Mi lahko kdo razloži kaj je to oz. na kakšen način mislijo to naredit?
A to pomeni, da jih zjutraj, preden gredo v učilnice, ne bodo več umili in preoblekli? Ampak potem mi ni jasno, zakaj je za to potrebnih 300 000€.
Sicer pa je 18 MIO € v treh letih za 0,17% prebivalstva oz 3300 ljudi kar dosti dodatnega denarja za podpiranje lenobe.
Govorim pa o tem:
A to pomeni, da jih zjutraj, preden gredo v učilnice, ne bodo več umili in preoblekli? Ampak potem mi ni jasno, zakaj je za to potrebnih 300 000€.
Sicer pa je 18 MIO € v treh letih za 0,17% prebivalstva oz 3300 ljudi kar dosti dodatnega denarja za podpiranje lenobe.
Govorim pa o tem:
Citat:
Drugo leto znatna sredstva za Rome
Kot pa navaja današnji Dnevnik, ki mu je uspelo pridobiti osnutek programa, predlog ukrepov med drugim predvideva, da bodo za razvoj območij, kjer živi romska skupnost, v letu 2010 namenili skoraj 683.000 evrov, v letih 2011 in 2012 pa po milijon in pol. Občine bodo tako za izboljšanje bivalnih razmer Romov romska naselja opredelile v svojih prostorskih aktih, kar bo omogočilo njihovo legalizacijo.
Predlog tudi predvideva okoli dva milijona evrov za zagotavljanje pogojev za vključitev romskih otrok v predšolsko vzgojo in 300.000 evrov za vzpostavljanje zaupanja v šolo ter odpravljanje predsodkov.
Za zaposlitev romskih pomočnikov v šolah pa bodo razpisali 1,8 milijona evrov evropskih sredstev, po letu 2013 pa še okoli milijon evrov iz domačega proračuna. Vsi ukrepi bodo v veliki meri financirani iz evropskega socialnega sklada. Enako je z ukrepi, ki bi povečali zaposlenost Romov. Za socialno podjetništvo bo razpisanih dva milijona evrov za obdobje do leta 2012, še dodatnih osem milijonov pa za razvojne projekte.
Okoli 40.000 evrov letno bo namenjenih za osveščanje večinskega prebivalstva o romski kulturi, predvideno pa je tudi izobraževanje romskih svetnikov in aktivistov. Nosilci ukrepov so ministrstva, občine in druge institucije, še piše Dnevnik.