa je že bolano. Jasno, da ne more bit vzdržno, da ni tekem, en Lessi pa ne pristane na znižanje plače. in ga moraš futrat z bajnimi zneski.
Ja se popolnoma strinjam... iz moje strani je bilo bolj mišljeno da je to generalni problem postal... Odkupnine so šle v neboampak kaj češ naredit, en haaland recimo hoče 30 mio na sezono pa je na štartu kariere, pa 20 mio še foter, pa 20 agent pa 180 mio odkupne, in če bo kdo želel bo pač plačal.
problem je že to, da so davki od države do države precej različni.
zakon se je že večkrat dokazal da mu v debatah pripada le mesto dvornega norčka in nič drugega.Očitno ti ne poznaš definicije diktator. Ker diktatorstvo je moč, JJ ne more skiniti nekega bozota z križem, nekih pedalčkarjev, nekih zapohancev.
Tvoj paradox je res velik. Po tvoje je diktatorstvo to, da pač se ne strinjaš z stališči vlade in je avtomatično diktatura.
Še pogodb ne smejo videt (STA), čeprav so financirani direktno iz javnih financ......
Če bi že govorili o diktatorstvu ima največje približke recimo Kordiš, ki bi razlastlaščel, denacionalizira, celo zapiral drugače misliče.